Boszorkányok és varázslók




Démoni jelenlét a valódi boszorkányok és varázslók mögött


Philip Kosloski cikke

A sötétség ereje valódi veszélyt jelent a lélekre

Míg a pop kultúra a varázslókat, boszorkányokat rokonszenvesnek és mókásnak festi le, sokan fel sem fogják, hogy létezik az sötét oldal. Léteznek boszorkányok, varázslók akik varázslattal és bájital készítéssel foglalkoznak. 
Ez nem fantázia, ez a valóság. 

Amerika boszorkányai


Nemrég kiadásra került egy dokumentumfilm, amely figyelemmel kíséri a modern amerikai boszorkányok életét, és rávilágított arra, hogy "Sok boszorkány titokban tartja az életét, és csak a barátok és hívők részére fedi fel magát. Pl. egy Morpheus álnéven szereplő nővel riportot készítettek, aki a szövetségi kormánynak dolgozik. Tiszteli a Bay Area nevű papnőt, aki a holdnak énekel és zúzott nehéz köveket gyűjtött össze, hogy építsen belőle egy emlékhelyet Morrigan a kelta háború istennő számára."

Körülbelül egymillió amerikai van, aki "pogánysággal" foglalkozik, magukat "boszorkányként" azonosítják, és a "tisztelik a természetet, politeista vallást gyakorolnak melynek saját rítusai vannak."

A Cosmopolitan cikke szerint "A boszorkányok összegyűlnek egy körbe, hogy szertartásokat végezzenek el, néha odakint a hold alatt. Pálcákat és rituális tőröket használnak, hogy a varázserőt a megfelelő irányba vezessék; énekelnek is, néha ősi nyelveken. Attól függően, hogy az egyén milyen hagyományokkal rendelkezik, a mágia gyakorlása történhet ruhában vagy meztelenül is."

Bűbájt végeznek és több istent imádnak, de az "igazi" boszorkány nem imádja az ördögöt. Halloween-kor ünneplik a Samhaint, amikor "különösen intenzív rituálékat tartanak, elhunyt emberek lelkeit idézik meg, mert az remélik segítséget vagy üzeneteket kapnak a másik oldalról." 
A boszorkányok nők és férfiak is lehetnek, és általában nem használják a boszorkánymester kifejezést. Azonban néhány férfi boszorkány ennek ellenére használja a kifejezést, és megpróbálja visszaállítani ezt a státust. 

Varázslók


Számos modern varázsló tanulmányozza a "sötét praktikákat" mint a "fekete mágiát", mások pedig jobban kedvelik a "fehér mágiát". Különösen a fekete mágia szorosan kapcsolódik a sátánizmushoz, ide tartozik a démonok és gonosz szellemek megidézése, más emberek megátkozása. Széles körben ismert a "fekete mise" ami a mágiához kapcsolódik, és a hagyományos latin mise paródiája. 
Ezen praktikák gyakorlásának célja az ismeretek és a hatalom megszerzése a teremtett világ fölött, dolgok manipulálása személyes haszon érdekében. 

Probléma a mágia gyakorlásával 


A Katolikus Egyház elég világosan fogalmaz, hogy katolikusok nem foglalkozhatnak varázslással, boszorkánysággal:

A mágia és a varázslás valamennyi fajtája, melyek által úgy tesznek, mintha hatalmuk lenne az okkult hatalmak fölött, mintha szolgálatukra tudnák kényszeríteni őket és természetfölötti hatalomhoz jutnának általa felebarátjuk fölött -- még ha az egészségét akarnák is visszaadni --, súlyosan ellenkeznek a vallásosság erényével. Ezek a praktikák még inkább elítélendők, ha ártani akarnak a másiknak, vagy ha a démonok beavatkozásához folyamodnak. Az amulettek viselése is elvetendő. A spritizmus gyakran jövendőmondó vagy mágikus cselekményeket takar. Ezért az Egyház inti a híveket, hogy tartózkodjanak tőle. A hagyományos gyógymódok (természetgyógyászat) alkalmazása nem törvényesíthetik a gonosz hatalmak segítségül hívását és mások hiszékenységének kihasználását. KEK 2117

A mágia arra törekszik, hogy a történéseket a varázsló vagy boszorkány irányítsa saját kezűleg, és megtagadja Isten gondoskodását a teremtett világ fölött. Káros a lélekre, és olyan sötétségbe sodorja az embert, mellyel nehéz megküzdeni. Ennél is aggasztóbb, hogy a sötét praktikák gyakorlása megnyithatja az embert a démonok felé, aki folyamatosan igyekszik az embert eltávolítani Istentől.

Hála Istennek sok boszorkány és varázsló rátalált Istenre, és sok kegyelmet kapva megmenekültek. 
Halloween-kor ne felejts el megemlékezni arról, hogy boszorkányok és varázslók létezek, és minél inkább belemerülsz a sötét praktikákba, annál jobban eltávolodsz Istentől.  


https://aleteia.org/2018/10/16/the-demonic-presence-behind-real-life-wizards-witches-and-warlocks/

Megjegyzések