Az Egyház 30 ördögűzője harcol a gonosz ellen

Sziciliában egy egész hadsereg áll készenlétben, hogy megvédje a hívőket a megszállottságtól. Az elmúlt négy évben 55 embert szabadítottak ki a sátán öleléséből, az elmúlt hét évben a számuk megháromszorozódott. 


Az ördög ott van és szinte soha nem visel Pradát, de a hétköznapi embereket fenyegetik, megkísértik és sok esetben meg is szállják. 
Vannak olyan történetek melyek látszólag egy horror filmből származnak, de ha elvonatkoztatunk a 180 fokban elforduló fejektől és a szobában csapkodó testektől, akkor tudják hogy ez - nyilvánvaló a hívők számára - a szörnyű valóság. A szicíliai Egyház Benigno testvért hívta meg a gonosz elleni harchoz. Ő a II. János Pál regionális központ koordinátora a Cesi által "irányított" exorcisták képzésében, aki az elmúlt napokban a szicíliai püspök előtt beszámolt a témáról. 

Nem pontosak a számok, mert amint Benigno atya elmagyarázta "Azok akik úgy vélik ördögűzésre van szükségük, valójában nincs szükségük ördögűzőre. Valójában az esetek 99%-ában nem így van." Szicíliában az elmúlt hét évben megháromszorozódtak az ördög által birtokolt vagy ördögűzésen résztvevő emberek száma. Az elmúlt négy évben 55 emberen hajtottak végre ördögűzést. Szicílában önmagában kétszer annyi ördögűző van mint egész Spanyolországban. "Harmincan vagyunk a 19 szicíliai egyházmegyében. Csak Palermóban vannak négyen.    

De nem szabad teljesen megfeledkezni a filmekről sem - Az ördögűző című film szimbólummá vált - mert ha igaz, hogy a fejek nem fordulnak körbe, és hogy a megszállottak nem hánynak visszataszító zöldes anyagot, akkor igaz, hogy transz alatt a megszállott démoni hangon szólal meg mert - ahogyan Benigno atya állítja - a gonosz beszél rajtuk keresztül, különböző arckifejezést vesznek fel, vagy akár nyomokat hagy a testen ami nem ad kételkedésre okot. De ahhoz, hogy megértsük, hogy ez pszichiátriai vagy démoni eset, nem elegendő egy ismérv. "Hogyan lehet valaki ördögűző? Időközben - magyarázta Benigno atya - el kell mélyülni a történelemben, a liturgiában és biblikumban, teológiailag jól felkészültnek kell lenni, és gyakorlat szükséges egy másik ördögűzőnél. Kicsit olyan mint ügyvéddé válni, nem elég a diploma, egy másik ügyvédnél kell gyakorolni. Csak ekkor lehet gyakorolni az ördögűzői tevékenységet.  

Azért is, mert a "végleges szabadulás" nem egy csapásra következik be. Gyakran több tucat ülés szükséges, mert a sátán lázad és ellenáll. Probléma, hogy felmerül az a dolog, hogy ezek az emberek mentálisan nem épek, mert Benigno atya reagált: "A pszichiáterek azt gondolják, hogy ezek a személyek betegek. Azt mondom rendben van, de azt is mondom az esetleges patológiás eset gyógyítható gyógyszeres kezeléssel vagy pszichoterápiával. De vannak olyan emberek, akik meggyógyulnak gyógyszerek és pszichoterápia nélkül. Így nem természetes eredetű patológiával állunk szemben." Hogyan magyarázzuk meg az ateistáknak, hogy ez nem egyszerű őrület? "Azt mondom nekik, hogy sajnálom amiért az egyetemen már nem beszélnek erről a témáról. Megértem, hogy szükség van a hitre, de azt is el kell ismerni, hogy vannak olyan patológiás esetek melyekről nem tudjuk miért, de csak az ima és az ördögűzés gyógyítja. De azt mondom, hogy a segítséget kérők nagy százalékban nincs szükség ördögűzésre."

Például Palermóban van a "centro di ascolto" ahol laikusok is dolgoznak, és meghallgatják ezeket a személyeket, hogy megértsék a problémáikat, ha elmennek varázslókhoz vagy mágusokhoz. Ezekben a központokban 160 asszisztens érhető el. "De sokaknak - mondja Benigno atya - csak az Úrral kell találkozni nem az ördögűzővel. Egy csapat segít nekünk, pszichiáter, kriminológus, háziorvos és pszichiáter. Mindenki specifikus kérdéseket tesz fel annak érdekében, hogy kezelésre szorul, vagy ördögi eredetű spirituális zavarai vannak, és ezért ördögűző segítségére van szüksége.  


Forrás:
https://www.lasicilia.it/news/inchieste/229706/i-trenta-esorcisti-della-chiesa-per-dare-battaglia-al-diavolo.html

Megjegyzések