Ördögűzők és boszorkányok


D. Martynov: Endor boszorkánya megidézi Sámuel lelkét, 1857


Patti Armstrong cikke

Az ördögűző figyelmezteti a boszorkányokat, hogy a varázslataik visszaüthetnek rájuk

Ha imádkozol, távol tartod magad az okkulttól, szentmisére jársz, hiszel Istenben, akkor védve vagy. Egy jó gyónás felér száz ördögűzéssel.  


- Mi érdekelné? - kérdezte Patrick atya amikor válaszolt a hívásomra. 
Patrick atya (nem ez a valódi neve) plébános, aki 7 éve az egyházmegye kijelölt ördögűzője. Reggeltől estig elfoglalt, mivel sok interjút kell adnia, így inkább magával vitt egy megbeszélésre. 
- Érdekelne mi a véleménye arról, hogy fiatal feministák boszorkánysággal foglalkoznak és varázsolnak - fejtettem ki. 
- Feministák? Erről soha sem könnyű beszélni, mert több fajtájuk van, de azt elmondhatom, hogy a varázslatok rosszindulatúak. Kontrollálni próbálsz valamit. És milyen erőket hívsz meg? Az nem az Atya, a Fiú vagy a Szentlélek. Bármit is hívsz meg, az gonosz. 
Patrick atya mindenkit figyelmeztetett, aki varázslással foglalkozik. 


Napjaink boszorkányai


Akkor kerestem meg Patrick atyát, amikor olvastam egy cikkét a mai modern boszorkányokról. A Daily Beast riportot tett közzé olyan feministákról, akik kristályokkal, varázslatokkal, boszorkánysággal foglalkoznak abban reménykedve, hogy valóra válthatják az álmaikat. Úgy tűnik ez a boszorkányok szezonja. 

Gala Darling aki magát boszorkánynak vallja, a Radical Self Love szerkesztője, szerepelt a cikkben. Büszkén jelenti ki, hogy varázslatot végzett el Donald Trumpon. Tagja olyan feminista és női hírességek csoportjának, akik boszorkánysággal foglalkoznak. A riporter jelen volt a Radical Self Love workshopon a Wingben Manhattanben. A Wing valójában egy szövetség, melynek 650 politikailag progresszív nőtagja van. A Wing workshopon oktatják a női erőt, a szexualitást, a kreatív gazdagságot és a mágiát. 

Múlt februárban Darling segített összehangolni az online "megkötöző varázslatokat", hogy megóvja Trump elnököt és kormányát a "károkozástól". Ez egy relatív kifejezés a feje tetejére állított erkölcsi világban, ahol az abortusz jónak tekinthető. Azt állította, hogy több mint 120 000 ember vett részt a varázslásban. Beismerte, hogy ártani akart az elnöknek, de nem működött, mert még mindig él. 

A varázslatok előre nem látható módon működnek


Darling szerint a varázslata működött, de az ördög és nem az ő akarata szerint. Patrick atya kifejtette, hogy a varázslatok elérik azt amit az ördög remél, egy olyan kapcsolatot amiből nem könnyű elmenekülni. 

- Ha olyan erőket hív meg ami nem Istentől való, akkor megkötözötté válik - mondta ő. - Ha szívességet kérsz tőlük, akkor ezek a szellemek hosszú távon nem akarnak majd segíteni. Ha úgy gondolja megteszik, akkor önmagát csapja be. 

Patrick atya szerint az a gondolat hogy varázsoljunk, az az ördögtől való, magához köti és függővé teszi ezzel az embereket.   
- Ha meg akarja szakítani ezeket a kapcsolatokat, akkor elég sokat kell dolgoznia rajta - mondta ő. - Ha már kapcsolatba került a démoni erőkkel, akkor nagy szellemi harcot kell megvívnia a szabadulás érdekében. Ők nem fogják elengedi. 

Patrick atya azt mondta, hogy az ördög nem akarja elengedni az embereket. 
- A gonoszt nem érdekli a szabadságod, ellenőrzést akar szerezni feletted - mondta ő. - Csak Isten akarja, hogy szabad légy. 

Patrick atya azt mondta, hogy ha valaki a gonosz hatalmát használta, akkor utána bizonyítania kell, hogy kapcsolata van az Istennel. 
- A gonosz továbbra is azt fogja mondani, hogy hozzá tartozol - mondta. 

Szabadulás a gonosz markából


Korábbi interjúiban Patrick atya figyelmeztette az embereket, hogy ne nyissanak meg olyan ajtókat melyeket utána nem tudnak becsukni. 
- Azt gondolod tudod kontrollálni, de valójában nem - mondta. 
Itt van néhány tanács, hogyan lehet megszabadulni ezektől. Az információk korábbi interjúkból származnak. 

John Esseff a pennsylvaniai Scranton egyházmegye ördögűzője már 40 éve. Azt mondta az embereknek emlékezniük kell arra, hogy a szellemi harc nem egyenlő erők közötti küzdelem. Az ördög utál minket, de ennél fontosabb, hogy Isten szeret minket. 
Esseff atya azt mondta, hogy a gyónás az orvosság. "Egy gyónás felér száz ördögűzéssel." A szentségekkel az isteni védelmet adjuk meg a léleknek. Kifejtette, hogy az ördögűzés egy áldás, amely lehetővé teszi a személy számára, hogy újra megkapja a szentségeket. 
Esseff atya azt javasolta, hogy az emberek imádkozzanak védelemért, különösen a Szent Mihály imát és a Szent Patrik imát mondják el. Arra ösztönöz mindenkit, hogy éljenek szentségi életet, és éljenek a Katolikus Egyház ajándékaival. 

Kapcsolat Istennel


Vincent Lampert atya az indianapolisi egyházmegye ördögűzője, aki a római North American College-ben tanult, és hosszú ideig segítette Carmine De Filippis atyát (kb. 40 ördögűzésen vett részt tanulmányai alatt). Azt mondta az embereknek hajlandóságot kell mutatni mutatni arra, hogy kapcsolatot alakítsanak ki Jézussal. 

Az Egyház által ráruházott hatalom ellenére Vincent atya azt mondta az embernek hajlandón kell lennie, hogy kapcsolatot alakítson ki Istennel. 
- Ebben nincs semmi mágia - mondta. - Jézus Krisztus hatalmát és dicsőségét közvetítem, de sokszor az emberek úgy néznek ránk mintha varázslók lennénk. Imádkozniuk kell, és közelebb kerülni Istenhez. Isten hatalma nagyobb mint az ördögé. 

Lampert atya azt mondta, hogy ha távol tartjuk magunkat az okkult dolgoktól, szentmisére járunk, hiszünk Istenben és imádkozunk, akkor védettek vagyunk és még az átok is lepattan rólunk. 
- Az ördög megfutamodik, ha templomba járunk, különösen, ha áldozunk. 

Lampert atya azt is megemlítette, hogy az igazi szabadságot az Istennel való kapcsolatunk adja meg. 
- A szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehetünk - mondta ő. - Ez azt jelenti, hogy szabadon engedelmeskedünk Istennek. Máskülönben szenvedélyeink rabszolgáivá válunk.  

Forrás: 
http://www.ncregister.com/blog/armstrong/exorcist-warns-witches-that-casting-spells-will-come-back-to-haunt-them

Megjegyzések