A Közép-Afrikai Köztársaságban a katolikusok okkultizmusba keverednek

Az érsek figyelmeztet a "szinkretizmus mérgére"




Bangui, Közép-Afrikai köztársaság - A 2012 decemberében kitört polgárháború politikai és szociális válságot okozott, ami megrázta a Közép-afrikai köztársaságot, és ez vezetett néhány katolikust a vallási szinkretizmushoz, a különböző hiedelmek és gyakorlatok keveredéséhez.

Ezt volt az a figyelmeztetés, amit Dieudonné Nzapalainga Bangui érseke és a Püspöki Konferencia vezetője szeptember 28--n adott ki a 2014-2015-ös lelkipásztori év nyitó szentmiséjének homíliájában.

"A 2012-ben keletkezett válság amivel hazánk szembenéz, létrehozta bennünk a stabil biztonság iránti igényt, vágyat a bosszúra, az erő és a sérthetetlenséget keresését. Hogy találkozzanak ezekkel a vágyakkal, néhány keresztény engedett a hiedelmek és gyakorlatok iránti csábításnak, melyek nem összeegyeztethetők Jézus Krisztus hitével - mondta Mgr. Nzapalainga. Okkult áldozatokat használnak, amuletteket hordanak, aztán elmennek misére és áldoznak - mondta az érsek, aki megjegyezte - A szinkretizmus mérge behatolt, és ez a tendencia folyamatosan erősödik.

- Itt az ideje, hogy kilépjünk ebből a kettősségből, hogy egyértelműen és kizárólag Jézus Krisztust válasszuk, és elfogadjuk a megváltást. Eljött az idő, hogy Istent Atyánkként üdvözöljük. Egy egyetemes Atya aki nem tesz különbséget fajok, törzsek, vallások és városrészek között. Ő az Atya, aki elküldte nekünk Jézust, aki felfedte egyetemes szívét - mondta Msg. Nzapalainga.

"A keresztények válsággal néznek szembe, a szinkretizmus veszélyével" ez a bevezető témája a pasztorális évnek, melyet a Püspöki Konferencia vezetője Közép-Afrika 800 delegáltja előtt mutat be.  


Forrás:
http://aleteia.org/2014/10/01/catholics-in-stricken-central-african-republic-flirting-with-the-occult/

Megjegyzések