A vatikáni ördögűző szerint Halloween ünneplése növeli az okkult aktivitást

A vatikáni ördögűzők elítélik Halloween ünneplését azt mondván, ez a fesztivál egyenértékű azzal, mintha "hozsannát énekelnénk az ördögnek."
Gabriel Amorth (azóta elhunyt - a ford.) Róma vezető exorcistája figyelmeztetett a Halloween kapcsán fiatalokat érő veszélyekre, mert a növekvő okkult tevékenység álmatlansághoz, mentális zavarokhoz, depresszióhoz, öngyilkossági gondolatokhoz vezet a gyerekeknél. 

- Halloween valójában egy spirituális összejövetel, melyet a szórakozás egy formájaként prezentálnak - mondta ő. - Európa elszakadt Istentől és Jézustól, és a sátánt imádja. Így igazán nem meglepő, hogy a világ a pusztulás és az összeomlás felé halad. A pszichiátriai és pszichológiai tanulmányok azt mutatják, hogy a gyerekek nem tudnak aludni, agitáltak, depressziósak, megszállottak és öngyilkosok.



A szakértő azt mondja a démoni aktivitás növekvő tendenciát mutat a fiatalok körében az okkult iránti fokozott érdeklődés miatt, ide értve a Ouija táblákat és a szeánszokat. A Katolikus Egyház azt állítja, hogy októberben Halloweenig van egy csúcs a megszállottságok számában.

A Pope John Paul II Community's Anty-Sect szolgáltatása segélyhívások százait kapja ebben az időszakban, különösen azoktól a szülőktől akik attól tartanak, hogy gyermekük belekeveredhet az okkultizmusba.
A segítségre szoruló emberek hívásai 2002-től napjainkig 43-ról 1502-re nőtt, állítja a szervezet. Csak ebben az évben 1238 hívás volt, és várhatóan napi 40-ben fog csúcsosodni Halloween hétvégéjén.   

Aldo Buonaiuto atya az Anti-Sect koordinátora azt mondta, még az olyan játékok is mint a "trick or treat" veszélyesek.
- Halloween az ördög "trükkje". A karneváli hangulat mögött ott van a gonosz és a horror világa, a halál győzelme az élet fölött. Halloween ellentétben áll a kereszténységgel - mondta ő. 

Múlt évben Aldo Buonaiuto atya kérte, hogy vessék el és cseréljék le Halloweent Holy-weenre, egy éjszakára amikor a gyerekek  imával virrasztanak és szenteknek öltöznek be.




Ahogyan elődei, így Ferenc pápa is ragaszkodik ahhoz, hogy a sátán valóság, és elég gyakran beszél az ördög munkájáról.
Többször kifejtette meggyőződését, hogy az ördög valóban létezik, és nem csak egy mitikus alak, egy képzet.
2013-ban Ferenc pápa ördögűzést hajtott végre egy kerekesszékes fiatalemberen, aki hevesen összerázkódott amikor ráhelyezte a kezét, és áldást mondott. 

Az év elején a Vatikán támogatott egy tanfolyamot, ahol átlagos katolikusok mint orvosok, tanárok megkapják a szükséges eszközöket ahhoz, hogy felismerjék a démoni megszállottságot, és megtanulják azt is mit kell tenniük.  

Forrás:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3297342/Vatican-exorcists-say-Halloween-causes-increase-occult-activity.html

Megjegyzések