Ferenc pápa 13 figyelmeztetése az ember legősibb ellenségével, az ördöggel kapcsolatban

"Az ördög itt van ... még a 21. században is!" - Ferenc pápa

Az ördög legnagyobb megtévesztése amikor meggyőzi az embereket, hogy nem létezik?

Ferenc pápára nincs hatása.

Kezdve az első szentbeszédét mint Róma püspöke, Ferenc pápa rendszeresen emlékeztette a hívőket, hogy az ördög valóságos, résen kell lennünk, és hogy egyetlen reményünk ellene Krisztusban van.

Íme Ferenc pápa 13 idézete a témával kapcsolatban.

1.) "Ha az ember nem vallja meg Jézus Krisztust, akkor az ördög világiasságát vallja meg."
Első homíliája 2013.03.14-én. Teljes szöveg angolul.

2.) "Ennek a világnak fejedelme a sátán, nem akarja a szentségünket, nem akarja, hogy kövessük Krisztust. Talán néhányan azt mondják: 'De atyám, milyen régimódi, ahogyan az ördögről beszél a 21. században!' De vigyázz, mert az ördög jelen van. Az ördög itt van... még a 21. században is! És nem szabad naivnak lenni, ugye? Meg kell tanulnunk az Evangéliumból hogyan harcolhatunk a sátán ellen."
2014.10.04 Homília. Teljes szöveg angolul.

3.) "[Az ördög] nagyon támadja a családot. A démon nem szereti azt, és arra törekszik, hogy elpusztítsa. [...] Az Úr áldja meg a családot. Ő erőssé teheti ebben a krízisben, amelyben az ördög el akarja pusztítani."
2014.01.06 Homília. Teljes szöveg angolul.

4.) "Elég ha kinyitunk egy újságot, és láthatjuk, hogy a gonosz körülvesz minket, az ördög dolgozik. De azt szeretném mondani hangosan 'Isten  erősebb' Hiszel ebben, hogy Isten erősebb?"
Általános audiencia 2013.12.06 Teljes szöveg angolul.

5.) "Kérjük az Úr kegyelmét, hogy komolyan vegyük ezeket a dolgokat. Azért jött, hogy harcoljon a mi üdvösségünkért. Győzött az ördög ellen! Kérjük, ne legyen dolgunk az ördöggel! Arra törekszik hogy visszafordítson bennünket, hogy birtokoljon bennünket... Ne legyünk bizonytalanok, legyünk éberek! És mindig Jézussal!
2013.08.11 Homília. Teljes szöveg angolul.

6.) "Az ördög jelen van a Biblia első oldalán, és a Biblia az ördög jelenlétével végződik, Istennek az ördög feletti győzelmével."
2013.08.11 Homília Teljes szöveg angolul.

7.) "Vagy velem vagy - mondja az Úr - vagy ellenem... [Jézus azért jött] hogy megadja nekünk a szabadságot... a minket leigázó ördögtől... Ezen a ponton nincsenek árnyalatok. Van egy csata, és egy csata ahol a tét az üdvösség, az örök üdvösség. Mindig résen kell lennünk, résen a megtévesztés ellen, a gonosz csábítása ellen."
2013.11.10 Homília Teljes szöveg angolul.

8.) "Az ördög elültette a gonoszságot ott ahol a jó van, megpróbálja megosztani az embereket, családokat és nemzeteket. Azonban Isten... türelemmel és irgalommal néz minden ember "mezejére": látja a talajt és hogy a gonosz sokkal jobban dolgozik mint mi, de azt is látja, hogy a magok jók és türelmesen várja a kicsírázást."
2014.07.20 Homília Teljes szöveg angolul.

9.) "Az ördög nem bírja elviselni egy templom szentségét vagy egy személy szentségét anélkül, hogy megpróbálna tenni valamit."
2014.07.05 Homília Teljes szöveg angolul.

10.) "Jegyezzük meg Jézus hogyan válaszolt [a kísértésre]: Nem beszélgetett a sátánnal, mint ahogyan tette Éva a földi Paradicsomban. Jézus jól tudja, hogy nem lehet párbeszédet folytatni a sátánnal, mert ő nagyon ravasz. Ezért ahelyett hogy párbeszédet folytatott volna, mint ahogyan Éva tette, Jézus úgy döntött, hogy menedéket talál Isten Igéjében, és az Ige erejével válaszolt. Ebben a pillanatban emlékeztessük magunkat a kísértésre...: nem vitatkozni a sátánnal, de megvédeni magunkat Isten Igéjével. És ez fog minket megvédeni."
2014.09.03 Angelus Adress Teljes szöveg angolul.

11.) "Meg kell védenünk a hitet, meg kell védeni a sötétségtől. Sokszor azonban a fény leple alatt sötétség van. Ez az ördög miatt van, ahogyan Szent Pál mondja, aki a világosság angyalának álcázza magát."
2014.01.06 Homília Teljes szöveg angolul.

12.) "Minden pletyka mögött féltékenység és irigység áll. És a pletyka megosztja a közösséget, elpusztítja a közösséget. A pletyka az ördög fegyvere."
2014.01.23 Homília Teljes szöveg angolul.

13.) "Mindig emlékezzünk arra...  , hogy az Ellenség el akar bennünket távolítani Istentől, így csalódást ültet el a szívünkbe, amikor nem látjuk apostoli elköteleződésünk azonnali jutalmát. 
Az ördög minden nap elveti a pesszimizmus és keserűség magvait a szívünkbe... Nyissuk meg magunkat a Szentlélek leheletének, aki soha nem hagyja abba a remény és a bizalom magjait elvetni belénk. 
2013.06.18 Beszéd Teljes szöveg angolul. 

Forrás:
https://churchpop.com/2014/10/07/13-pope-francis-quotes-oldest-foe-devil/

Megjegyzések