Tinédzserek és az okkult




A Barna Csoport tanulmánya szerint melyet a "Tinédzserek és a természetfeletti" címmel láttak el, tízből hárman már játszottak a Ouija táblával, jósoltak a tenyerükből, tízből kilencen pedig horoszkópot olvastak. 
Talán ezek a számok nem sokkolóak, de amíg ezek a tevékenységek ártatlannak tűnnek, a felszín alatt hatalmas és veszélyes világ rejtőzik, amire a Szentírás is így hivatkozik mint "a sötétség hatalma". 

Vegyük példának a Ouija táblát, egy játék amivel évtizedek óta játszanak. A Parker Brothers gyártja, a táblán számok és betűk vannak , rejtélyes módon egy mutató adja meg a válaszokat a játékosok kérdéseire. Még a Parker Brothers sem tudja megmagyarázni hogyan mozog a mutató. Ez azért van, mert a játékot az emberi irányítástól függetlenül szellemi erők irányítják. 
Egy másik "időtöltés" a horoszkópok olvasása. 

Egy felmérés szerint a keresztény tinédzserek 29%-a semmi kivetnivalót nem lát ebben. 18%-uk olvas horoszkópokat, de nem gondolják, hogy befolyásolja a jövőjüket. 8%-uk azt mondja olvassa a horoszkópokat, de bűnösnek érzi magát miatta. 
Ahogyan a Ouija tábla, így a horoszkóp is lehet veszélyes, első lépés lehet az okkult világ felé. 
Egy nő, Barbara Gardner a Today's Christian Woman cikkírója elmagyarázta, hogy horoszkópok olvasása olyannyira átváltoztatta őt, asztrális kivetülést élt  át, amit "testen kívüli tapasztalatnak" is neveznek, majd később tenyér jósláshoz és más jósláshoz vezette el. Végül két házasságának felbomlását az okkultban való elmélyülése okozta. 

A listát lehet folytatni az olyan ártatlan tevékenységekkel mint a jóga (ami a keleti miszticizmusban gyökerezik), a démoni témájú videojátékokkal a sokkal baljósabb dolgokig mint pl. a szellemi vezetőkkel való társalgás. Számtalan népszerű film, TV show műsor, könyv minimálisra csökkentette az okkult súlyosságát. Ilyen volt pl. a Goosebumps és a Buffy the Vampire Slayer. Nem csoda, hogy sok gyerek a filmek tartalmát ártalmatlannak vagy rosszabb esetben érdekesnek találja. 

A Barna csoport képviselője elmondta: "A tinédzserek ugyanúgy tekintenek a természetfeletti világra mint az életük más részére.  A természetfölötti tapasztalatokat különböző forrásokból szerzik be és illesztik be az életükbe... A legtöbben motiváltak arra, hogy megtalálják mi működik nekik, és mitől érzik magukat jobban."

A Barna jelentés azt is feltárja, hogy azok a tinédzserek akik úgy érzik kisiklott az életük, sokan részt vesznek az okkult cselekedetekben. De ahelyett, hogy megszereznék az életük felett az irányítást, inkább átadják azt egy olyan félelmetes hatalomnak amit el sem tudnak képzelni. 

A Ouija táblák, a tenyérjóslás és a horoszkópok nem csak ártalmatlan cselekedetek, hanem kaput jelentenek egy olyan világba, melynek az alapja sátáni, és ellentétes Isten parancsaival. 

Ezért mondja Izajás: "19És ha így szólnak hozzátok: "Forduljatok a halottidézőkhöz és a jövendőmondókhoz, akik suttognak és mormolnak! Miért ne fordulna a nép az Istenéhez, az élők ügyében a halottakhoz?" (Iz 8,19)

Ha valóban tudni szeretné Isten mit gondol azokról akik jósolnak vagy halottakkal kommunikálnak, akkor olvassa el a Mózes 5-öt.

Tehát a szülők figyeljenek gyermekeikre, hogy ne kerüljenek kapcsolatba az okkulttal. Beszéljen őszintén erről a gyermekével. Mindig mutassa meg ki az igazi hatalom és szeretet forrása, aki Jézus Krisztus. 

https://www1.cbn.com/family/teens-and-the-occult%3A-nothing-innocent-about-it

Megjegyzések