A kapcsolatteremtő gyógyítás




Eredete

A kapcsolatteremtő gyógyítás létrehozója Eric Pearl, aki eredetileg kiropraktikával foglalkozott, majd később azt vették észre a páciensei, hogy kigyógyultak bizonyos betegségekből. Voltak, akik érezték a kezét magukon, pedig hozzájuk sem ért.

Az energiát amivel gyógyít egy cigány jóstól kapta (legalábbis ez áll egy róla szóló leírásban). A beavatást több furcsa dolog kísérte, ami több mint aggasztó.  Eric Pearl jelenleg járja a különböző országokat és előadásokat tart, illetve különböző tanfolyamokat. Ezeken népszerűsíti gyógyító mechanizmusát ami a kapcsolódó videók szerint működik. Több könyvet írt a témával kapcsolatban, melyek nagy példányszámban értékesítettek világszerte.

Az alapító a kapcsolatteremtő gyógyítást mindenek fölé helyezi, állítása szerint ez a legerősebb és nem kell hozzá sem mantra, sem szimbólum. Tehát mindenféle eszközök nélkül használható gyógyításra. Habár nem így fogalmaznak, de az a lényege, hogy valami fantaszikus újdonságot kínálnak, ami jobb mint a reiki, prána vagy egyéb univerzális energiát használó módszer. Mindenesetre elég sikeres ebben és valóban súlyos betegségekből gyógyulnak ki emberek (legalábbis a videók erről tanúskodnak).
Kezelés közben az emberek gyönyörű színeket és gyakran angyalokat vagy más személyeket szoktak látni. Ezek a lények (nevezzük így) jóságos kinézetűek és barátságosak.Volt aki kis színes papagájt látott....



A kapcsolatteremtő gyógyítás

A kapcsolatteremtő gyógyítás folyamata hasonlóképpen zajik mint a többi energiagyógyászati metódus. A páciens lefekszik kényelmesen egy ágyra és a kezelő melléállva kézmozdulatokkal küldi az energiát.

A tudás megszerzése több szintű beavatással sajátítható el, van az I-II és külön a III-as. Az első szinten megtanulhatjuk hogyan kell használni ezt az energiát. A kettes szinten marandandó kapcsolatot teremthetünk ezeknek a gyógyulásoknak a forrásával.
A hármas szint már személyes jellegű kommunikációt kíván. Ekkor aktiválódnak a meridiánvonalak, lehetővé válik a fény és az információ cseréje, illetve a húrok újraegyesítését. Aki mindhárom tanfolyamot el akarja végezni, annak igencsak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mert több százezer forintba kerül ez az egész.

A kapcsolatteremtő gyógyítás elmélete szerint a testünkön elhelyezkedő meridiánvonalak valamikor régen kapcsolatban álltak a bolygót körülvevő rácshálózattal.Ez az évek során megszakadt, de most újra van lehetőségünk összekapcsolódni ezzel.

Problémák a kapcsolatteremtő gyógyítással

Érdemes megvizsgálni alaposabban az alapító "beavatási ceremóniáját", illetve az azt kísérő jeleket. Kiemelek részeket, melyek véleményem szerint enyhén szólva is aggodalomra adnak okot. Mindezt megint csak érdemes összehasonlítani a Szentlélek munkáját kísérő jelenségekkel. Már az elején rögtön belekeveredik az okkultizmusba a jóslás igénybevételével, de utána változik meg csak igazán az élete. Később ismét elment egy un. látóhoz és persze tartotta a kapcsolatot a jóssal is, aki beavatta ebbe a technikába. Nézzük a problémás jelenségeket:

  • "az ágyam melletti lámpa – amelyet már tíz éve használtam – magától felkapcsolódott"
  • "Azzal a módfelett hátborzongató érzéssel feküdtem vissza az ágyba, hogy nem vagyok egyedül, hogy figyelnek."
  • " Tikkasztóan forró augusztusi nap volt, a lakásban pedig nem volt légkondicionálás. Én mégis majd jéggé fagytam, a fogaim vacogtak,"
  • "A nap hátralévő részéből semmire sem emlékszem."
  • "Egyesek arról érdeklődtek, hogy bejött-e valaki más is a helyiségbe, mert úgy érezték, mintha több ember állna vagy járkálna az asztal körül." "úgy tűnt nekik, mintha emberek repkednének az asztal körül."
  • "Amikor éjjelente lefeküdtem aludni, a lábam remegett. A kezem mintha szüntelenül “aktivált” állapotban lett volna. A koponyacsontom szintén remegett, a fülem pedig zúgott. Később kezdtem hangokat hallani, olykor pedig mintha emberi hangok kórusa csendült volna a fülemben."
  • "...Ők színeket láttak: a kék, a zöld, a bíbor, az arany és a fehér gyönyörűséges változatait." ; "És bizony, a pácienseim angyalokat is láttak."
  • "Debbie többek között a következő élményeket tapasztalta: kiemelték a testéből, keresztülsuhant egy alagúton, türkiz és kék fénypettyeket látott, majd végül körülfogta a fehér fény. Ő mindkét formájában észlelte az ősz hajú férfit. Az első találkozásukkor a férfi a köpönyegét viselte, és fedett fejjel jelent meg. Megérintette Debbie csuklóját, egy energiahullámot áramoltatva keresztül a testén. Azután meghajolt és tovaballagott, egy kápráztatóan ragyogó, mégis rendkívül hívogató fény jelenlétében hagyva Debbie-t, akinek a szemét elöntötték a könnyek. Ezt követően Debbie egy alagútban találta magát, amint a galaxison suhan keresztül, és érezte, hogy az “anyag” távozik a testéből a lábán és a fején keresztül egyaránt."
  • "Az én tenyeremet azonban hólyagok borították – apró kis hólyagok, amelyek alig három-négy óra alatt elmúltak....  Azután megtörtént. Vérezni kezdett a tenyerem. Nem viccelek."
  • "Egyesek azt is tudatták velem, hogy Gyuri stresszhelyzetekben később is megjelenik nekik."  Gyuri a papagáj volt, amit a kezelés közben láttak először az emberek. 

Aki olvasta már a korábbi bejegyzéseket, azoknak feltűnhet, hogy bizonyos idézett részek már máshol, más ezoterikus praktikáknál is előfordultak. A különös színek és lények látása a TM-nél, kundalini jógánál, míg az idegen jelenlét érzése a szellemgyógyászatnál és a reikinél.

A beavatást követően túl sok negatív jelenség kíséri Eric napjait, kezdve a hidegrázástól az akusztikus "hallucinációkig".
A Szentlélek munkája pont ellentétes ezzel, nincs semmilyen negatív felhangja. Aki olvasott már a Szentlélek keresztségről és a Szentlélekben elnyugvásról, az tudja, hogy csak a béke és boldogság jellemzi. Nincs semmilyen negatív utóhatása és közben sem kíséri semmilyen negatív tünet.

Az ima általi gyógyulásról szóló könyvekben soha nem olvashatunk olyat, hogy a "páciensek" angyalokat vagy más lényeket láttak. Sem olyat, hogy a másokért imádkozónak vérzett volna a keze vagy remegett volna a lába, esetleg akusztikus hallucinációtól szenvedett volna.

Ismét elő kell vennem a rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt mondást. A kapcsolatteremtő gyógyítás körül túl sok a kérdés. Túl sok a negatív jelenség, emellett a mindenek fölött álló gyógyító mechanizmus is nagyfokú arroganciát sugall.
Visszatérve a gyökerekhez a fához, ebben az esetben az okkultizmus és ezotéria a forrás. Aki Ericet beavatta okkultizmussal foglalkozott és nem tudni honnan kapta azt a tudását amit később átadott neki. Biztosan vannak,akik azt mondhatják mi ezzel a baj, hiszen működik és betegek gyógyulnak meg. Ez a része rendben is lenne, de kérdem én honnan van ez az erő és energia? Azt talán ma már kevesen veszik be, hogy az univerzum energiája mindenhol jelen van, csak be kell csatornázni magunkat és már használhatjuk is.

A legtöbb energiagyógyászati mechanizmus igényli a beavatást. Ebben megegyeznek. Sok esetben valamiféle jellel, mantrával nyílik meg az a bizonyos kapu. Ebben az esetben az axiális vonalakkal való összekapcsolódás hozza meg a várt energiaáramlást.

Eric Pearl azt állítja az energia "tudja" hová kell áramlania és mit kell gyógyítania. Amennyiben valóban semmi nem szükséges hozzá, akkor az csak úgy képzelhető el, ha az idegen entitás (nevezhetjük így is a gonosz lelket) folyamatosan kapcsolatban áll a "gyógyítóval". Úgy is lehet fogalmazni, hogy egy vele. Ekkor valóban semmilyen szimbólum/mantra nem szükséges, hiszen közvetlenül kaphatjuk az energiát.

A Szentlélek működésére nem jellemző egy sem, a fentebb felsorolt "furcsa" jelenségek közül. Isten nem így működik. A gyógyításhoz nem szükséges beavatás, imádkozni bárki tud. Természetesen vannak, akik a Szentlélek keresztség után megkapják a gyógyítás adományát. Ezzel az adománnyal bekövetkezhetnek testi és lelki gyógyulások egyaránt. Ki kell hangsúlyozni, hogy soha nem az ember gyógyít, hanem Isten az  ember imája alapján.  

A végére csak kérdések maradtak, melyek megválaszolása nem egyszerű, eddigi információim alapján nem is kaptam rá válaszokat.

  • Ki volt pontosan az az ember, akitől Eric Pearl kapta a hatalmát? A jósláson kívül még milyen okkult dolgokkal foglalkozott és ő honnan kapta ezt a tudást?
  • Valódi gyógyulások zajlanak, vagy ez az egész csak egy világméretű átverés és pénzszerzés? Nem igazán látni orvosi leleteket a gyógyulás előttről és utánról. 
  • A kezelést kapók valódi gyógyulásban részesülnek? Amennyiben meggyógyulnak, akkor az mennyire tartós?
  • Vannak-e hosszú távú mellékhatásai vannak a kapcsolatteremtő gyógyításnak? 
  • Akik keresztényként vesznek részt ebben akár "gyógyítóként" eltávolodik-e Istentől? 
  • Pontosan mik vagy kik azok a különös alakok és a papagáj ami megjelenik az embereknek és milyen célt szolgálnak?
  • Hogyan érezhetik Eric kezét a kezelésben részt vevők, ha nem is ér hozzájuk? Ekkor már az entitás "dolgozik" a pácienseken?

 
Felhasznált forrás:
http://www.reconnect.hu/index.php/erick-pearl

Megjegyzések