Az okkultizmus veszélyei




Az okkultizmus veszélyeiről és megtévesztéseiről beszél Milivoj Bolobanic püspök. 

Bolobanic püspök könyvéhez a Hogyan ismerhetjük fel az ördög csapdáithoz az előszót Gabriele Amorth atya írta. 

Itt egy hatalmas sátáni erővel kell szembenéznünk, különösen napjainkban, amikor annyi lelkek gyűjt be. 

Az okkultizmus szó a latin occultus szóból ered ami titkos, rejtett dolgot jelent. Az okkultizmus az ismeretlen erők titokzatos és sötét világába jelent belépést. Ez a vitathatatlan világ magába foglalja az olyan természeti jelenségeket, melyeket az ember nem képes racionálisan bebizonyítani. Általában a tudomány képviselői kikerülik az okkultizmus kifejezést, és inkább azt mondják parapszichológiai jelenségek. A természet ismert törvényei nem tudják megmagyarázni az ilyen megnyilvánulások kiváltó okait. 

Az embert mindig is vonzották az okkult és titokzatos dolgok. Próbált benézni a függöny mögé ami a jövőjét rejtette. A jövő megismeréséhez igénybe vette a mágia és az okkultizmus segítségét, mint pl. a kávézaccból való olvasást, a tarot kártyát, az újságokban megjelenő asztrológiát, ezoterikus irodalmat az álomfejtésről, az ingát, a spiritizmust...
Aggódásra ad okot, hogy gyermekeink is elfogadják és gyakorolják a boszorkányságot, a mágiát, az asztrológiát, a jógát, a transzcendentális meditációt, a zen buddhizmust, dzsúdót, karatét, kabbalát, reikit, irísz diagnosztikát, tenyér olvasást és más egyéb ezoterikus praktikákat. 
Divatból belépnek különböző szektákba: Hare Krishna, Sai Baba, Jehova Tanúi, Mormonok, stb. 

A sátáni szektákat meg kell különböztetni az ördög cselekedeteinek erőssége alapján. Jól szervezettek és egy új világrend megépítésére törekszenek. Újdonságaik vonzzák a fiatalokat. A kereszténység és a fentebb említett szekták keverékei átölelik az élet szinte minden területét (kultúra, oktatás, gazdaság, politika...) 

Rengeteg könyvet és folyóiratot szentelnek az okkult irodalomnak, melyek több kiadást érnek meg. Némely könyveket titokban adnak ki. Oktatják és tájékoztatják az embereket hogyan kerülhetnek kapcsolatba a mágia és az okkultizmus veszélyes világával. A statisztikák azt mutatják, hogy körülbelül 20 000 000 európai foglalkozik okkultizmussal. Németországban több mint 3 000 000-an kedvelik az okkultizmust, emellett 5-10 000 000 ember pedig szimpatizál vele. Amerikából származó adatok szerint legalább 10 000 000 amerikai gyakorolja a boszorkányságot és a varázslást, közülük nem egy magasan képzett. Ezért az okkultizmust és a mágiát nem csak az ún.  "primitív népek" használják, de a kulturált nyugatiak is. 

Ki kell emelni, hogy a mágia szó nem arra utal amit a bűvészek/illuzionisták csinálnak a színpadon elegáns ruhákat viselve és nyulakat kihúzva egy cilinderből. Ez nem a kezek ügyességéről szól, hanem paranormális erőkről melyeknek okkult gyökerei vannak, és a sátán rejtőzik mögötte. 
Egyesek kíváncsiságból lépnek erre a területre, mások pedig divatból. A többség nem veszi komolyan a lehetséges veszélyeket, mert úgy véli nem árt. De az ördög komolyan veszi ezeket az "okkult játékokat". Aki a tűzzel játszik, az megégeti magát. Lényegtelen, hogy hisz-e a tűz pusztító erejében vagy sem. 


Ilyen praktikák miatt az ember tudatosan vagy nem tudatosan, de megnyitja magát a gonosz erői felé. Innentől kezdve súlyos problémák is kialakulhatnak, pl. fizikai vagy mentális rendellenességek. Sokan panaszkodnak félelmekről, zárkózottá válnak, hatalmas gyűlöletet éreznek mások iránt. Jellemző lehet még az imaélet megromlása vagy nehézségbe ütközése, öngyilkossági gondolatok, viszály a családban, kétségbeesés, bosszúvágy, rémálmok, kétségbeesés. Egyesek hangokat hallanak, míg mások úgy érzik olyan dolgokra kényszerítik őket amit nem is akarnak. Nem tudnak megszabadulni rossz dolgoktól, úgy érzik bioenergiájuk van, szellemekkel kommunikálnak. Sokan nem értik mi történik velük. A felsorolás csak néhány példa arra, hogy milyen katasztrofális hatásai lehetnek, ha okkult dolgokkal foglalkozunk. 

Különösen a keresztények számára okoz nehézséget az Istennel való kapcsolattartás, az imaélet gyakorlása. Az imádkozó ürességet érez, gondolatai elkalandoznak, esetleg káromló gondolatai vannak, nehezen megy a szentírás olvasása, egyre nő a közömbösség és az elidegenedés a vallással kapcsolatban. 

Azok az emberek akik okkult praktikákkal, varázslással foglalkoztak, gyakran erkölcsi és mentális problémákkal küzdenek, depressziótól agressziótól szenvednek. Megváltozhatnak szexuális szokásaik is, természetellenes szexuális szokásaik és perverzióik alakulnak ki. A gonosz lelkek ilyen mértékű befolyása esetén már segítségre van szükség. Rossz helyen keresik a megoldást, varázslóknál, boszorkányoknál, látóknál, asztrológusoknál... olyanoknál, akik az ördöggel állnak kapcsolatban, mágiával oldják meg a problémákat. Gyakran használnak otthon ikonokat, szobrokat védelemként. 

Egy jó példa. Nálam van egy gyógyító kártyája. Az egyik oldalán a Szentháromság van a következő szöveggel: Dicsőség az Atyának, a Fiúnak, és a Szentléleknek. A kártya másik oldalán viszont ez áll: kezek melyek távolból hárítják el a betegségeket, és megmondják a jövőt tarot kártya segítségével. Rajta van még a telefonszáma és a neve, több városban megtalálható elérhetősége. Nyilvánvaló, hogy kiterjedt szolgálattal rendelkezik. Az, aki nekem adta a névjegykártyát elmesélte, hogy elment ehhez a gyógyítóhoz, de nagyon magas árai voltak. Így csábítják az embereket! Az újságok, a telekommunikáció, a rádióadások tele vannak hízelgő ajánlatokkal és reklámokkal. Sokan akik bajba kerülnek, ilyen embereknél keresnek segítséget. 

Azt már jól tudjuk, hogy a sátán nem űzi ki önmagát. Tehát az aki mágusokhoz fordul, önmagának árt vele. Nem csak hogy nem szabadul meg, de az okkult segítség igénybevételével még inkább megkötözött lesz. Sokan a saját bőrükön tapasztalják meg mekkorát hibáztak.     

Forrás:
https://gloria.tv/track/LhWadVGzUwtt6as6UfGCrvhf7

Megjegyzések

Megjegyzés küldése