Az ördögűzők első kézből tapasztalják meg a boszorkányság veszélyeit


Gerald Gardner a modern Wicca népszerűsítője


Minden ördögűző tanúsíthatja, hogy nem mi használjuk az ördögöt, hanem az ördög használ minket. 


Patti Armstrong cikke

A Wicca az isteni sötét megszemélyesítésévé vált. Ez egy a természetbe ágyazott okkult spiritualitáson és varázsláson alapuló potpourri, az örök igazságokat lecseréli az "én igazságomra." 

"Meg kell maradnod az Igazságban, Szeretetben és a tökéletes Bizalomban... Ez az a nyolc szó amit a Sors beteljesít: Ne árts senkinek, tégy amit akarsz." Ezek a Wicca hitvallás első és utolsó sorai. Mi lehet ebben a káros? 
Michael atya (nem ez a valódi neve) szerint - aki már 10 éve az egyházmegye kijelölt ördögűzője - "az első aki árt nekik az saját maguk." Ebből kifolyólag elmagyarázta, hogy a varázslatok nem Istentől származó erőket hívnak meg. Így csak ördögi lehet. 

A Wicca hívők azt állítják, hogy természetfeletti hatalmakat hívnak meg a jó eléréséhez. A "jó" elég relatív, mert a boszorkányok varázslatot használtak Trump ellen, vagy hogy megállítsák Brett Kavanaught, hogy elmenjen a Legfelsőbb Bíróságra. Ahelyett, hogy Istenhez imádkoznának, hogy "legyen meg a te akaratod amint a mennyben úgy a földön is.", a varázslataikkal a saját akaratukat akarják elérni. De ahogyan az ördögűzők tanúsítják, nem mi használjuk az ördögöt, hanem az ördög használ minket. 

Növekvő népszerűség


Egyre több híresség és nem híresség hajlandó használni az ördögöt a Wiccán keresztül. Mostanság az NFL szupersztár Tom Brady, habár katolikusnak keresztelték, mégis sikerét felesége boszorkányságának tekintette. Egy videófelvételben Brady azt mondta, hogy a "jó boszorkány" felesége által alkalmazott rituálék állnak sikerei mögött. Van még egy állítólagos boszorkány aki azt állítja a kereszténység jól ötvözhető a boszorkánysággal, ezért még iskolát is indított, hogy segítse a keresztényeket ebben. 2014-ben a Pew Research Center szerint kb. 1,5 millióan vallották magukat Wicca tagnak - az amerikaiak 0,4%-a. A Wiccát nem különítették el a pogányságtól, de a növekedéssel kapcsolatos statisztika alapja az volt, hogy 2008-ban az Amazon 395 könyvet árult Wicca témakörében, míg 2016-ban 1512-őt, 2019 elejére már közel 3000 címet regisztráltak. 

Akár a Wicca akár a pogányság más formája nem Istentől hanem a gonosztól nyeri a hatalmát. 
"Mindenki azt mondja ő csak jót akar", mondta Michael atya. De a jó szándék semmit sem ér ha átfordul okkultba a dolog. "Az egyik nőt a családja vezette be az okkultizmusba. Elhitették vele, hogy ezek katolikus gyakorlatok." , mondta a pap. Később a lányával jött el hozzám aki démoni jelenlétet érzékelt a házban. A gyerekek sokkal inkább látják a démonokat. Az anya mindenféle okkult dolgot csinált, hogy kapcsolatba lépjen az elhunyt unokatestvérekkel. Három alkalommal imádkoztam értük, és most már a nő szabad."

Mindannyian kapcsolatban vagyunk egymással, magyarázta Michael atya. "Amit cselekszünk az hatással van a körülöttünk lévőkre. A szülők sok kárt okozhatnak a gyerekeiknek, ha okkultizmusba keverednek, mert ez gonosz jelenlétet eredményez."

Kihez imádkozunk?


"Találkoztam egy sráccal, aki azt mondta boszorkány, és elindította a saját szövetségét" , mondta Michael atya. "A férfiak valójában varázslók, de ő nekem azt mondta boszorkány. Azért jött hozzám, mert aggódott amiatt, hogy megszállott." "Mire számított?", kérdezte tőle Michael atya. "Boszorkány volt hét éven keresztül!" Michael atya megjegyezte, "Komor, sötét és szomorú lett. A gonosz boszorkányság gyakorlása bevezette őt a sötét és szörnyű világba, ez megmutatkozott az életében és a személyiségében is."

Szerinte pontosan erre lehet számítani. "Létezik az Isten és létezik a sátán. Kihez imádkozunk? A Földanya képe mint hatalom mellyel kapcsolatba kerülhetünk nem keresztény. Pogány. Ha a Földanyához imádkozol, akkor nagy esélyed van a sötétségre. A férfi boszorkány egy pár ülés után már ne  jött többé. "Nem akarta feladni a hatalmat", mondta Michael.

Elmondta, hogy a megszállottságnak több fokozata van, több alkalom szükséges az ördögi kötelékek meglazítására, hogy az ember közelebbi kapcsolatba kerüljön Istennel. Nem mindenkinek van szüksége ördögűzésre. "Időnként csak szabadító imát mondok felettük, és különösen ha a démoni kötelékek nem túl erősek, akkor jobban lesznek."

Tiszta tanítás


A Katolikus Egyház világosan fogalmaz mondta Michael atya, a jóslás minden formáját el kell utasítani. "Mindezek ellent mondanak a szerető félelemhez kapcsolódó tiszteletnek és imádásnak, mellyel egyedül Istennek tartozunk... A mágia és a varázslás valamennyi fajtája, melyek által úgy tesznek, mintha hatalmuk lenne az okkult hatalmak fölött, mintha szolgálatukra tudnák kényszeríteni őket és természetfölötti hatalomhoz jutnának általa felebarátjuk fölött -- még ha az egészségét akarnák is visszaadni --, súlyosan ellenkeznek a vallásosság erényével."(KEK 2116-2117)

Az emberek gyakran azt gondolják, hogy használják az okkult dolgokat és nincsenek veszélyben. Például egy ember eljutott Michael atyához aki elhitte amit egy weboldalon olvasott, hogy bizonyos szavakkal megvédheti magát a megszállottságtól miközben varázsolt. "Azt gondolta képes a sátánt irányítani, de most már problémákkal küzd", mondta Michael atya. "Elhibázott az a vélemény, miszerint az ember gonosz erőkkel működhet együtt, és nem kerül a sátán irányítása alá."

Miközben a média romantikussá teszi az okkultizmust Michael atya látja a hatásokat is. "Hetente egy-két esetben fordul elő megszállottság, elnyomás vagy démoni zaklatás", mondta ő. "Egy héten 15 emberért imádkozunk akik különböző szintű szellemi problémával küzdenek."
Az ima során Michael atya elmondja, hogy minden hatalom és kegyelem Istentől származik. "Amikor mi papok áldást adunk az Istentől van. A Természet (amit a Wicca használ) nem egy független hatalom. Áldott, mert Isten teremtette, de nincs természetfeletti hatalma. Ezek a varázslatok veszélyesek mert nem Istentől származnak.

Az első és a legnagyobb parancs: "Én vagyok az Úr a te Istened, nem léteznek más istenek előttem." A parancs megsértése azzal jár, hogy a gonosz hatalma alá kerülünk. Imádkozzunk az igazságért, hogy  megvilágítsa a megtévesztő lelkeket.

Forrás:
http://www.ncregister.com/blog/armstrong/wicca-is-popular-but-it-ruins-souls-says-exorcist

Megjegyzések