Volt sátánista figyelmeztet Halloween veszélyeire


John Ramirez


Kell a keresztényeknek ünnepelni Halloweent? A vélemények megoszlanak a keresztény vezetők, az egyházi tagok és a laikusok között. 
A CBS News facebook felmérése szerint a hívők 87 százaléka azt mondja a keresztényeknek nem kellene ünnepelni Halloweent, míg a szavazók 13 százaléka szerint minden rendben van ezzel.  

John Ramirez volt sátánista csatlakozott Charlene Aaronhoz a CBS News Prayer Linken, hogy beszéljen a Halloweenről. 
- Részt vettem a sötétség és a boszorkányság királyságában - mondta Ramirez. - Leültem az ördöghöz, és beszéltem vele úgy mint ahogyan most önnel beszélgetek. Ez egyfajta szellemi kommunikáció volt. Ez valamiféle kapcsolat volt. 

Ramirez arra figyelmeztet, hogy Halloween nem csak a ruhákról és a cukorkákról szól, sokkal sötétebb a valóság. 
- Néha azt mondják nekem az emberek, hogy 10-15-20 éve ünnepeltem Halloweent. De az ajtó még mindig nyitva van. 3-4 generációra megátkozod a családodat - mondta Ramirez a CBN News-nak.  
- Tudnia kell róla, hogy ez egy átok. Vissza kell mennie arra a helyre ahol elkezdődött, arra az időre amikor belefogott Halloween ünneplésébe, amikor kapcsolatba került a sötét világgal. Vissza kell térnie ugyanarra a helyre, visszautasítani Jézus Krisztus nevében, kérni Isten bocsánatát és irgalmát, zárja be azt az ajtót melyen most a családod áthalad - folytatta. 

Ramirez most lelkészként szolgál, és mindent tud Halloween sötét valóságáról. Egy alkalommal állatokat áldozott fel sátáni rituálé keretében, és a barátai úgy ismerték mint "Lucifer fia." 
Újjászületett hívőként figyelmezteti a keresztényeket, hogy ne vegyenek részt Halloween ünneplésében és betakarítási fesztiválon. 
- Az egyetlen betakarítás amit meg kell ünnepelnünk a lelkek betakarítása - tett hozzá. 
Ramirez azt mondja a keresztények által Halloween helyett a "Trunk or Treat" éjszaka megünneplése között nincs különbséget. Ismersz olyan sátánistát aki azt mondja: "Hé, eljövünk nagypénteken és együtt lógunk a keresztényekkel csak máshogy nevezzük ezt?"
Azonban Alan Rudnick úgy véli a keresztényeknek vissza kellene venniük Halloweent. 

- Halloween gyakran összekapcsolódik Samhain pogány koncepciójával, a fesztivállal ahol az ősi pogányok azt hitték az élők és a holtak világa között csak vékony határ feszül - írja blogjában. De a karácsonyhoz és a húsvéthoz kapcsolódó ősi pogány ünnepekből láthattuk, hogy, ezek a pogány kapcsolatok nem szolgálnak okként amiért nem ünnepelhetünk egy keresztény ünnepet.     

Az Equipping Godly Women honlap szerint Halloween egy jó alkalom lehet arra, hogy tanuljunk a jó és a rossz harcáról. 
Azonban Anton LeVey, a Sátán Egyháza alapítója egy alkalommal azt mondta, hogy örömmel fogadja a hagyományban részt vevő hívőket. 
- Örülök, hogy évente legalább egyszer a keresztény szülők megengedik, hogy gyerekeik imádják a gonoszt - mondta ő. - Üdvözöllek Halloweenkor.  


Forrás:
https://www1.cbn.com/cbnnews/us/2017/october/former-satanist-warns-christians-about-celebrating-halloween

Megjegyzések