A Quija tábla a gonosztól származik




Ezen a hétvégén kerül a mozikba a 2014-es Quija film folytatása a "With Ouija: Origin of Evil. Michael Bay a producer reméli, hogy az első rész sikere után ebből is tőkét tud kovácsolni. 
Ami érdekesség, hogy bár mindkét horror film a Ouija táblával játszó karakterekre fókuszál, a filmben az igazságot is ábrázolják: a Ouija táblák használata nem csak "móka és szórakozás", hanem kaput nyithatnak valami sokkal baljósabb dolognak. 

Ahogyan Merge Fenelon 2014-ben az első film kiadása után beszámolt róla, a Ouija tábla benne volt a top 5 játékban a Google szerint. A Google arról is beszámolt, hogy az online keresések a "board game" (tábla játék) szóra 300%-al megemelkedtek a film bemutatása óta. 

Ami leginkább zavaró volt a Google jelentésében az az, hogy a Ouija táblát rögtön olyan játékok mellé sorolták be mint az "American Girl, My Little Pony, Paw Patrol, Lego Friends, Peppa Pig, Shopkins, Nerf Guns, és Zoomer Dino." A Ouija táblát olyan áruházak is értékesítik mint a Wal Mart vagy a Toys 'R Us, és közvetlenül olyan játékok mellett van mint a Monopoly. 
A társasjáték üzletben a Ouija tábla csak egy szórakoztató játék a sok közül.  

Mitől baljós a Ouija tábla?

A Ouija tábla ígérete szerint az élők kommunikálhatnak egy szellemmel vagy lélekkel, és a szellem válaszolni fog kibetűzve a válaszokat a táblán. Sok gyerek (és felnőtt) úgy játszanak ezzel a játékkal, hogy azt mondják nem hisznek benne, és azt gondolják csak egy barátjuk tréfálja meg őket amikor a mutató mozog a táblán. Gyakran tekintik kísérteties játéknak, amit félhomályos alagsorban játszanak pizsama partik alkalmával. 

Más alkalmakkor a felnőttek nem tudják elviselni szeretteik elvesztését, és abban a reményben használják a játékot, hogy kommunikálhatnak a hozzátartozóval. 
Amikor valaki használja a táblát nem az a szándéka, hogy meghívjon egy démoni szellemet; a Ouija tábla használata a jóslás egy fajtája (rejtett tudás megismerése természetfeletti révén), és nagyon is valóságos. 

Az analógia szerint talán nem "hiszi", hogy van valaki a telefon másik oldalán és beszél bele, azt is gondolhatjuk senki nem hallgatja, de az a tény, hogy valaki hallgatja és válaszolni tud nekünk. 
Gyakran megfeledkezünk arról, hogy a látott világon túl is létezik valami. Ott léteznek az angyalok, démonok, szellemek, lelkek, és hatással lehetnek életünkre. Ezért nem lehet úgy használni a Ouija táblát mint egy egyszerű játékot, mert hogy használatának akaratunkon kívüli mélyrehatóbb szellemi következményei is lehetnek. Egy jó példa erre annak a 13 éves fiúnak az esete, aki nem kívánatos szellemeket hívott meg a Ouija tábla használata közben 1949-ben. A fiú megszállottá vált, és hónapokig tartó ördögűzést végzett el rajta William Bowdern SJ atya. Ezek az események inspirálták az 1971-es Az ördögűző c. könyvet amit 1973-ban vittek filmre. A Fox csatornán most futó Ördögűző c. sorozat a könyv és a film adaptációja

Sajnos nem ez volt az egyedüli eset, az évek alatt több is előfordult. Az ördögűzők folyamatosan figyelmeztetnek a Ouija tábla használata miatt, és kifejtik, hogy "a démonok elhunyt szeretteinknek adják ki magukat, ami megnövekedett megszállottsághoz vezet." Még a paranormális nyomozók is gyanúsnak találják a használatát, tudván milyen fajta szellemeket idézhet meg valaki házába. Napjainkban növekszik az ördögűzések száma, és az ördögűzők rámutattak arra, hogy a Ouija tábla használata része a problémának. 

Végezetül, a Ouija táblának nincs helye az otthonunkban vagy a boltok polcain, és hatása lehet gyerekeink egész életére a megidézett pusztító démoni jelenlét. 

A Ouija: Origin of evil producereinek és íróinak egy dologban igaza van: a Ouija táblák nem játékok, és lehete "eredete" a gonoszságnak egy ember életében.      


Forrás:
http://aleteia.org/2016/10/18/are-ouija-boards-an-origin-of-evil/

Megjegyzések