Automatikus írás



Megfogott a téma ezért kissé utánajártam. Az automatikus írással elsősorban médiumoknál, spiritisztáknál egyszóval okkultizmussal foglalkozóknál jellemző az előfordulása.

Mi a lényege. Elváltozott tudatállapotban egy szellem vagy egyéb entitás ír a kezünkkel. Van aki úgy gondolja elhunyt lelkek próbálnak így kapcsolatba lépni velünk. Mások szerint csak a kollektív tudatból próbálunk dolgokat kiragadni és ez kerül a papírra.
 A jóslás egyik formájának is tekinthető, mert többnyire a jövővel kapcsolatos dolgokat tudunk meg belőle.
Az írás közben szavak és teljes mondatok vagy akár több oldal kerül a papírra úgy, hogy a "közvetítő" személy nem tudatosan ír. Mintha valaki vezetné az alany kezét. Az a legvalószínűbb, hogy a megváltozott tudatállapotban egy "felsőbb lény", szellem, stb. kapcsolódik hozzánk és használja a kezünket információ átadásra.

A technikája az, hogy el kell vonulni egy csendes helyre, szükséges persze papír és valamilyen íróeszköz. El kell csendesedni és kiüresíteni gondolatainkat, az elménket. Aztán csak várni. Egyszer csak elkezdődik az írás. 

Amennyiben logikusan, keresztényi módon végig gondoljuk a dolokat, akkor nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy ez a "tehetség" nem Istentől való. Főleg akkor nem, ha az automatikus írásra szinte sürget a szellemi erő és akár napi több órát is képes íratni.

Megszólaltatja a vészcsengőt az a tény, hogy ezt az írás formát MEGVÁLTOZOTT TUDATÁLLAPOTBAN lehet csak elérni. Elvégre ha teljesen tudatunknál vagyunk, akkor mi kontrolláljuk mit és mennyit írjunk. Erről már volt szó Gál Péter atya könyvében is, illetve Kovács Gábor atya is írt a honlapján. A megváltozott tudatállapot kedvez legjobban a démoni erők befolyásához. Ekkor szinte azt csinálhatnak velünk amit akarnak. Ekkor nincs meg az a védelem, ami egyébként jellemzi az embert. Kivéve aki tudatosan megnyitja magát mindenféle okkult erőnek. Ilyen még a transzcendetális meditáció és az agykontroll is.

Véleményem szerint a démoni erők ekkor kényük-kedvük szerint léphetnek kapcsolatba velünk és írathatnak le azt amit akarnak. A másik probléma a jóslás. Ez már egyértelműen az ezotéria és okkultizmus világa. Most nem a varázsgömb és a kártya az eszköz, hanem a papír és a toll.

Amennyiben Isten valamit közölni szeretne az emberekkel, azt nem ilyen formában teszi. Az angyalok sem így lépnek kapcsolatba velünk. Isten szól hozzánk a próféták és az evangélisták által. Szólt a magánkinyilatkoztatás útján. Soha nem kellett hozzá megváltozott tudat. Sugalmazás vagy közvetlen látomás útján adta át üzeneteit.

Az egyik oldal felhívja a figyelmet a veszélyekre, illetve hogy aki fél bele se kezdjen. Én azt mondom egyáltalán semmi olyat ne csináljunk, ahol a legkisebb esélyét adjuk annak, hogy a sötétség angyala akár csak rövid időre is átvegye felettünk a hatalmat. Ne gyakorold az automatikus írást és ne add át magad ismeretlen erőknek!  

Megjegyzések

Megjegyzés küldése