Több segítségre van szükségük a megszállottaknak, és azoknak akik úgy érzik megátkozák őket

 Carol Glatz írása

Részlet a Rítus c. filmből.

Vatikán Város - A Katolikus Egyháznak papjain, diakónusain és laikusain keresztül többet kell tennie, hogy meghallgassa, és segítse azokat akik úgy érzik bajban vannak, megátkozták őket vagy megszállottak, mondta egy olasz ördögűző. 
Még akkor is, ha a segítséget kérők nem mutatnak fertőzöttségre vagy megszállottságra utaló jeleket "ne tagadjuk meg tőlük a spirituális segítséget" mondta Benigno Palilla ferences atya, aki a Palermoi Egyházmegye ördögűzője. 

Többféle módon lehet támogatni azokat akik segítséget kérnek, "békét és megnyugvást kínálva nekik" , hogy megelőzzük a boszorkány doktorok és okkult gyógyítók felkeresését, mondta a pap a L'osservatore Romano március 22-i cikkében. 
A 78 éves barát a palermói II. János Pál pápa Központ igazgatója. Ez a központ elkötelezett abban, hogy segítse az ördögűzőket Szicíliában, egész Olaszországban és külföldön. 

Elmondta a Vatican c. újságnak, hogy az okkult felé forduló segítséget kérő emberek száma folyamatosan növekszik, mert "azt gondolják megszállta őket az ördög, vagy családi, munkahelyi vagy szerelmi problémáik vannak."
Csak a múlt évben körülbelül 13 000 000 ember mondta, hogy felkeresett varázslókat, médiumokat, kártyajósokat, és egyéb okkult dolgokkal foglalkozó embereket. Ez a szám extrém magas, mesélte a pap. Olaszországban a felnőtt lakosság száma 54 000 000. 

Egyre növekszik azon emberek száma akik az okkult és mágia felé fordulnak. Hozzátette "ha mi papok nem teszünk valamit konkrét dolgot ennek a megállítására", különösen az evangelizáción keresztül, és figyelmeztetve őket "a kereszténység helytelen értelmezése" miatt. 

A papok számára szükséges lenne az adekvát felkészítés, ideértve már a szemináriumi felkészítést, ahol a tanulmányokba be kellene iktatni a démonológiát és az angeológiát, folytatva az ördögűzésre kihegyezett pasztorális programokkal, melyek együttműködnének egészségügyi programokkal, mondta Palilla. 
Azok az emberek akik azt gondolják démoni aktivitás áldozatai vagy mentális betegségben szenvednek "biztosnak kell lenniük abban, hogy egy olyan pap előtt állnak aki felkészült", és tudja hogyan segíthet, mondta ő. 

"Ehelyett elég gyakran ezek az emberek nem találják meg azt a komfortot és támogatást amire szükségük lenne az egyházban" , mondta ő. Ez az amiért az okkultizmus, vallási sarlatánok és hamis hitű gyógyítók felé fordulnak. 

"Ördögűzőként nem csak az a feladatunk, hogy ördögűzéseket hajtsunk végre a megszállottakon, hanem hogy felkaroljuk azokat is akik úgy érzik démoni aktivitás elszenvedői, de a valóságban nem azok" , mondta ő. 
Az Egyház rendkívül szigorú szabályokkal rendelkezik az exorcizmust illetően, melyet soha nem hajtanak végre addig, míg meg nem bizonyosodnak arról, hogy az egyén nem szenved pszichés vagy mentális betegségben. 

Még ha úgy is tűnik egy személy nem megszállott, akkor sem szabad megtagadni az emberektől az egyéb lelki segítséget, ideértve az imát, a rózsafüzér imádkozását, misén való részvételt vagy a személyes meghallgatást. A diakónusok, laikusok, imacsoportok jelentős szerepet játszanak a segítségnyújtásban, tette hozzá.   


Forrás:
https://cruxnow.com/vatican/2019/03/23/more-help-needed-for-those-who-feel-cursed-possessed-says-exorcist/

Megjegyzések