Amikor visszaüt az átok

Ez az eset egy nővel kapcsolatos, egyike azoknak akikkel 2014-ben először találkoztam segéd ördögűzővé kinevezésemkor, találkoztam vele a folyosón a kápolnába menet ahol ördögűzést végeztünk. Az őt kísérő férfi köszöntött engem. Akkor a domonkos ruhámban voltam. A nő ahogyan rám tekintett bizarr módon eltorzult az arca. Első alkalommal láttam ilyen dolgot. Olyan volt mint az ásítás, de aztán az álla külön elmozdult balra, aztán a másik irányba jobbra. Volt egy alkalom amikor éles pillantást vetett rám, aztán látszólag félénk és zavart volt. Láttam őket belépni a kápolnába, ahol az imákat tartjuk. Az ellenkező irányba tartottam, hogy megkeressem Jocis atyát. Ez volt aznap a második eset, tartottunk egy rövid szünetet

Amikor Jocis atya és én visszatértünk a kápolnába, láttuk a nőt akivel interjút készített az AMOE (Archdiocese of Manila Office of Exorcism) egy laikus önkéntese. Egészen addig normálisnak tűnt számomra, amíg meg nem látott bennünket papokat, amikor ismét eltorzult az arca. Amikor véget ért az interjú, akkor bementünk egy külön szobába, hogy tájékozódjunk az üggyel kapcsolatban. 

A történet visszanyúlik akkorra, amikor a nő video chat útján látta a férjét egy másik nővel a háttérben, aki ebben az időben a Közel-Keleten dolgozott a sivatagban. Megismerte a nőt és azonnal féltékeny lett a nőre. Semmilyen racionális kérdést nem tett fel a férjének, de rögtön megvádolta a férjét és a nőt, hogy titokban szerelmesek. Ezzel befejezte a video chat-et. Azonnal megrágalmazta a nőt ímélben. Az utolsó szavai a nőhöz egy átok volt. (A férjemnek semmi köze az olyan kutyákhoz mint Te. Mert Te egy k...va vagy!) Természetesen a vád túlzó és igazságtalan volt. A nő azért volt a háttérben, mert a video chat a férfi munkahelyén volt, és így történt, hogy a nő csak áthaladt és köszönt. Ami kiváltotta a nőből a féltékenységi gondolatot az volt, hogy mivel a férje távol van erős a kísértés a házastársi hűtlenségre. Ismerte milyen az, amikor otthagynak valakit egy másik nőért, amikor az anyja megtapasztalta ezt a tragikus sorsot amikor az apja otthagyta őket egy másik nő miatt fiatal lány korában. Aztán középiskolában neki volt szomorú tapasztalata, amikor más miatt elhagyta a barátja. Ezért nem tudott ellenállni a gondolatnak, hogy a férje elhagyja. 

Ami még meglepőbbé tette az egészet, hogy sem templomi sem polgári házasságuk nem volt még. A nő a bevándorlási kérelmére várt az Egyesült Államokban, közölte, hogy ez hamarosan megtörténik. És ezért nem tudott sem férjhez menni, sem gyermeket vállalni. Így ők a jogilag kötelező érvényű házasság nélkül, csak a szokásjog szerint éltek együtt. Ezért sem volt túlzás elképzelni azt, hogy szétválnak. Most ez a férfi kísérte őt a kápolnába, aki hazajött, hogy erkölcsi támogatást nyújtson. Miután az átok elment ímélen, nem telt el sok idő, hogy valami bizarr történt vele. Az emberek előtt elkezdett úgy viselkedni mint egy kutya. Otthon normálisan viselkedett. De valahogy amikor vendégekkel volt körülvéve úgy viselkedett mint egy kutya, lihegett mint egy kutya, és elég sokat eltorzult az arca úgy, ahogyan én is láttam. Gyakran vakarózik is, mintha bolhás lenne. 

A testvére elvitte a helyi sámánhoz az albularyo-hoz. Miután a sámán elvégzett rajta néhány szertartást feladta, mivel egy sivatagi kutya démon volt benne, ami nagyon erős volt. Hivatkozott egy másik sámánra aki más véleményen volt. Ez az albularyo azt mondta, hogy egy erősebb átkot küldtek rá. Az eligazítás alatt azt kérdeztük magunktól, hogy ebben az esetben egy újabb átkot küldött valakit, vagy ez egy pattogó átok? Az albularyo azt javasolta, hogy keressenek fel egy papot. Így elmentek a plébánoshoz aki elvezette őket egy karizmatikus csoporthoz, akik benne voltak a szabadító szolgálatban. A csoport szabadító imát mondott, hogy megpróbálja kiűzni a démont, azonban nem tudták. Amikor a démon megnyilvánult nekik, egyszerűen megrémültek attól amit láttak, és eredmény nélkül befejezték az imát. Ez volt az, amikor említették az AMOE-t. 

Csak egy lehetőségem volt, hogy kétszer imádkozzak érte. Azt mondták összesen hat ördögűzése volt amit az AMOE más papjai végeztek. Az első szabadító imánál nagyon erőszakos volt. Teljesen olyan volt mint egy vad kutya, harapott, karmolt, ordított, lihegett. Az ördögűző imák alatt erőteljesen reagált minden imára, ami a démon ellen irányult, aki a gonoszságon, az érzelmeken, a szenvedélyen és az okkultizmuson keresztül megtámadta. Azonnal megértettük miért. A rendezetlen családi állapota volt a gyógyulásának akadálya. Isten soha nem elégedett az erkölcstelen kapcsolatokkal, még ha az szerelemből történik is. Ezért a közöttük lévő szexuális kapcsolat nyíltan erkölcstelen volt. Még akkor is, ha ő újra és újra meggyónja, semmi nem változik az állapotában. Továbbra is a bűn állapotában marad mindaddig, míg ő és a férfi úgy hálnak együtt mint férj és feleség. Aztán egy másik nő által kiváltott trauma, a féltékenység nagyon erős érzelmekre sarkalta őt, ami a másik személy megátkozásához és megrágalmazásához vezetett. Végül saját maga megátkozása egy okkult cselekmény volt, egy démon meghívása, hogy ártson egy másik emberi lénynek. Ezt tovább súlyosbították az albularyo által végzett rituálék. 

Akkoriban nem tudtuk kiűzni a démont. Az Úr nem engedte meg, hogy ezt végrehajtsuk. Az ok világos volt. Először rendbe kellett tennie az életét. Nagyon sajnáltam őt. Tudtam, hogy szenved. De ez volt a büntetés az átok küldésére, ami visszaütött. Miért ütött vissza? Soha nem tudjuk meg a választ. Talán a másik nőt Isten védte és ártatlan volt az összes dologban amivel vádolták. Talán volt egy talizmánja vagy amulettje ami megvédte őt, és az amulett vagy a talizmán démona erősebb volt, mint az átok démona. Talán saját maga küldött egy erősebb átkot a vádló ellen. 

Végül megkapta az engedélyt és letelepedhetett az Egyesült Államokban. Amikor minden irata rendben volt és jogilag rendezetté vált az ott tartózkodása, visszatért a Fülöp-szigetekre, hogy a barátja feleségül vegye. A házasság előtt együtt mentek egy gyónni. Templomban házasodtak össze, és Isten előtt rendezték a státuszukat. A rendezetlen státusz rendezésével már folytatni tudta az AMOE a szolgálatot feléje. 

A rá küldött átok valóban nagyon erős volt. Ahogyan már említettem néhány hónap alatt hat ördögűzésre volt szüksége a teljes szabadsághoz. Keresztény életében folyamatos a kihívás. Azért imádkozunk, hogy legyen ereje kitartani kegyelemben és tisztaságban.                
Forrás:
http://piscatores-hominum.blogspot.hu/2015/03/case-story-what-if-curse-bounces-back.html

Megjegyzések