Kiűzlek! - az ördögűző specialista magyarázza a démoni megszállottságot

Matthew Waller írása


San Angelo - Texas állam. Dennis D. McManus atya nagyon körültekintő volt, amikor a pszichiátriai dolgozói segítségét kérték.  
Látott egy fiatal lányt, akit egyedül zártak be egy kórterembe a pszichiátrián. Azt mondták neki, hogy a meghallgatás a Szent Szív katedrálisban lesz. 
- Azt mondták pszichésen semmi baj vele - mondta McManus a new yorki érsek asszisztense, aki ördögűzéssel foglalkozott. 

McManus a san angeloi egyházmegye meghívására érkezett, hogy beszéljen az ördögűzésről, és mintegy 700-an voltak akik figyelmesen hallgatták. 
Az osztály dolgozói azt mesélték, hogy a lány rendkívül erőszakos volt. Amikor megvizsgálta az ügyet, akkor rájött, hogy a megszállottság 4 jelét fedezi fel a lányban. Idegen nyelveken beszélt, bár kiemelkedett a görögben, azt állította folyékonyan beszél arabul. 

Emberfeletti erővel rendelkezett, kb. 125 (kb. 56 kiló- a ford.) font súlyú bútort volt képes áthajítani a szobán. 
Ismert rejtett dolgokat. Meg tudta mondani, hogy az orvosnak volt-e szerelmi viszonya, vagy illegális gyógyszerekkel kereskedett-e. Irtózott a szentképektől. 

McManus nem használta a hollywood-i filmek ihlette ünnepélyes rítusokat, az imákat és az összejöveteleket. Először beszélt a lánnyal. A lány azt mondta neki, hogy az apja megverte őt és a barátját, és a rideg anyja nem lépett közbe. Azt mondta egy este a fürdőkádban sírt, visszautasította a családját és Istent, és valakihez segítségért kiáltott. Egy fél órát várt, míg valamilyen jelenlétet érzett a szobájában ami átölelte. 
Azt mondta a jelenlét segített férfiakat és több pénzt szerezni. 

- Ne tégy semmit, hogy ne zavard meg ezt - mondta a lány McManusnak. 
McManus a pszichiáterek és orvosok kezelése mellett különleges lelkipásztori gondozást javasolt. Délután háromkor felébredt a házában, és tanúja volt, amint egy nehéz ikon leesett a falról a földre. - Talán jobb nézőpontra volt szüksége - mondta az összegyűlteknek. Valószínűbb azonban, hogy démoni zaklatás volt. A démon mérges a papra, mert a pap megpróbál véget vetni annak, ami a démon számára biztonságos volt. 

McManus azt mondta nincs olyan forrás amelyről tudomást szerzett megbízható démoni megszállottságról. A san angeloi egyházmegye püspöke Michael Pfeifer azt mondta, szemtanúja volt ördögűzéseknek, de titkosságuk miatt nem tud róluk információt nyújtani. 
- A megszállottságok lényegében olyan kapcsolatok, melyben az egyén úgy dönt, hogy beleegyezik - mondta McManus. Szükségük van a beleegyezésükre. 
- Ha arra törekszünk, hogy tisztességes életet éljünk, akkor az már elég ahhoz, hogy az ördög máshol keressen magának megszállott jelöltet - mondta ő. 
- "Az ördög nem foglalkozik Önnel", ha próbál úgy élni és azt keresni ami jó- mondta McManus. - Azt akarja, hogy az emberek kapcsolatba lépjenek vele. 

McManus figyelmeztetett az okkultizmus vonzerejére, ami rabul ejti az embert a speciális, természetfölötti tudással, beleértve az Ouija táblát is. Azt is elmondta, hogy csoportok lassan és észrevétlenül vonzzák az embereket a boszorkányságba, melyekről McManus azt mondta, általában 12 gazdag és hatalmas ember egy démonnak szenteli magát cserébe a hatalomért és a befolyásért. Azt mondta a (sátánista) papok egyike Kaliforniában boszorkány csoportokat tartott fent, és azt mondta nagyobb számban fordultak elő mint a missziók, plébániák és más katolikus közösségek együttvéve. Ugyanez igaz arra a városra is ahonnan származik, mondta McManus. 

Pfeifer szerint a filmek az egyik oka amiért meghívták McManust. Azt mondta az elmúlt években több démoni aktivitást látott, Nyugat Texas-szerte ördögi kultuszok találhatók, és mert a démoni megszállottság sokkal gyakrabban szerepel a média fősodrában, ahogyan azt a közelmúltban a Rítusban is látta. 
Pfeifer megjegyezte, hogy Jézus Krisztus által a tanítványaira átruházott hatalmak között szerepelt az ördögök kiűzése is. 

Az ördögűzések, az emberek megtisztítása a gonosztól, az első lépések minden keresztény életében. 
- Átestél ördögűzésen, amikor megkereszteltek - mondta Pfeifer. 
Az Angelo State University egyik diákja Horacio Casillas szintén látta a Rítust, és ezt mondta ez volt az oka, hogy eljött. 
A résztvevők bátrak és aktívak voltak. 
- Még a legrosszabb helyzetekben is van remény, a Szentlélek erejével - mondta Amelia Valdez. Egy másik résztvevőt McManus arra ösztönzött, hogy legyen erős, biztassa a családokat, hogy tartsák távol a fiatalokat az okkultizmustól. 
- Az első dolog, hogy segítsünk a gyerekeinken - mondta Wiliam Tarn. Azt mondta szeretné, ha az iskolák visszatérnének a hagyományos imához. 

McManus beszélt a szellemjárta helyekről is, említett egy pap szellemét aki kopogással kommunikált. McManus azt mondta a pap kopogást használt, ami igent vagy nemet használt, amíg McManus és a többiek pénzt kerestek egy fiókban. A pénzt az elhunyt papnak adták szentmisékre mielőtt meghalt. Miután a miséket elvégezték, abbamaradt a kopogás, mesélte McManus. 

McManus arra is felhatalmazást kapott, hogy a San Angelo katolikus egyházmegye papjainak ördögűző szemináriumot tartson. Pfeifer azt mondta talán néhány papot kijelöl az ördögűzés szolgálatára. Csak egy püspök engedélyezhet ilyet, mondta Pfeifer. 

- Nagy oktatási tapasztalat áll rendelkezésre papjaink számára - mondta Pfeifer. - Papjaink el voltak ragadtatva a kapott információktól, hogyan kell egy másik világ teremtményével foglalkozni. Pfeifer azt mondta, hogy a környező egyházmegyék papjai eljöttek, és megtanulták az exorcizmus sajátosságait. 
A démoni megszállottság nagyon ritka, habár történik ilyen, mondta Pfeifer. Azt mondta nem tudja pontosan megadni az egyházmegyéjében történt ördögűzések számát azok titkossága miatt. 

- Az emberek azt gondolják a sátán nem létezik - mondta JoAnn Turner - pedig létezik. 

Forrás:
http://piscatores-hominum.blogspot.hu/2015/09/i-cast-you-out-exorcism-expert.html

Megjegyzések