A hitehagyás növekvő tendenciát mutat az Egyházban

Chai Brady cikke


Pat Collins atya


Az egyik híres ördögűző ezt mondta: Az Egyházon belül nő a hitehagyás. Ebből következik a gonosz tevékenysége növekedése is.

Küzdelem a gonoszság hullámával szemben: az egyik híres ördögűző pap arra kéri a püspökét, hogy nevezzen ki más exorcistákat is Írországban. 

Furcsa jelenségek és démoni birtoklási esetek miatt az egyik vezető ír szakértő arra kérte a hatóságokat, hogy hozzanak létre egy ördögűzőkből álló csoportot, hogy szembeszállhassanak az országban egyre jobban elterjedő gonosz jelenséggel szemben.

Míg sokak számára a démoni bántalmazás csak hollywood-i filmekben van jelen az életükben, addig Pat Collins a közismert ördögűző arról számolt be a The Irish Catholic-nak, hogy szinte naponta árasztják el kétségbeesett emberek segélykérései, akik úgy vélik démoni vagy más gonosz cselekménnyel kerültek kapcsolatba.
A pap azt mondta zavarja az a tény, hogy az ír püspökök nem tesznek lépéseket azért, hogy több papot kérjenek fel ennek a jelenségnek a kivizsgálására, kezdve olyanokkal akik szellemeket látnak, olyanokon át akiket egy erő kidobott az ágyukból, egészen a megszállottsági esetekig. Collins atya szerint "az elmúlt években potenciálisan nőtt azok száma akik megkeresték őt."

- Azt vettem észre, hogy az emberek hisznek abban gonosz szellem sújtja őket - mondta ő.  - Véleményem szerint ez a legtöbb esetben nem igaz, de amikor az egyházhoz fordulnak, akkor az egyház nem tudja megfelelően kezelni a helyzetet. Pszichológushoz vagy olyan valakihez küldik az embereket, akiről tudják, hogy érdekli a szolgálata ilyen formája. Megfeledkeznek róluk, és nem kapnak megfelelő segítséget.

A valóság


Collins atya arról számolt be, hogy ha az egyházi hatóságok azt gondolják, hogy az ördögűzés rituáléjában nincs szükség jól képzett papokra, akkor "nagyon elrugaszkodnak a valóságtól". Hozzátette, hogy a Biblia szerint Jézus szolgálatában központi szerepet játszott az ördögűzés, és feltette magának a kérdést vajon ma az egyházban szolgáló papok hisznek-e a gonosz szellemek létezésében, majd hozzátette, "gyanítom nem hisznek bennük."

A Maynooth-ban található Katolikus Kommunikációs Iroda szóvivője azt mondta az újságnak, hogy az egyház megköveteli, hogy minden egyházmegyében legyen jól képzett ördögűző, aki megkülönbözteti a démoni birtoklás jeleit a mentális vagy fizikai betegségektől. Hozzátette: "Az ördögűzések nagyon ritkák, és irodánk nem tud egyetlen írországi esetről sem. Elmondta továbbá, hogy ha az egyház időként kap ilyen jellegű segélykéréseket, akkor megfelelő képzettséggel rendelkező papokhoz irányítják az embereket.
- A legtöbb esetben kiderül, hogy pszichés, orvosi probléma áll a háttérben, és ezután szakorvoshoz irányítják a segélykérőket - mondta.

Ferenc pápa rendszeresen emlékezteti a hívőket a sátán valódi jelenlétére, akinek az a célja, hogy kísértés útján eltávolítsa a hívőket Krisztustól, és ez az egész közösséget megfertőzi. Pápasága alatt ez a téma gyakran előfordult homíliáiban.

Collins nyílt levelet írt a vezetés felé, mert állítása szerint a hitehagyás növekvő méreteket ölt az egyházon belül. Azt írta: "Ennek következményeként növekszik a gonosz tevékenysége."
- Nem tudom szubjektíven megítélni a dolgokat, mert az emberek az interneten látják, hogy ördögűző vagyok, emiatt rengeteg e-mailt és telefonhívást kapok. Azt mondhatnám ez csak a hírnév miatt van, de az elmúlt években exponenciálisan nőtt a megkeresések száma - mondta.

Collins megjegyezte, hogy Ferenc pápa 2014-ben hivatalosan is elismerte az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségét, melyben 30 nemzetből 250-en vannak jelen.  

Forrás:
https://gloria.tv/track/ZTA3fqoF87Xh2CAMeZivVCyHG

Megjegyzések

  1. Mi az oka annak, hogy közel 10 hónapja nem frissül az oldal?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Harmatcsepp!

    Az a helyzet, hogy a blogot egyedül viszem, és mostanság se időm, se energiám a fordításokra. Ha van vállalkozó kedv
    , aki vagy angolból vagy olaszból fordít cikkeket, akkor adok hozzáférést a bloghoz. Amint több időm lesz, majd újra belevágok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a választ. Sajnos egyik nyelvet sem ismerem megfelelő szinten. Értékelem, hogy válaszolt és kívánom, hogy mihamarabb újra lehetősége legyen a frissítésre. Hiánypótló anyagok kerültek fel és a kissé "félrevezető" blogcím mögött számomra fontos anyagok találhatók.

      Törlés

Megjegyzés küldése