Okkult a közösségi médiában



A katolikus iskola papja figyelmezteti diákjait


A philedelphiai Szent Neumann János és Goretti Mária középiskola papja figyelmezteti a diákjait, hogy maradjanak távol a démoni játékoktól, melyeket a szociális média felkapott. A játék ami Charlie Charlie Challenge néven ismert, arra ösztönzi a gyerekeket, hogy különböző módokon "játszanak a démonokkal." Hasonló a Ouija táblához, csak sokkal jobban hozzáférhető, mivel olyan könnyen beszerezheztő dolgokat igényel mint az iskolai tanszerek. Több millióan fértek hozzá a YouTube és a Twitter segítségével. 

Állítólag a Charlie játék meghív egy "mexikói démont" ami mozgatja a ceruzát és válaszol a kérdésekre függetlenül attól, hogy mennyire triviális. Úgy tűnik, hogy a játék egyszerű kinézete vonzza a fiatalokat. 
Ezért Stephen McCarthy atya a Szent Neumann János és Goretti Mária iskola vezetője azt mondta a diákjainak, hogy nem engedélyezi az okkult praktikákat. A diákoknak szóló levél így szól: "Egy veszélyes játék terjed a közösségi médiában, amely arra ösztönzi a fiatalokat, hogy démonokat idézzenek meg."
A levél így folytatódik: "Emlékeztetem Önöket arra, hogy nem létezik olyan dolog, hogy démonokkal való ártatlan játék."

Azt mondja nekik ne vegyenek részt ebben, ne reklámozzák az okkult őrületet ami néhány napja kezdődött. - Ne vegyenek részt ilyenben, és figyelmeztessenek másokat, hogy tartsák távol magukat ettől - sürgetett. A probléma az, hogy megnyitjuk magunkat a démoni aktivitásoknak, melyek pedig olyan kaput nyithatnak meg, amit nem lesz könnyű bezárni.
Azt tanácsolja mindenkinek, hogy a szellemi entitásokkal való kapcsolatfelvétel helyett menjenek el szentmisére. 

Míg a legtöbb világi hírlevél komikus hangvétellel mutatja be ezt a jelenséget, az okkult tevékenységek súlyosságát -látszólag bármennyire is ártalmatlannak tűnik - nem lehet lebecsülni. Az ilyen tevékenységek tipikusan meghívják a démonokat, ami zaklatáshoz vagy akár megszállottsághoz vezethet. 

A Katolikus Egyház Katekizmusa amely elítéli az olyan dolgokat mint a Charlie Charlie Challenge, tipikusan az Első Parancsolat megsértése:

Mindenfajta jövendölés elvetendő: a Sátánhoz vagy a démonokhoz fordulás, a halottidézés és minden más praktika, mely hamisan azt hirdeti, hogy képes "lerántani a leplet" a jövendőről. [45] A horoszkópok, az asztrológia, a tenyérjóslás, a kártyavetés, a jelek értelmezése, a jövőbelátás, a jósokhoz (médiumokhoz) fordulás mind arra törekszik, hogy hatalma legyen az idő, a történelem és végső soron az emberek fölött; ugyanakkor kegyessé akarják tenni a titokzatos hatalmakat. Mindezek ellentmondanak a szerető félelemhez kapcsolódó tiszteletnek és imádásnak, mellyel egyedül Istennek tartozunk. KEK 2116

Forrás:
http://www.churchmilitant.com/news/article/the-occult-is-trending-on-social-media

Megjegyzések