A démon a családokat támadja




César Truqui ördögűző pap aki részt vett a 2015-ös római exorcista képzésen, azt nyilatkozta, hogy van egy démon, ami specializáltan a családokat támadja.
Truqui figyelmeztetett arra, hogy minden ami kárt okoz a családnak - ideértve a válást - örömet okoz az ördögnek. 

A pap azt mondta 2015-ben a Tempi magazinnak: "Van egy démon ami specializálódott a családok támadására, Tóbiás könyvében is említik, Asmodeusnak hívják."
Az Ószövetségben úgy ismerték a démont, mint aki megölte Sára hét férjét, és akit Szent Rafael megkötözött a sivatagban. 

A pap visszaemlékezett arra, hogy találkozott a démonnal, amikor asszisztált Gabriele Amorth atyánál és Francesco Bamonte atyánál. A közelmúltban elhunyt Amorth atya híres ördögűző volt, aki becslése szerint 70 000 ördögűzést hajtott végre 29 év alatt. 
Az ördögűzés végrehajtása több ülésből is állhat, és minden egyes ülés különálló rítusnak számít. 

- Emlékszem egy fiatal párra, nagy volt az egyetértés közöttük, össze akartak házasodni, de az asszonynak egy ördögűzésre volt szüksége a továbblépéshez - mondta Truqui atya. 

Az ördögűzés során a démon dühös volt, és megfenyegette Amorth atyát, hogy ha megvédi a házasságot, akkor megöli a fiatal lányt. Nyilvánvaló, hogy ez fenyegetés volt a Hazugtól, ami végül nem történt meg. 
Az esettel kapcsolatban a pap hozzátette, hogy az ördög az ideológiák, az életmód, az individualista gondolkodás és a válás elterjedése révén támadja a családokat. 

- Az gondolják, hogy ha már nem szeretem a férjemet, akkor jobb, ha elválunk, de elfelejtik milyen következménnyel jár a társadalomra és a gyerekekre - mondta ő. Ez a mentalitás, ami a családok ellen irányul, örömet okoz az ördögnek. Tudja, hogy egy egyedülálló férfi akinek nincsenek céljai, az manipulálható és ingatag. 
- Még ma is, pedig már több mint 50 éves vagyok, úgy gondolok apámra és anyámra, hogy örökké szeretik egymást, ebből biztonságot és bátorítást meríthetek. Ezzel szemben a mozaikcsaládokban élő gyerekek törékenyek és sérülékenyek - mondta ő.

2014-ben Ferenc pápa beszédet intézett a Karizmatikus Megújulás résztvevői számára. Ebben rámutatott arra, hogy az ördög a családok elpusztítására törekszik, mert ez az ahol Jézus jelen van, a házastársak szeretetében, és a gyerekeik életében. 

"Ott növekszik a házastársak szeretetében, a gyerekeik életében. És ez az amiért az ellenség ennyire támadja a családokat. Az ördög nem szereti a családokat. Azt keresi hogyan pusztíthatná el, meg akarja szüntetni a szeretetet.
Aznap Ferenc pápa emlékeztetett arra, hogy "a családok olyanok mint a házi templomok. A házastársak egyformán bűnösök mint mindenki más, de növekedni akarnak hitükben, gyümölcsözőségükben, gyermekeikben és gyermekeik hitében. 

Ezért kérte az Urat, hogy áldja meg és erősítse meg a családokat ebben a vészterhes időben, amikor az ördög el akarja pusztítani őket. 
  


Forrás:
http://www.catholicnewsagency.com/news/exorcist-says-theres-a-demon-that-targets-the-family-34067/

Megjegyzések