Olaszországban megháromszorozódott az ördögűzések száma

Christopher Lamb cikke, 2018. február 23.



Ritka az a valódi megszállottság, amikor az ellenség birtokba vesz egy embert vagy egy helyet


Napjainkra megháromszorozódott Olaszországban az ördögűzések száma. Szakértők szerint évente 500 000 kérelmet nyújtanak be a segítséget kérők. Ezek a számok múlt héten Szicília szigetén megtartott konferencián merültek fel, ahol tárgyaltak arról is, hogy több papra lenne szükség - és jobb képzésre -  akik feladatul kapnák az emberek démonoktól való szabadítását. 

"A hozzánk forduló emberek szenvednek, de ők sokan vannak mi meg kevesen", mondta Paolo Carlin kapucinus atya a Corriere della Sera-nak, aki egyben az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének a szóvivői posztját is betölti. 

A héten Palermóban megtartott gyűlés néhány hónappal megelőzte az április 16-21 között Rómában a Pápai Athenaeum Regina Apostolorum Intézetben megrendezésre kerülőt. Az esemény előadói között szerepel Cesare Truqui, aki a világhírű Gabriele Amorth tanítványa volt. 

"Sok keresztény már nem hisz a gonosz létezésében", mondta a Vatican News-nak Truqui atya. "Kevés ördögűzőt neveznek ki, és nincs több fiatal pap aki hajlandó lenne megtanulni a démonoktól való szabadítás gyakorlatát." 

Amorth atya - aki 2016-ban 91 éves korában halt meg és több évet eltöltött a római egyházmegyében mint ördögűző - azt állította, hogy a démonok által megszállottak üvegdarabokat, vasdarabokat hánytak ki, és azt is mondta, hogy az ördög már bejutott a Vatikánba.    
Carlin atya a héten elmagyarázta, hogy a gonosz működésének két fajtáját lehet megkülönböztetni. "A rendes működése a kísértés. A rendkívüli az elnyomás, ami érintheti a testet és az elmét. Még ritkább a valódi megszállottság, amikor az ellenség birtokba veszi a személyt vagy a helyet." 

Szicília megkapta a helyi püspökök áldását, és számos olasz ördögűző pap is részt vett a megbeszélésen. Habár nincsenek hivatalosan számadatok az ördögűzésekről, az egyik pap azt mondta a számok növekedést mutatnak, mert az emberek "növekvő számban keresik fel a mágusokat és a tarot kártya jósokat." 

Benigno Palilla atya olasz ferences és ördögűző pap hozzátette, hogy "ezek a cselekedetek megnyitják az utat a démonok és a megszállottság felé." Azt állította, hogy további képzésre volna szükségük a papoknak, mert sokan nem rendelkeznek elegendő ismerettel a gonosz lelkek által kínzottak kezelésével kapcsolatban, a szemináriumokban is oktatni kellene ezeket az eljárásokat. 

Az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének 400 tagja van, ebből 240-en olaszok. Az egyházi kánonjog szerint az ördögűzőnek külön engedélyt kell a püspöktől, és a papnak "jámborsággal, megfelelő tudással, körültekintéssel és erkölcsös élettel kell rendelkeznie." 

Carlin atya rámutatott arra, hogy számos módon fel lehet ismerni azt, ha egy gonosz lélek megszáll valakit. Ezek a következők lehetnek: "dühös ellenállás" a szent tárgyakkal szemben; jel lehet az abnormális fizikai erő; olyan nyelvek ismerete amelyet korábban soha nem beszélt (pl. arámi és latin) és rejtett dolgok ismerete. 

Forrás:
https://www.thetablet.co.uk/news/8622/number-of-exorcisms-in-italy-triples-

Megjegyzések