Fénycsatornás gyógyászat




A fénycsatornás gyógyításról

A fénycsatornás gyógyítás is az un. energiagyógyászat csoportjába tartozik. Lehetne úgyis fogalmazni, hogy variációk egy témára... A kezelés során a befogadó fénycsatornán keresztül egyénre szabott mennyiségben és minőségben kap isteni energiát, ami a legjobb Felsőbb énje számára. A kezelések mindig a karma, a rezonancia és a szabad akaratnak megfelelően működnek. Maga a gyógyítás a behívott energiák és segítők által történik. Fontos, hogy gyógyító fénycsatorna nem más, mint összeköttetés a Világmindenség gyógyító energiáival. Ahogyan a szellemgyógyászatban, itt is megjelennek az égi segítők, magasabb szinten lévő lelkek, égi tanítók, stb.  A kapcsolat az égi segítőkkel médiumi úton jön létre.

Egyes honlapok szerint a reikinél erősebb energiával működik, ergo jobb annál. Lehetőség van vele távgyógyításra is, habár ezt a reiki és a prána gyógyítás is "tudja".  

Mire jó?

A leírások szerint képes feloldani a blokkokat a testben és gyógyítani lelki sérüléseinket. Van hatása a félelmekre, fóbiákra, konfliktusokra, és különböző egészségügyi problémákra.      


Keresztény szemmel

A fénycsatornás gyógyításban is megjelennek a New Age tipikus elemei, mint az Univerzum gyógyító ereje, Felsőbb énünk, rezgés, karma, energia. A forrás nem Isten, hanem a világmindenségben jelen lévő isteni energia. Az energia forrása pontosan nem is meghatározható, hiszen az lehet szellemi vezető, égi segítő, stb. Egyszóval bárki és bármi lehet mögötte. Nagy veszélye abban van, hogy a forrás nem ellenőrizhető, a "gyógyítónak" médiumként kell működnie, ami már a védművek lebontását jelenti, önmagunk átadása valamiféle idegen entitásnak, gonosz lelkeknek.
Semmiképpen nem javasolnám keresztények számára, hiszen nem ima által kérünk valamit a Szentháromság Egy Istentől, hanem Istent teljesen kikerülve spiritiszta úton próbálunk gyógyulást keresni.

Maga a technika nagyban hasonlít a channellingre, csak itt nem információhoz próbálunk jutni, hanem gyógyító erőt várunk idegen szellemi erőktől. Az energia azért lehet erősebb a reikinél, mert a gyógyítót közvetlenül hatalma alatt tartja a szellemi erő, átvéve testét és akaratát. A többi energiagyógyászati eljárásnál a mantrák és a szimbólumok segítségével jutunk az energiához.
Isten csak angyalokat teremtett, melyek közül többen ördögökké váltak. "Amikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, sivár helyeken bolyong, s nyugalmat keres." Lk 11 Ezek a ,tisztátalan lelkek pedig csak arra várnak, hogy végre bejuthassanak egy olyan emberbe, aki önként átadja testét és akaratát nekik. Hogy ne legyen feltűnő a működése, (eleinte) csak akkor működik, amikor "igény van rá", gyógyításra kell használni tudását. Ekkor kiadja magát égi segítőnek, szellemi vezetőnek, angyalnak vagy akár a Mi Urunk Jézus Krisztusnak is. Semmi nem szent előtte.
Tehát ismét csak megtévesztésnek lehetünk tanúi, melyhez a gonosz lelkeknek nem kell nagyon megerőltetniük magukat. Rendelkeznek minden olyan ismerettel és hatalommal, melyet felhasználva az embert megvezetik és magukhoz kötik. Különösen a gyógyítót.

Felhasznált források:

http://kristaly-oldas.hu/fenycsatornas-kezeles/

http://www.reiki-thaimasszázs.hu/fenyenergia.php

Megjegyzések