Hollywood téved: a sátán Isten szolgája nem pedig a gonosz istene

A vezető római katolikus ördögűző azt mondta, a legtöbb hollywood-i film rosszul ábrázolja a démoni megszállottságot, mert a sátán nem a "gonosz istene", hanem Isten szolgája.
"A sátán nem a Jó Isten elleni gonosz isten, hanem olyan lény akit - más angyalokkal együtt - Isten jónak teremtett, és gonoszokká lettek azáltal, hogy szabad akaratukból megtagadták Istent és az Ő Királyságát" írta Francesco Bamonte az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének az elnöke a L'Osservatore Romanoban a vatikáni újságban. 

"A sátán és a szolgálatában álló szellemek nem mindenható lények, nem tudnak csodákat tenni, nem ismerik a jövőt vagy a gondolatainkat" - tette hozzá.   
Bamonte azt állította, hogy a hollywood-i filmek nem tudják pontosan ábrázolni az ördögűzések mögötti igazságot, mondván, "ahogyan ábrázolják a gonoszt, a démoni megszállottságot, az ördögűzést és a szabadító imát, az teljesen elfogadhatatlan és csalódást okoz." 

A pap megjegyezte, hogy a filmek nem tükrözik "Isten csodálatos jelenlétét és munkáját" a rítusok alatt, melyek arra irányulnak, hogy megszabadítsák az embereket a démoni megszállottságtól, és tagadják Szűz Mária szerepét is. 
Bamonte azzal érvelt, hogy az ördögűzés alatt "a démon még ha nem is akarja, képtelen ellenállni a katolikus hitigazságoknak, és erőszakos reakciót vált ki a szentelt vízre vagy a szentelményekre.

- Amikor a démon hallja a Szent Szűzhöz intézett imát, kimutatja minden gyűlöletét és félelmét, kényszerítve van arra, hogy elismerje Mária Isten anyja és közbenjár az emberiségért - mondta a pap.  
Hozzátette, hogy a filmek abban is tévednek amikor azt sugallják az üdvösséget csak azok kapják meg akik hozzáférnek valamilyen titokhoz vagy felsőbb tudáshoz, ami az embereket távol tartja az egyháztól. 
- Azok az emberek akik ráhagyatkoznak Istenre erősebbek mint az ördög és az összes rajongója - ezek az igazságok nem jelennek meg a moziban - folytatta. 

Az évtizedek során több film keletkezett ami az ördögűző rituálékat és a démoni megszállottságot szinte kizárólag horror formájában ábrázolták, ilyen volt William Friedkin 1973-as klasszikusa az Ördögűző, ami még mindig a leghíresebb. 
Emilio Ranzato a L'Osservatore Romano szerzője és filmkritikusa azt mondta, hogy az adott témában egy csomó jó hollywood-i film keletkezett, ideértve a James Wan-féle Conjuring 2013-ban,és Scott Derricksontól a Deliver Us from Evil, de a művész mozikban sokkal több ördögűző témájú film található. 

A jó filmek listájába az alábbiak is beletartoznak: Brunello Rondi The Demon (1963); Lucio Fulci Don't Torture a Duckling (1972); Waris Hussein The Possession of Joel Delaney (1972); Hans Christian Schmid Requiem. 

Az ördögűzés rituáléja továbbra is népszerű a katolikus országokban, beleértve a Fülöp-szigeteket is. Októberben a manilai érsekség azt jelentette, hogy új papokat toboroznak a háromszorosára emelkedett démoni megszállottság miatt.  
- Mostanság 80-100 esetünk van - mondta Jose Francisco Syquia atya a Manilai Érsekség fő exorcistája. 

Syquia megjegyezte, hogy sok egyházmegye nem rendelkezik házon belül ördögűzővel, ami oda vezetett, hogy néhány katolikus "gyógyítókhoz és okkultistákhoz fordul", hogy megoldást keressenek a feltételezett démonokra, ami szerinte csak ront a helyzeten.  

Forrás:
http://www.christianpost.com/news/exorcist-hollywood-movies-wrong-about-exorcism-satan-not-god-of-evil-servant-of-god-154868/

Megjegyzések