Rómában növekvő számot mutatnak a sátáni kultuszok





Egy katolikus pap szerint váratlan helyen - Rómában - a sátáni kultuszok növekvő számot.

- Nagyobb a nyitottság az ördög felé - mondta Gabriele Amorth atya, a Vatikán fő ördögűzője a Christian Broadcasting Network-nek. Pedro Barrajon római katolikus pap kijelentette: "Divattá vált a sátánizmus és az okkultizmus."

Az olasz nép túlnyomórészt római katolikus, azonban kb. 800 sátáni kultusz működik közel 600 000 követővel. Azonban Rómában is - ami a pápa otthona és a Vatikán székhelye - hatalmas szellemi csata zajlik. Tavaly a Vatikánban püspökök részére ördögűző képzést rendeztek, ahol azt tanulták meg hogyan kell megszabadítani az embereket a gonosz lélektől. Amikor a 81 éves Amorth atya (2016 szeptemberében meghalt - a ford.) ördögűzést végez, akkor olajat használ a szentmisén és a keresztelésen, illetve feszületet.
- Ha a személy nem erőszakos, akkor hagyom, hogy itt üljön a karosszékben, és itt végzem az ördögűzést - mondta Amorth atya megmutatva a CBN-nek azt a kis szobát amit használ. - Ha erőszakosak, akkor lefektetem, és szükség esetén lekötözöm őket.
A pap megjegyezte, hogy az orvostudomány és a tudomány nem képes segíteni minden betegségen, de néhány ilyen ember állapotán az ördögűzés javíthat.

Az elmúlt években Olaszországban szörnyű gyilkosságok kapcsolódtak az ördögimádathoz, ideérte egy olyan esetet is melyet néhány évvel ezelőtt a Beasts of Satan zenekar tagjai követtek el. Milánó északnyugati részén a tagok összeszurkáltak és élve eltemettek két tinédzsert. Az egyik áldozatot állítólag azért ölték meg, mert hasonlított a Szűzanyára. Aztán ott van Marco Dimiti aki a Heads of Satan csoport vezetője, állítólag több mint 1000 taggal rendelkeznek. 1996-ban Dimitit azzal vádolták meg, hogy sátáni rituálé keretében megerőszakolt egy két éves fiút és egy tizenéves lányt. 14 hónap börtönt kapott, mielőtt szabadon bocsátotta az olasz bíróság.

- A valódi sátánizmus az embert az univerzum közepébe helyezi, és ez csodálatos dolog - mondta Dimitri. - Azt üzemem Amorth atyának és minden ördögűzőnek: Hagyja békén az embereket!

A vatikáni papok az olasz hatóságokkal működnek együtt a növekedő számot mutató sátáni bűncselekmények elleni küzdelemben.
- Meghívjuk a rendőrség képviselőit is, hogy üljenek be egy ördögűzésre, mert így megérthetik ennek a jelenségnek a szellemi és teológiai dimenzióját - mondta Barrajon atya.
Barrajon 300 papot képzett ki ördögűzőnek, és azt mondja megtanítja nekik hogyan kell megkülönböztetni a pszichiátriai problémákat a sátáni birtoklástól.
- Ezek az alapok, de elmondhatom neked, hogy azok akik ördögűzéseket végeznek tudják, hogy ennek az egésznek van értelme - mondta ő. - Időnként olyan jeleket keresnek, hogy az ember idegenkedik-e a szentelt víztől vagy a kereszttől vagy Krisztus képeitől. Sokan remegnek vagy sikoltoznak, és rendkívüli erővel bírnak. A papok tudják mit kell keresni.

Barrajon arra buzdítja az olaszokat, hogy imádkozzanak többet, csatlakozzanak az egyházhoz, és tudatosodjon bennük, hogy az ördög nagyon is valóságos.
- Az ördög hatalma nem csak Olaszországra terjed ki, a gonosz lélek bejárja a földet embereket kísértve - mondta a pap. - Igyekszünk oktatni a társadalmat és a családokat az ördög befolyásának veszélyeiről. 

Forrás:
https://www.christianpost.com/news/satanic-cults-in-fashion-in-rome-says-priest.html

Megjegyzések