Szellemjárta házak

Attól félve, hogy az elhunyt férje kísérti őt, egy asszony felkereste Vincent Lampert atyát, az Indiana állambeli indianapolisi egyházmegye ördögűzőjét. Mióta a férje meghalt különös dolgok történtek a kedvenc szobájában. 
A nő már egyedül élt, amikor a bútorok megmozdultak, és senki nem volt ott aki ezt okozta volna. Különösen felháborító volt az, amikor egy régi esküvői képet az asztalon talált meg. Elrakta, de később újra az asztalon találta hol képpel felfelé, hol meg lefelé. 

A házasság hűtlenség miatt ért véget. Amikor a férfi bejelentette, hogy otthagyja őt egy másik nő miatt, akkor a feleség azt mondta neki: "Rohadj meg a pokolban!" 

Elég sok idő telt el, és a férfi végül halálos beteg lett. Halála előtt megbánta a házasságtörését, és megkérte a feleségét bocsásson meg neki. Ugyanaz volt a válasza: "Rohadj meg a pokolban." Nem akart neki megbocsátani az óriási fájdalom miatt, amit a házassága lerombolásával okozott. De most halála után úgy tűnt a volt férj a jelenlétét éreztette néhai feleségével. Talán bosszúból kísértette őt? Vagy már a pokolban van, és valahogyan bünteti őt? 

A helyzet kiértékelése után Lampert atya úgy vélte, hogy a férfi a purgatóriumban van, és segítségre van szükséges. Isten megengedte neki, hogy éreztesse a jelenlétét a feleségével. 
- Meggyőztem, hogy bocsásson meg neki - mondta Lampert atya. - Együtt imádkoztunk érte, és minden megszűnt. 

Démonok vagy lelkek a tisztítótűzből? 


Nem az első eset, hogy Lampert atya ilyen típusú kísértettel találkozott. 
- Több ilyen helyen mondtam már szentmisét, és általában megoldotta a problémát - mondta ő. - A szentmise alatt, amikor imádkozunk az elhunytért, és minden elcsendesedik, akkor tudjuk, hogy erre szükség volt. 

Ez azt is jelentheti, hogy léteznek szellemjárta házak? A szellemvadász TV műsorok, mozifilmek és könyvek kihasználják ezt a lehetőséget. Sok ember nem hisz a szellemjárta házakban, mások meg az ördögöt hibáztatják ezért a tevékenységért. De létezik olyan mint barátságos szellem? 

- Hiszem azt, hogy a lelkek képesek ebben a világban tevékenykedni, amennyiben imára van szükségük, és Isten megengedi nekik - mondta Lampert atya. 
Honnan tudhatjuk azonban egy lélek a purgatóriumból, vagy éppen egy ördög? 
- Ha ima hatására minden elcsendesedik, akkor az egy lélek a tisztítótűzből - mondta Lampert atya. - Ha pedig a gonosz, akkor dolgok viharosabbá válnak, mert az ördögöt kínozza az ima. 

Sok ember keresi fel Lampert atyát, mert furcsa dolgok történnek az otthonukban. 
- Ha egy szenvedő lélek, akkor imára van szüksége, és megpróbálja felhívni az emberek figyelmét - fejtette ki a pap. - Szüksége van imákra, hogy továbblépjen oda ahová igyekszik. 

Mielőtt cselekedne egy kísértetjárta ház ügyében, először kivizsgálja az esetet, és imádkozik az esetért. 
- Általában óvatos vagyok, mielőtt beleegyezem abba, hogy szentmisét mondok - mondta ő. - Azt mondom imádkozom azért, hogy elűzzem a gonoszt, de nem tartok misét. Semmi olyat nem akarok csinálni, ami profanizálná az Eukarisztiát. 
Kifejtette, hogy az ördögűzés alatt amikor egy démon megnyilvánul, akkor a papnak óvatosan kell kezelnie az Eukarisztiát. 


A láthatatlan világ



Patrick atya (nem valódi név) egy plébános, és az egyházmegye ördögűzője is. Amikor olyan dolgokról kérdezték mint a szellemek, akkor a következőt nyilatkozta a Nicene Creed-nek:
- Mi az egy Istenben hiszünk, a mindenható Atyában, minden látható és láthatatlan teremtőjében... 
- Ha átlagos keresztényként nem ismeri fel a láthatatlan világot, akkor vaknak mondhatod magad - mondta ő. Az angyalok és a démonok 9 karán kívül léteznek még olyan lelkek, akik valaha testtel rendelkeztek. 

- Halálunk után a lelkünk vagy a mennybe, vagy a pokolba jut, azonban vannak olyanok akik tökéletlenségük miatt nem juthatnak a mennybe tökéletlenségük miatt - mondta Patrick atya. Néha földi dolgokhoz kapcsolódnak. Úgy vélem ez az, amikor az emberek szellemekről számolnak be, akkor ezek olyan testetlen lelkek, akik még mindig hozzákapcsolódnak tárgyakhoz vagy személyekhez. 

Patrick atya azt mondta számos ilyen esete volt. 
- Amikor az emberek azt mondják ilyen tapasztalatuk volt, akkor megpróbálom behatárolni az esetet - mondta ő. - Megkülönböztetést végzek, hogy milyen lélekkel van dolgom. Lehet egy lélek a tisztítótűzből, vagy egy olyan átkozott, aki még nem nyerte el Isten ítéletét.  

Patrick atya azt mondta, hogy létezik a pokol. 
- Csak Isten ismer minden lehetőséget amit a lelkek megkaptak vagy visszautasítottak - mondta ő. -Hiszek abban, hogy találkoztam már kárhozott lelkekkel. Elmondása szerint nem létezik speciális tanítás arra mit tegyen ilyen esetben, és ez ellentmondásokkal teli téma. Úgy kezeli mintha ördögűzésre lenne szüksége, és imádkozik azért, hogy távozzanak. 

Patrick atya megismételte, hogy találkozott már számos olyan családdal akik a földön csapdába estek, akik nem készültek fel a halálra, vagy nem kaptak keresztény temetést. Azt mondta ezekben az esetekben nyugalmat találtak az értük mondott szentmise vagy ima után. 

- Olyan sok lélek kötődik a földhöz - mondta Patrick atya. - Isten teremtett minket, és addig nem nyugodhatunk amíg nem vagyunk Vele. 

Patrick atya figyelmeztette az embereket, hogy ne hívjanak fel olyan szellemvadászokat akik szellemjárta házakat keresnek fel a saját eszközeikkel.  
- Elkezdenek kérdezősködni, hogy válaszokat kapjanak a kísértő szellemektől - mondta ő. - Ez valójában visszaélés. Nem tartják tiszteletben az ott lakó lelkeket. Vagy ilyen például amikor bekamerázzák a házadat, és mikrofont tolnak az arcodba, amikor éppen próbálsz reggelizni. 

Ehelyett Patrick atya azt mondja imádkoznunk kell az eltávozott lelkekért. Ha valaki azt gondolja szellemek kísértenek a házában, akkor keresse meg a helyi plébánost, és kérjen segítséget.



Forrás:
http://www.ncregister.com/blog/armstrong/two-exorcists-weigh-in-on-ghosts-and-haunted-houses/

Megjegyzések

  1. Nem igaz hogy a pappok képesek őrdőgűzésre,nics hozzá képzetségűk,csak egyszerű szavakkal hiába dobáloznak-az kirőhőgi,sőt akár a papot szálja meg..

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése