A promiszkuitás démoni megszálláshoz vezethet

 Hilary White cikke a Life Site-on.

Anglia, Westminster, 2008, augusztus 15. A Westminster egy papja, angliai és wales-i Katolikus Egyház vezetője írta, hogy a promiszkuitásnak akár heteroszexuális akár homoszexuális, szörnyű lelki következményekhez vezetnek, továbbá ártalmasak a fizikai egészségre.

- A promiszkuitás, valamint a homoszexualitás és a pornográfia, - mondja a 73 éves Jeremy Davies atya - egy formája a szexuális perverziónak, és démoni megszállottsághoz vezethet. A kínálat magyarázat lehet az elmúlt évek homoszexuális robbanásának. Davies atya ezt mondja- A homoszexualitás okai között van a fertőző démoni faktor.

Davies atya folytatja - Még a heteroszexuális promiszkuitás is egy perverzió; és a szentségi házassághoz tartozó közösülés, átjáróvá válhat nem csak a betegségek, de a gonosz lelkek számára is.

- A fiatalok miatt említést kell tenni néhány nagyon kellemetlen dologról, főként mert sérülékenyek, és mindent meg kell tennünk, hogy megvédjük és figyelmeztessük őket. - mondta ő (Davies atya) a Catholic Heraldnak.

Azt is mondta, hogy a sátán is felelős amiért a legtöbb világi humanista vak a "az abortusz, a fogamzásgátlás, a mesterséges megtermékenyítés, a homoszexuális 'házasságok', az emberi klónozás, a tudományos kutatási célú emberi embriók élveboncolása embertelen hatásaira." Az extrém világi humanizmus - "ateista tudományossággal" - hasonló a "racionális sátánizmushoz", és ezek vezetnek Európában a súlyos aposztáziához. "Az egyénnek csak Krisztus és az Egyház melletti személyes döntése képes magát elszigetelnie ettől."

Davies atya (aki Oxforban végzett orvos is egyben) megjegyzésével jelenik meg új könyve, a "Exorcism: Understanding Exorcism in Scripture and Practice, amit az év elején közzétett a Catholic Truth Society-ben.

A Katolikus Egyházban az ördögűzést csak pap végezheti aki erre "kifejezett" engedélyt kapott a püspöktől. A Kánon Jog szerint csak tapasztalt papok választhatók ki, akik a "jámborsággal, tudással, óvatossággal és feddhetetlen élettel rendelkeznek." Az ünnepélyes ördögűzés használata előtt, az alanyt orvosoknak/pszichiátereknek meg kell vizsgálniuk, hogy kizárhatók legyenek a nem szellemi eredetű esetek, és gyakran megkérik az orvosokat, hogy segítsenek az ördögűzés folyamán.

Davies atya könyvében még figyelmeztet a New Age és okkult praktikákra, valamint a divatos testmozgásra és a keleti vallásokból eredeztethető "szellemi gyógyításra."        

"Az első ártatlan lépéstől eljuthatunk (könnyű drogok, jóga, horoszkópok mókából, és így tovább) a sokkal nagyobb bajok felé, mert a megtévesztő gonosz szellem igyekszik feltűnés nélkül behatolni amennyire csak lehet."

"Óvakodjon minden olyan állítástól, hogy a jótékony energiák közvetítése (pl. reiki), bármilyen kurzus ami Krisztus békéjét ígéri (pl. Enneagram), egyéb alternatív terápiáktól melyek keleti vallásokból gyökereznek (pl. akupunktúra). "Mondanom sem kell, a nyíltan okkult tevékenységek mint a szeánsz vagy boszorkányság "közvetlen meghívás az ördög részére amit szívesen elfogad."

Egy négy hónapos római képzés után 1986-ban Davies atyát nevezték ki a westminsteri érsekség ördögűzőjének. 1993-ban társalapítója volt a Gabriele Amorth atyával az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének, aminek most világszerte több száz tagja van. 2000-ben Davies atya nyilatkozott az Indenpendent c. újságnak, hogy a démoni megszállottsággal kapcsolatos incidensek drasztikusan megemelkedtek a New Age hiedelmek és praktikák, a Bibliával kapcsolatos tudatlanság és a szellemi zűrzavar miatt.

- Ennek középpontjában az emberi növekvő büszkeség és magabiztosság áll. Az ember megpróbál egy Isten nélküli jobb világot építeni, egy másik Bábel tornyot. - mondta ő. 2005-ben a Vatikán nyilvánosan is közzétette a papoknak szervezett ördögűző tanfolyamot.

Az Egyház ördögűzéssel és démoni megszállottsággal kapcsolatos írásai azt mondják, hogy egy személy állhat befolyás vagy akár démoni erők általi megszállottság alatt, amikor súlyos bűnben él, és az Egyház részletezi a kemény drogokat használó, erőszakos vagy szexuális perverzióba belekeveredett embereket. Még megjegyezte, hogy az abortusz "förtelmes bűne" csak súlyosbítja ezeket. Az olasz ördögűző Gabriele Amorth atya azt írja, különösen nehéz megszabadítani az abortusz bűnében lévő áldozatot, és hogy ez "hosszú ideig tart."       

Forrás:
https://www.lifesitenews.com/news/westminster-exorcist-says-promiscuity-can-lead-to-demonic-possession

Megjegyzések