Növekszik az okkultizmus a világban

Az okkultizmusban veszélyeiben járatos katolikus specialisták azt mondják, hogy az okkult aktivitás és ennek eredményeként megnövekedett ördögűzések száma elért már egy kritikus szintet. 
Az Exorcisták Nemzetközi Szövetsége a 12. éves konferenciáját tartotta Rómában október 20-25 között (2014-ben). Walter Cascioli szóvivő szerint több püspök és bíboros kapott felkérést arra, hogy vegyen részt a konferencián a növekvő démoni aktivitás miatt. 
- Lelkipásztori vészhelyzet van kialakulóban - mondta Cascioli a CNA-nak. - A rendkívüli démoni tevékenység egyre nő. 

A démoni tevékenység növekedése összefüggésbe hozható az emberek hitének csökkenésével, amelyhez hozzájön még az emberi kíváncsiság és az okkult tevékenységben való részvétel, mint pl. a Ouija tábla és szeánszok, tette hozzá Cascioli. 
Sok ember jut el az okkultizmushoz az ártatlan kíváncsiságon keresztül. Az egyik érintett anya írta a Crux magazinnak, amely tanácsot adott a lányának, aki úgy tűnik megszállottja az okkultizmusnak, keresi a boszorkánysággal kapcsolatos könyveket, nézi a Long Island Medium sorozatot, és szeánszokat tart egy barátjával otthon akinek Ouija táblája van. 

A rovatvezető elutasította ezt a témát, hasonlóan az olyan szakirodalmakhoz mint a Narnia Krónikái vagy a Tolkien Középföldje vagy az Én kicsi pónim. 
- Ha nem csinál belőle nagy ügyet,akkor szembe fog nézni a valósággal: előbb vagy utóbb fel kell nőnie írta Lisa Millernek a Crux rovatvezetője. 
A Katolikus Egyház azonban nem köntörfalaz, amikor találkozik az okkultizmussal. Bármilyen részvétel az okkultban, akár még a passzív is, katasztrofális lehet, és a hívőknek el kell vetniük, mondta Cascioli. 

Általában tudatlansággal, felületességgel, butasággal, megtévesztéssel aktív vagy passzív részvétellel kezdődik. A következmények mindig katasztrofálisak. 
Az okkultizmus hatással van az emberre pszichésen, fizikálisan, szellemileg és morálisan, okozhat szorongást, rémálmokat, önkárosító eseményeket, halálfélelmet, hogy csak néhányat említsünk. Néhány alkalommal az okkultizmus megszállottsághoz vezet. 

Akár tudatában vagyunk akár nem, akár mókából csináljuk akár nem, akár más okból csináljuk, a lényegen nem változtat; a szellemiség pusztító hatása ugyanaz. Gyakran félrevezetik az embereket azzal, hogy az elhunyt szeretteikkel vannak kapcsolatban, amikor kapcsolatba léptek velük, akkor démonokat hívtak be az életükbe, folytatta Cascioli. 

A szellemi entitás megtéveszt és elárul bennünket, olyan dolgokat mond nekünk melyek részigazságon alapulnak, elcsábítanak minket, trükkel átver és megpróbál behatolni az életünkbe, fejtette ki Cascioli. Stephen Doktorczyk a kaliforniai egyházmegye papja részt vett szabadító és gyógyító workshopokon, és számos alkalommal imádkozott olyanokért akik megszállottak voltak. 
A pap azt írta a Crux honlapján, hogy az anya feladata imádkozni a rózsafüzért a lányáért, és le kell beszélnie őt mindenféle okkult részvételről. 

- A fiatal lány viselkedése potenciálisan veszélyes, és komoly problémákhoz vezethet a nem túl távoli jövőben - mondta ő. - A gonosz rendkívül okos. Tudja hogyan csábítsa el az ember látszólag okos dolgokkal. Ahogyan olvashatjuk az 1 Pét 5,8-9-ben "Ellenségtek az ördög körüljár mint az ordító oroszlán, keresve kit nyeljen el. Álljatok ellen neki szilárd hittel."

Túl sok olyan emberrel találkoztam, akik talán tudatlanul elkezdetek okkult dolgokkal foglalkozni. Most azt kívánják bárcsak visszamehetnének az időben és visszacsinálhatnák az egészet, tette hozzá. 
A Katolikus Egyház Katekizmusa szerint a jóslás minden formája, mindaz ami magába foglalja a sátán vagy a démonok segítségének igénybevételét, a halottakkal való kapcsolatfelvételt, beleértve a jövőbeli események feltárását, visszautasítandó. 

A 2116-os paragrafus szerint A horoszkópok, az asztrológia, a tenyérjóslás, a kártyavetés, a jelek értelmezése, a jövőbelátás, a jósokhoz (médiumokhoz) fordulás mind arra törekszik, hogy hatalma legyen az idő, a történelem és végső soron az emberek fölött; ugyanakkor kegyessé akarják tenni a titokzatos hatalmakat. Mindezek ellentmondanak a szerető félelemhez kapcsolódó tiszteletnek és imádásnak, mellyel egyedül Istennek tartozunk.

A Katekizmus a következő bejegyzésben is folytatja a figyelmeztetést a mágia, a varázslás és az okkult tevékenység ellen. 
Másik gyakori hiba az, hogy azt hiszik az emberek az ördög és a szellemi világ nem létezik. Cascioli azt mondta: az ördög létezik, a Biblia 118 alkalommal hivatkozik rá különféle neveken, ideértve a sátánt is, a gonoszt és mint evilág fejedelme. 

Az Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége, mely a világon 250 ördögűzővel rendelkezik, észrevette, hogy kultúrától vagy helytől függetlenül a démoni tevékenység növekedést mutat. 

- Tudjuk, hogy a világ néhány országában nincsenek ördögűzők, a démoni tevékenység és annak következményei elterjedtek a világon - mondta Cascioli. - Nem szociokulturális jelenség, jelen van az egész világon, és ez sokat elmond nekünk. Valóban lelkipásztori vészhelyzet alakult ki, ezért szükséges, hogy megküzdjünk a helyzettel. 

Forrás:
http://www.ncregister.com/daily-news/increase-of-occult-activity-sparks-pastoral-emergency-specialists-say#ixzz3JGbZVxuJ

Megjegyzések