Szellemi erők átörökítése

A szellemi erőket vagy hatásait közvetíteni lehet az egyének számára közvetlenül vagy közvetetten. Mielőtt elolvasná ezt az anyagot, biztos lehet abban, hogy az elkötelezett keresztények védve vannak az ilyen hatásoktól. Sőt, az okkultisták gyakran tapasztalják, nincs hatalmuk az igazi keresztények föött akik Krisztusért élnek. A volt boszorkány Doreen Irvine a példa erre. A Freed From Witchcraft c. könyvének 98. oldalán emlékszik vissza:

Megpróbáltam átkot tenni egy prédikátorra, de nem működött rajta. Sorompó volt az erőm és a prédikátor között, aki hatalmas hittel és bátorsággal rendelkezett. Tanácstalan voltam. Az erőm még soha nem hagyott cserben korábban. Fogalmam sem volt arról, hogy a sátánétól sokkal nagyobb erő által védett volt ez az ember- Az Úr Jézus Krisztus ereje volt. Másrészt sok guru (pl. siddha vagy power jógik) mint a néhai Rajneesh vagy Muktananda, vagy Sai Baba, Nityananda, és Da Free John átadták okkult erejüket a tanítványaiknak egyszerű érintéssel, gondolattal vagy pillantással. 
Természetesen a nyugati okkultisták is képesek erre. Mindazonáltal a szellemi dinamikája ennek a képességnek spiritiszta jelenséget igényel. Az átvitel gyakran okkult beavatásokon keresztül vagy a keleti szekták normál beavatásain keresztül történik, ami shaktipat diksha néven is ismert. Itt a guru vagy vezető adja át az okkult hatalmat a beavatottnak (Ez gyakori jelenség a szellemi gyógyításban, ami gyakorlatilag hasonló az okkult erők átadásában). Egyes esetekben hatása lehet a szellemi képességek fejlődésére vagy a lelki világra. De sok esetben valami mélyebb dolog történik: teljes vallási átalakulás vagy a megszállottság egy fajtája. Egyesek a guruk közül átalakultak a módszer által, majdnem olyan mint egy hamisított bibliai tanítás vagy kézrátétel. 

Egy áttérített pszichiáter bemutat egy okkult erővel kapcsolatos példát:

Hirtelen mindenhol elkezdtem remegni és belső reakciókat éreztem. Egy pillantása és egy kézlegyintése, majd összeestem... megdöbbentem... minden amire képes voltam az ülni a földön, hogy nyugalmat találjak. Még mindig azon csodálkoztam, hogy saját szétesésem szemtanúja lehettem, habár hallottam, hogy számos embernek hasonló reakciói voltak ahogyan (Sai) Baba közelébe kerültek. Úgy tűnik a közelebb az kevesebb kontrollal jár a testem felett. 

Johanna Michaelsen beszámol arról, hogy amikor megérintette egy szellemsebész akivel dolgozott (aki egy szellemi vezető irányítása alatt állt), "Egy furcsa áramütés futott végig a testemen ahogyan megérintett."            

Amikor Swami Muktananda beavatta Albert Rudolph-ot (Swami Rudrananda) egy szellemi tradícióba (Vedanta) Rudranada (így emlékezett):

Azonnal éreztem magamban egy nagy szellemi erő hullámát ami nekilökött a falaknak és nagy elektromos áramütést éreztem ami görcsbe csavarta az egész testem. Epilepsziához hasonló rohamaim voltak majdnem egy órán keresztül. Számos furcsa látomásom volt és úgy éreztem dolgok nyílnak meg bennem, melyek korábban nem voltak nyitva. 
Rudrananda megfigyeli az összefüggést az energiaátvitel/megszállás között, és később beszélt egy tanulóról akit "megszállt a tanára." Leírta a saját tapasztalatait erről a jelenségről amikor úgy érezte a guruja belép és megszállja őt szellemi formában. 

Swami Nityananda lassan felém jött és belépett a fizikai testembe... Az erő elnyelt engem; úgy éreztem mintha egy vad tornádó elkapott volna- hullámzott a fejemben, a tüdőmben, szívemben, a gerincemen és végig a lábamon, végigment az egész testemen. Az erő megtöltötte a testemet levegővel és a tüdőm gyorsan mozgott. A szívverésem gyorsabb annál mint amit el tudok képzelni. A ki-be légzésem olyan gyors volt, hogy alig kaptam levegőt; sőt az erő lélegzett számomra. 

De van még egy másik jelenség. Az szellemi erő behelyezése helyett, az okkultista energiát vesz el az emberekből valamiféle szellemi vámpír technikával. Tipikusan ezt történik a médiumi folyamatban, hogy energiát generáljanak a spiritiszta materializációhoz, az anyagi átalakuláshoz, és más manifesztációkhoz:

Mint általában a legtöbb médiumnak szüksége van segítségre a jelenségeik előállításához. Gyakran a körben ülőktől szívják el az energiát. Maxwell szerint, Eusapia Paladino is hamar felfedezi azokat az embereket akiktől a neki szükséges energiát megszerezheti. "Ezzel a médiummal való első tapasztalatom során rajtakaptam a káromra történő vámpír tevékenységen. Egy este, egy L'Agnelas közeli ülésen felemelkedett a földről és az asztalhoz jött a székével együtt. Nem ültem a közelében, de anélkül hogy elérte volna a szomszédai kezét, elkapta és fogva tartotta az enyémet amíg tartott a jelenés. Görcs volt a gyomromban-nem tudom jobban leírni az érzést- alig bírtam legyőzni a fáradtságot."

dr.Kerner állítja Seeress of Prevorst keveset evett és bevallotta ő táplálta a látogatók anyagából, különösen azokból akikhez vérségi kötelék fűzi, az alkatuk hasonlított az övéhez. A látogatók akik néhány percet eltöltöttek a közelében gyakran megjegyezték, hogy elgyengültek. Néhány médium többet elvesz a résztvevők életenergiájából mint mások. Ezek a médiumok kevésbé merülnek ki, és ezért gyakrabban tudnak szeánszot tartani. Mrs. Etta Wriedt, a direkt hang médium, mindig elgyengítette a résztvevőit. Moore altengernagy arra panaszkodott, hogy alig tudta használni a lábait egy szeánsz után. Aztán ott van a médiumi hatás furcsa jelensége- az  okkult képesség látszólag "ártatlan" átvitele.          

Egy másik út is van a médiumi képességek okkult átvitelére. Ha valaki ezzel a képességgel egy vesszőt vagy ingát használ olyan ember kezét tartva akinek nincs képessége, átvitelre kerülhet sor, ami meglepetésre állandó. Az átadott erők, azonban soha nem olyan erősek mint az átörököltek. 
A prominens neuropszichiáter és lélek kutató Shafica Karagulla beszámol egy személyes példával a jelenséggel kapcsolatban:

Próbáltam használni a varázsvesszőt, de nem működött. Fiatal barátom a princetoni diplomás megpróbálta, eredmény nélkül. Ennél a pontnál (forráskutató) Stanley tiszteletes javasolt egy másik kísérletet amiről azt mondta működött a legtöbb embernél. Mögé álltam egyik kezemet a vállára téve, míg másik kezemmel megfogtam a varázsvessző egyik ágát. Ő tartotta a másik ágát. Amikor odamentünk arra a helyre ahol víz található, a vessző  lefelé hajlott olyan erővel, hogy bár erős a csuklóm, nem tudtam megtartani. A fiatalember megpróbálta ugyanezt hasonló eredménnyel. Mindkettőnket elvarázsolt ez az erő amitől a vessző lefelé hajlott a földre. [cf. John Weldon, “Dowsing: Divine Gift, Human Ability, or Occult Power?” Christian Research Journal, 1992]    

Egy másik esetben Martin Ebon, a jól ismert szellemkutató megemlíti, hogy W. B. Yeats és Sir Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes-ról híres) felesége médiummá vált, amikor férjeik a spiritiszta jelenségek iránt mutattak érdeklődést mutattak. 

dr.Fodor megjegyzi:

A modern spiritizmus elterjedése feltárja a médiumi hatást. Azok akik a Fox nővérekkel ültek, általában felfedeztek médiumi képességeket maguk között. Mrs. Benefict és Mrs. Tamlink, a két legjobb korai médium, Kate Fox adományán keresztül fejlődtek...
A leghíresebb korai (szellem) kutatók általában médiummá váltak. Edmonds bíró, Hare professzor, William Howitt bevallották, hogy megkapták az adományt. Kevésbé ismert, hogy kései éveiben dr.Hodgson direkt kapcsolatban volt egy uralkodó csoporttal. Conan Doyle kifejlesztette az automatikus írást és a közvetlen hangot (médiumi képesség) a családjában. H. Dennis Bradley megkapta a közvetlen hang képességét miután George Valiantine-el együtt szeánszozott. A Centurione Scotto márki hasonló módon fejlődött. Eusapia Paladino át tudta adni az erejét a szeánszon résztvevők kezét fogva. De amikor ez az okkult energia, bármi is az, vagy átvihető egy személybe vagy átkerülhet tőle, hogyan lehet hatással a személyre testileg, szellemileg vagy spirituálisan?

Egy hasonló terület, okkultisták gyakran igyekeznek átadni a tudásukat másoknak a halálukkor. Ha ezt nem tudják megtenni, akkor szörnyű haláltusán mennek keresztül. Sőt, általában az elkötelezett okkultisták, Koch nyilatkozott a széleskörű tapasztalatairól, hogy "nagyon bonyolult és szörnyű haldoklási folyamat egy tünet, amely minden általam ismert okkult gyakorlat esetén kialakul." dr.Unger azt írja, egy ilyen helyzetben "rémálommá válhat a szenvedés [az okkultista számára] amikor a gyerekek nem akarják átvenni az okkult erőt."

Azonban nem csak az okkult bűnökben való aktív részvétel, melyeket említettünk ami démoni alávetettséghez vezethet, de leggyakrabban úgy található , hogy azok az emberek akiknek a szülei vagy ősei varázslással foglalkoztak az ördögi tilalom alá esik. Sőt, a nagy hatalmú varázslók és médiumok gyakran keresik a lehetőséget, hogy átadják az okkult erejüket néhány rokonuknak vagy barátjuknak, legyen az felnőtt vagy gyerek, mielőtt meghalnak. Később azok az emberek akiktől az erő átadódik, hirtelen furcsa örökségük tudatossá válik.
Az átvitel másik veszélyes eleme a szellemi gyógyítás minden fajtájában jól ismert, ahol a "gyógyító" ideiglenesen átvállalja a betegséget amire megoldást keresnek. Ez gyötrelmesen fájdalmas lehet és eltarthat órákig, napokig vagy akár hetekig is. A kellemetlen karakter kialakulása is részét képezi ami az okkultistákat sújtja.                   
dr.Hereward Carrington a médiumi tevékenység korai támogatója azt állítja:

Ezek a hatások... figyelemre méltóan ragályosak. Minden tapasztalt spiritualista tudja, hogy egy médium hajlamos "felvenni" egy szellem vagy egy egyén jellemzőit amikor érzékeny állapotban van, és ez igaz mind a mentális mind a szellemi életére, úgy mint a fizikai egészségére. Felvehetjük más ingerlékeny természetét, kiegyensúlyozatlanságát, ugyanolyan könnyen, mint ahogyan átvehetjük mások tüneteit; anélkül hogy ezt elismernék, a médium  ügyel arra hogy megszabaduljon ezektől a hatásoktól, ezek felelősek azért megmaradjon neki többé-kevésbé és hatással legyen rá- pont úgy mint amikor napközben megtapasztaljuk a rossz álmok utóhatásait. Mindebből le lehet vonni a következtetést, hogy nagyon veszélyes a szellemi és mentális egészségre egy médium irányítása alatti fejlődés, aki mentálisan, morálisan, és szellemileg is beteg- ezek a feltételek előbb vagy utóbb továbbvihetők, és befolyásolják hatásukkal a médiumot a saját kárára. 
A lényeg a kedvező fogadtatás, mert aki bibliai nézőpontból ki tudja az okkultista milyen mértékben beteg? Továbbá, a hibás filozófiájuk ráteszi a bélyegét az életükre, és ez az erkölcsi vonás talán -ahogyan Carrington megfigyelte- átvihető. Figyelembe kell venni az okkultisták egészségi állapotát is. Hogy ha a mentális állapot valamilyen mértékben átvihető, csak egy dolgot mondhatunk, "Vigyázzon a vásárló."

Példaként említjük az egyik médiumot aki transzba esett, hogy segítsen egy érzelmileg zavart asszonyon akinek a testvérét szemlátomást meggyilkolták. A transz alatt a médium "valójában" átélte a gyilkosságot, beleértve az áldozat rémületét is, a gyilkos és gyilkosok gyűlöletét és bosszúját. "Teljesen olyan volt minden, mintha én lettem volna"- számolt be róla. Elhagyva a transz állapotát nagyon nehéz volt, plusz az összes érzelmet áthozta a megváltozott tudatállapotból, súlyos érzelmi problémákat okozva. 

Bemutatnunk még egy utolsó példát- súlyos fizikai betegségeket- az indiai csodatevő és spiritiszta Satha Sai Baba életéből. Itt is mint a médiumok és szellemi gyógyítók gyakran teszik, ő is magára veszi más emberek karmáját, betegségét, stb. Figyelembe véve szenvedésének mértékét, joggal feltételezhető, hogy gyógyító energiák helyett inkább szadista szellemek bűvölete alatt állt. 

Ahogyan elesett, a bal keze ökölbe szorult, a bal lába megmerevedett, a lábujjak feszessé váltak. Nyilvánvalóan magára vette nagy kegyelmében a bénulással járó agyvérzést ami erejétől megfoszt vagy megöl néhány szent embert! Látták őt amint tífuszos lázat kap, gyomor fájdalmat, vérző fület, mumpszot, és akár sztrókot... [már vártuk]. Az arc megrándult és az izmok az szájat balra húzták... a nyelv kilógott. Úgy tűnt a bal szemére elvesztette a látását. 
A légzése sípolt, időnként a bal oldalon az alsó és felső végtagok merev helyzetben voltak. Rángások voltak az arcán, alkalmanként a jobb oldalon. A fej hirtelen oldalra vetődött, hol az egyik hol a másik oldalra, gyötrelmes nyögéssel, és értetetlen szavakat mondott...
A test izzadt, de csak néhány kanál vizet tudott inni, a kanalat az állkapocs szétfeszítésével lehetett betenni. Nyilvánvalóan súlyosan kimerült. Ráadásul még abban szenvedett amit dr.Krishnamurthi "angina pectorisnek" nevezett, rohamokban jelentkező intenzív fájdalom, szegycsontból kisugárzó fájdalom ami kisugárzik a bal vállba és a karba.

Szívbemarkoló élmény volt hallani  azokat a hangokat, a szavak előjöttek a félreálló szájból és a balra csúszott nyelvéből. Figyelmeztetett minket, hogy ne ijesszünk el másokat félelmeinkkel...
Pletykák terjedtek... A legvadabb azt volt, hogy Sai Baba a fekete mágia rossz hatása alatt állt. Mások úgy gondolták, hogy ő Samadhiba...
Két órával később tragikus meglepetésünk volt. A légzése rosszabbodott; kapkodott a levegő után. Lábai és tenyerei hideggé váltak. Teljes 4 órát halálos kínban hagyott minket. 
             

https://www.jashow.org/articles/new-age/nonhereditary-transference-of-psychic-powers/

Megjegyzések