A vallási szakértő felfedi Halloween igazi veszélyét

Néhány nappal Halloween előtt a gyerekek - és néhány felnőtt - már alig várják, hogy felvegyék a jelmezeket és kérjenek valamit a szomszédtól, hogy elkerüljék a tréfát. Míg a dekoráció célja az ijesztgetés - koponyáktól és boszorkányoktól az élet nagyságú sírokig és hatalmas bogarakig - közben az amerikai otthonok átalakulnak virtuális szellemjárta házakká.

Ez egész csak egy ártalmatlan móka. Valóban az?





Dr.Alex McFarland vallás- és kultúra szakértő azt mondja, míg sokan Halloweenben az esélyt látják arra, hogy átváltozzanak és édességet kapjanak,  azért léteznek valós veszélyei. 

- A Halloweenhez kapcsolódó témák és közösségi tevékenységek lehetőséget nyújtanak az ártalmatlan szórakozáshoz és együttléthez - mondta McFarland. - Az évnek ebben a részében az egyházak gyakran tőkét kovácsolnak az emberek szellemi nyitottságából, a gyerekek lelkesedéséből és fantáziájából amit Halloween generál. Azonban a szülőknek tudniuk kell azt, hogy a jelmezek és a hit mögött szellemi valóság bújik meg amit komolyan kell venni.

McFarland példaként rámutat a Halloween idején előforduló boszorkányság és okkultizmus gyakoriságára. Beleértve a Wiccat is, ami a boszorkányság fő vallása, a Halloweent vagy a Samhaint ami szent nap, ami a halottakkal való kommunikáció napja.


- Amerikában a Halloween a sötétség és a természetfeletti ünnepévé vált, mivel a sötétséghez tartozik - folytatta McFarland. - Ezt súlyosbítja az a tény, hogy az emberek vágyódnak a spirituális tapasztalatok, a szellemi beteljesülésre és egy helyre ahol ez megvan, melyeket a boszorkányság és más okkult tevékenységek ígérnek. Habár korábban a boszorkányságot gonosznak tartották, napjainkban a többség elfogadja. Az elmúlt években még inkább a média és a kultúra középpontjává vált a boszorkányság, a vámpírizmus, a halottakkal való kommunikáció és más paranormális tevékenységek témaköre; pl. a Twilight könyvek és filmek; Katy Perry Dark Horse előadása a Grammy gálán melynek sátánista rituálé érzete volt; Nicki Minaj Roman Holyday performansza, és így tovább.

McFarland hozzáteszi, mivel a természetfölötti létezik és nem csak a képzelet koholmánya, ezért a természetfelettivel való játékot nem lehet félvállról venni.





- Az embernek óvatosnak kell lennie és gyakorolni a megkülönböztetést amikor a szellemi valóságot, a jelentést és az igazságot keresi - mondta. - A Biblia világosan szól az okkult praktikák és a boszorkányság minden formája ellen. Ma sokan elutasítják a Bibliát mert hogy elavult vagy nem releváns tartalma van, de határozott és világos tiltásokat tartalmaz az okkult részvétellel kapcsolatban mind az Ó- mind az Újszövetség. Ez nem azért van, hogy Isten elvegye tőlünk a szórakozást, mert Ő szeret minket, és meg akar minket védeni a szellemi entitásoktól akik arra vágynak, hogy megtévesszenek és elpusztítsanak bennünket. Lehet-e kézzelfogható veszélye annak, hogy valaki megnyissa magát bizonyos szellemi tapasztalatoknak, az állítólagos ártalmatlan, halottaknak szentelt nap, a sötétség és a boszorkányság ünneplésén való részvétellel? A Biblia szerint igen. 


Forrás: 
http://www.charismanews.com/culture/45906-religion-expert-exposes-real-danger-of-halloween

Megjegyzések