Interjú egy ördögűzéseken asszisztáló pszichiáterrel

Az Aleteia interjúja dr. Valter Casciolival, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének pszichiáter szóvivőjével.

Hány esetben vett részt ördögűzésen?

Több mint 100 esetben asszisztáltam. Asszisztense voltam a híres ördögűző Gabriele Amorth atyának, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége alapítójának és tiszteletbeli elnökének.

Mi történik akkor, ha egy személy legyen hívő vagy sem, elmegy az irodájába, és azt mondja érzi a természetfeletti jelenlétét?

Természetesen nagyon fontos, hogy fogadjuk azt a személyt aki eljön hozzánk. Fontos, hogy eljusson egy paphoz, egy orvoshoz. Hallgassa meg a személyt, vigasztalja meg, segítsen neki megérteni, hogy indokolatlan a félelem a pszichés problémától, a pszichiátriai problémától, a természetfölötti problémától.

Ön pszichiáterként hogyan győződött meg az ördög létezéséről?

A hit által. Ismerve az Egyház Tanítóhivatalát és a Szentírás tartalmát. Felismertem a démoni aktivitást. A Biblia 118 alkalommal említi a sátánt, az ördögöt, a gonoszt. 84 alkalommal az Újszövetség és 34 alkalommal az Ószövetség. Ennek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy higgyek az ördög létezésében. Eközben Isten kegyelméből, számos személynél asszisztálva megkaptam a lehetőséget, hogy felismerjem a gonosz működését az emberekben.

Mit mondanak a kollégái?

Elég nagy a tudatlanság az orvosok és a pszichiáterek között, attól függetlenül, hogy hívők vagy sem. Ezek a dolgok valóban léteznek. És akkor azt mondom: aki megérinti a nagyfeszültségű vezetéket az meghal, akár tud róla akár nem. A hatásán nem változtat. Óvatosnak kell lennünk, mert a következmények drámaiak lehetnek.

Az ördög nem akarja, hogy felfedezzék?

Az egyik stratégiája a megtévesztés, ami a mi társadalmunkban jelen van, különösen azokban az emberekben, akik a hittel szemben az észt és az értelmet részesítik előnyben. Azt mondják, hogy más korszakok öröksége mint a középkoré. Nem igaz. Az a valóság, hogy ma ugyanúgy jelen van mint amikor Jézus 2000 évvel ezelőtt ördögöt űzött, megszabadított a démontól.

Mi az ördög stratégiája?

A leggyakoribb stratégiája, hogy elhiteti velünk nem létezik. Csak elég olvasni a Bibliát, de szeretnék idézni egy nem katolikus írót Charles Pierre Baudelaire-t, aki azt mondja "az ördög megtévesztése elhitetni velünk, hogy nem létezik".

Ön fél az ördögtől?

Továbbra is megrémülünk a démoni aktivitástól, de különösen a testvéreink arcán lévő szenvedéstől. Nem kell félni az ördögtől, mert hiszünk Istenben. Ha az emberek félnek az ördögtől, akkor azért van mert távol vannak Istentől. Felkérem mindazokat akik félnek a gonosz tevékenységétől, hogy forduljanak el a bűntől. Emlékeztetem, hogy a rendes démoni kísértés vezet a bűnhöz, mert ez a kapu, melyen keresztül belépnek a betegségek melyekről beszéltünk.

A depresszió a századunk gonosza. Ez emberek millióit érinti. Elképzelhető, hogy a depresszió démoni jelenlétet leplez?

Ebben az esetben sem szabad összekeverni a pszichiátriai problémákat a természetes okokkal. A pszichiátriai problémákat sem szabad összetéveszteni a betegségekkel, melyek kívül esnek az emberi természeten (természetfeletti), és a gonosz természetétől származnak. A depresszió egy olyan pszichiátriai betegség, amit nem lehet összetéveszteni a szomorúsággal, a lélek állapotával amit mindannyian megtapasztalhatunk az életben.

A depresszió mély szomorúság, lényeges, hogy hosszú ideig tart, és nem függ a külső tényezőktől. Különbség csak az időtartamban van. A depressziót jó eredménnyel kezelik a pszichiáterek. A depresszió más eseteiben, különösen amikor fennáll a halálvágy vagy az öngyilkosság vágya, maga a gonosz nyilvánul meg ezen a módon.

Ugyanakkor gondosan meg kell vizsgálni a jeleket, a tüneteket, a depresszió klinikai összefüggéseit, ha ez pszichiátriai eredetű, alaposan meg kell vizsgálni a lelki problémát ami társulhat ezekhez a tünetekhez.

A Szövetség melyet bemutat felelős az ördögűző papok képzéséért?

Az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége elősegíti az alapképzést és a folyamatos képzést, valamint elősegíti az ördögűzők hazai és nemzetközi találkozóit. A hivatal támogatja az ötletet, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, és közösen gondolkodjanak. Hasonlóképpen, az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége arra ösztönzi az ördögűzőket, hogy részt vegyenek a közösségekben, és a helyi Egyház lelkipásztori gondoskodásában.

Az Egyesület elősegíti a hivatal és Isten emberei között információmegosztást, támogatja az exorcizmussal kapcsolatos tanulmányokat dogmatikus, biblikus, liturgikus, történelmi, pasztorális és spirituális szempontból. Nyilvánvalóan az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége arra törekszik, hogy szorosabb együttműködést alakítson ki az orvos és pszichiáter szakértők között, akik szintén ismerik a szellemi valóságot.     


Forrás:
http://it.aleteia.org/2014/07/29/ma-il-diavolo-vuole-farsi-scoprire/

Megjegyzések