Az USA-ban rohamosan nő a boszorkányok száma


Rituális halloween boszorkány eszköz


Christine Rousselle írása

Növekszik azon amerikaiak száma akik azt állítják nő a boszorkányság az országban


Washington DC - Az elmúlt harminc évben jelentősen nőtt azon amerikaiak száma akik azt állítják boszorkányok. Becslések szerint 1-1,5 millió ember mondja azt, hogy Wicca tag, vagy pogánysággal foglalkozik. 1990-ben nagyjából 8000 Wicca tag volt, míg 2008-ban már 340 000. 
A Pew Research Center 2014-es felmérése alapján az amerikaiak 0.4%-a azonosította magát pogányként vagy boszorkányként, ami jelentős növekedés az előző évekhez képest. 

Amennyiben a Pew adatokat megbízhatónak tekintjük, akkor az Egyesült Államokban több boszorkány van mint protestáns felekezethez tartozó ember. Például 2017-es adatok szerint 1,4 millió gyakorló presbiteriánus van az Egyesült Államokban. 

A Wicca az 1940-es és 1950-es években az Egyesült Királyságból kiindult modern boszorkányság egyik formája. Akik a Wiccát gyakorolják, gyakran "boszorkánynak" hívják magukat. Azok akik a boszorkányság más formáját gyakorolják nem azonosítják magukat Wiccaként vagy pogányként, amit azt is jelenti az Egyesült Államokban sokkal több boszorkány van mint aki annak vallja magát. 

Egyre népszerűbb az online boszorkányság. A "#WhitchesofInstagram" hashtag-et már csaknem kétmillió alkalommal használták az Instagramon, kristályok, pentagramok, emberek, boszorkányok megosztott képei alatt. 

Egy pap aki a doktori disszertációját az ördögűzés témaköréből írja azt mondta a CNA-nak, hogy őt nem lepte meg a boszorkányság iránt érdeklődő amerikaiak növekvő száma. A pap azt kérte ne nevezzük meg, mert fokozott figyelmet kapnak az ördögűző papok. Rámutatott arra, hogy egyre többen foglalkoznak spirituális tevékenységekkel, melyek magukban foglalják a jógát és a Ouiját. Ezekkel azonnali eredmények érhetők el. 

Elmélete szerint az emberek akik elégedetlenek a hitéletükkel valamiféle "azonnali megoldást nyújtó varázslatot" keresnek. Bár néhány boszorkány különbséget tesz a "fehér mágia" és a "fekete mágia" között, mivel a fekete mágia egyértelműen ártó szándékú, elutasítja azt a feltevést, hogy létezik pozitív vagy ártatlan mágia. 
- Mindkettő kapcsolatban áll a sátánnal, és ő a felelős a mágiáért - mondta a pap CNA-nak.     

Azok az emberek akik a boszorkányság valamilyen fajtájával foglalkoznak és akár szerelmet keresnek vagy csak megoldást valamire,  az okkult világ "csapdájába" esnek, mondta a pap. 
- A hozzám forduló emberek miatt elég sok tapasztalatom van olyan kérdésekkel kapcsolatban ami ártalmatlan dolognak indult - mondta ő. 

A modern pogányság vonzereje a korai kereszténység gyökereiből származhat, mondta a pap. Amikor a kereszténység először terjedt el pogány területeken - Írország, Franciaország, stb. - az ott élő emberek hihetetlenül babonásak voltak. A kereszténység képes volt valami szellemi megnyugvást nyújtani. 
- A kereszténység mindig szolgál valamilyen jó hírrel, és a jó hír az, hogy az ördögöt legyőzték - mondta ő. Most, amikor az emberek elfordulnak Krisztus üzenetétől  és "dicsőítik saját érveiket" , a kereszténység már kevésbé vonzó, így az emberek visszatérnek a régen gyakorolt babonás elemekhez. 

A keresztény Istenbe vetett hit hiánya a modern "hedonista társadalommal" párhuzamosan növeli a "gyors megoldást kínáló mágia" vonzerejét. 
- Bármit akarunk azonnal megkapjuk - mondta ő. - Úgy értem, ha szenvedek valamilyen megoldást kell találnom. Ha kórházba kerülsz, akkor megnézik a kartonodat és azt kérdezik hogy érzed magad, ha egy tízes listán kellene besorolnod magad, és ha úgy érzed nagyon erős fájdalmad van, akkor telepumpálnak valamilyen opoid alapú fájdalomcsillapítóval. 

Ezeket az észrevételeket Thomas Petri domonkos atya a Dominican House of Studies alelnöke és tudományos dékánja is megerősítette. 
Petri atya azt mondta a CNA-nak, hogy egyáltalán nem találta meglepőnek azt, hogy akik elfordulnak a kereszténységtől azok a pogány imádat felé fordulnak. 

- Az ember alapból egy vallásos állat aki a megszokotton túl is keresi a megoldást, így hajlandó önmagán túlmutató erőket imádni - fejtette ki. 
Az önmagukat "boszorkánynak" vallók növekvő számáért a sátán is felelős - mondta ő - , a sátán aktívan dolgozik a világban, és annyi embert akar eltéríteni Krisztus üdvösségétől amennyit csak tud. - A sátán - mondta ő - ezt a hatalmasságok és erősségek leple alatt teszi, melyekről sok ember azt gondolja újabb és hatalmasabb mint Krisztus. Sajnos nem is tévedhetnének nagyobbat, és szükségük van az imáinkra.  


https://cruxnow.com/church-in-the-usa/2018/10/29/number-of-americans-who-say-they-are-witches-is-on-the-rise/

Megjegyzések