Exorcisták figyelmeztetnek a Charlie Challenge veszélyeire

Thomas D.  Williams cikke 2015 május 28.




Néhány napja vírusszerűen terjed a szociális médiában a Charlie Challenge nevű játék ami magába foglalja a Charlie nevű szellem megidézését, középiskolások között népszerű a játék. 

Elég messze áll ez a játék egy ártatlan időtöltéstől, azonban egy spanyol ördögűző arra figyelmeztet, hogy a játék szellemi veszélyt hordoz magában, ideértve a megszállottságot is. 

A Charlie Challenge a világot egyszerűsége miatt hódította meg. Nincs szükség hozzá játék táblára vagy bonyolult darabokra, csak két ceruza vagy toll kell, papír meg a szellem neve Charlie. A YouTube-on számos nyelven elérhetővé tették a játékot. 
A játékosok csak rajzolnak két vonalat kereszt alakban, majd felírják egymással szemben, hogy Igen, Igen, Nem Nem. Aztán kereszt alakban leteszik a tollakat vagy ceruzákat, és megpróbálják megidézni a Charlie nevű szellemet. Eldöntendő kérdéseket tesznek fel neki amire csak igennel vagy nemmel válaszol. Hasonló a Ouija játékhoz, csak itt a ceruza mozog az igen vagy a nem felé. 

Mexikóban már évtizedek óta létezik, de csak most ért el olyan szintet, hogy népszerűvé vált nemzetközileg. 
A jól ismert spanyol ördögűző figyelmeztette a szülőket, hogy a Charlie Challenge nem csak egy ártalmatlan játék, mert magában foglalja a "szellemek meghívásának" , és mert "többeket zaklattak a szellemek akik játszottak vele." 
Egyesek drámaibb figyelmeztetéssel éltek, mert a játék "pszichiátriai zavarokat és öngyilkosságot is okozhat." 

Fortea atya azt mondja, hogy "azok akik játszanak nem feltétlenül lesznek megszállottak, de a "megidézett szellem még egy darabig ott maradhat." Figyelmeztetett arra is, hogy a démonok meghívásával járó okkult gyakorlatok, még ha mókából végzik is "arra indíthatnak másokat, hogy sokkal jobban elmélyedjenek az ilyenfajta kommunikációban, és ennek a személynek sokkal nagyobb problémái is lehetnek a démonok miatt."

Katolikus szakértők aggodalmukat fejezték ki, hogy az okkult és a démoni aktivitás az elmúlt években növekedést mutatott, egyre többször van szükség ördögűzésre. 
A katolikus tanítás elutasítja a jóslás minden formáját, beleértve a démonok igénybevételét, a halottak megidézését, a "horoszkópot, az asztrológiát, tenyérből olvasást, jelek értelmezését, tisztánlátást és médiumok igénybevételét." 

Az egyház azt állítja, hogy a "mágia és a varázslás minden formája", még akkor is ha jó céllal használják, "ellentétesek a vallással."
Az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége múlt októberben találkozott Rómában a XII. konferenciájukon. A szövetség szóvivője dr. Valter Cascioli szerint egyre több püspök kérte, hogy részt vehessen a konferencián, mert egyre jobban növekszik a démoni aktivitás. 
- Lelkipásztori vészhelyzet van kialakulóban - mondta Cascioli. A rendkívüli démoni tevékenység növekedést mutat. 

Cascioli szerint a démoni aktivitás növekedése összefüggésben van az egyének hitének csökkenésével, valamint az okkult tevékenység mint a Ouija táblák vagy a szeánszok iránti kíváncsiság növekedésével. 

Forrás:
http://www.breitbart.com/national-security/2015/05/28/exorcist-warns-that-the-charlie-challenge-invites-demonic-activity/

Megjegyzések