A reiki okkult háttere




Azok akik szkeptikusak a reiki okkult szálaival kapcsolatban, azoknak el kell olvasniuk William Lee Rand cikkét, aki alapítója és elnöke az International Center for Reiki Trainings-nek, ahol a szakemberek javaslatokat kaphatnak a reiki kezelések értékének és erejének növeléséhez. Figyelembe kell venni, hogy a reiki erejének "forrása" egy meg nem nevezett entitás (Jézustól Buddháig számos névvel illetik), azt javasolják hívják meg ezeket az entitásokat abba a szobába ahol a kezeléseket végzik.

"Kezelés előtt és után zsályával füstölje be a termet, hogy eltávolítsa a kliensek negatív energiáit, és hogy megáldja a termet." - Írja Rand. "Füstölés közben hívja meg az ősöket, a felemelkedett mestereket, és a Reiki vezetőket, hogy megáldják önt és a klienst, hogy segítsenek a gyógyítás folyamán. Rakja ki dr.Usui, dr.Hayashi és Mrs. Takata képeit a falra, és kérje meg őket is, hogy legyenek jelen."

Mielőtt a kliens bejön javasolják, hogy "üljön le meditatív pózba, kezeit a lábára téve, és végezzen saját magán reikit. Néhány perc múlva a domináns kezét használva rajzoljon minden falra, a mennyezetre és a padlóra reiki erő jelet. Amint ezt megteszi, minden egyes helyet háromszorosan 'megáldok fénnyel'. Majd rajzolja meg az erő szimbólumát a szoba közepére, és küldjön reikit a szobába, hogy megtöltse gyógyító energiával. Küldhet távolra energiát az úton lévő kliensnek is, hogy az ülésre nyugodtan és befogadóan érkezzen."

Azzal folytatja, hogy emlékezteti őket, hogy "a reiki egy spirituális élmény, és megfelelő tisztelettel kell adni. Meditáció közben a reiki energiája áramlik, nem csak a direkt energiát tapasztalhatja meg, de áramlásának növekedését is... A belső szemet használva láthatja a reiki energiát. Ez az átfolyó energia megjelenhet apró fehér- vagy aranygolyócskákként, esetleg más színben.

A reiki kezelés hatékonyságát növeli az ima hozzáadása, ezt mondja "Míg a kezelést végzi, imádkozhat magában vagy hangosan. Hívja meg a felemelkedett mestereket, Saint-Germant vagy Jézust, Buddhát, Krishnát, Babajit vagy más felemelkedett mestert, angyalokat, szellemi vezetőket, vagy imádkozzon közvetlenül a végtelen istenhez/istennőhöz, vagy magához a reiki energiához." (Figyeljük meg, hogy Jézus felcserélhető más istenekkel, entitásokkal)

"Imádkozzon a reiki energiájának növeléséért, és imádkozhat a kliens és saját maga megáldásáért... A reiki közben végzett ima sokkal hatékonyabb, mert a reiki használata közben közvetlenül csatlakozik a magasabb                 energiához , ami minden megválaszolt imádság forrása."

Folytatja amikor a "speciális gyógyító vezetőkről" beszél, melyekkel együttműködhetünk, hogy elősegítsék a gyógyítást. "Mivel a reiki közvetlenül istentől jön, léteznek a gyógyításban jártas szellemi vezetők. Hozzá tudják adni reiki energiájukat az önéhez, és közvetlenül a kliensbe csatornázni a reikit. Többen beszámoltak arról hogy a reiki kezelés alatt érezték magukon segítő kezüket és még valaki másnak a jelenlétét a szobában. Ha őszintén kívánjuk segítségüket és imájukat, akkor egy gyógyító vezető vagy angyal eljön, hogy segítsen és megadja ezt. Továbbá a hírlevélben szereplő 'Meet Your Reiki Guides-t' használva létrehozható ez a kapcsolat."

Ő tévesen idézi istent mint a reiki energia forrását, mert ez teljesen hamis. A szentírásban az Isten sehol sem nyilatkoztatja ki magát személytelen energiaforrásként. Ehelyett személyes lényként nyilatkoztatja ki Önmagát, mint ahogyan Mózes is kérte, hogy nevezze meg Önmagát. A Mindenható válaszolt "Vagyok aki vagyok" nem pedig "vagyok ami vagyok".

Az Isten soha nem engedi meg senkinek, hogy becsatornázza az erejét. Annak ellenére, hogy a keresztények gyakran összekeverik a kézrátételt a reikivel, ez téves értelmezés. A kezek csak mint a közbenjárás szimbólumai láthatók, és semmi közük az energia becsatornázásához. Jézus sem támaszkodott a gyógyítás során a kezeire. Ő pusztán a kimondott szóval gyógyított.

Rand azt sugallja az embereknek, hogy Chi Gongot és Tai Chit használjanak "a chi fejlesztésére és hogy megnyissa az utat a chi vagy ki áramlása előtt." Tovább ezt mondja, "Ezekkel a gyakorlatokkal megnyitott csatornák ugyanazok mint amiken a reiki is áramlik. Általánosságban, a legtöbb ember aki gyakorolja ezt a meditációs mozgásformát, erősebb reikivel rendelkezik, mint azok akik nem gyakorolják."

A lényeg, hogy a reiki egyike az okkult alapú energiagyógyászati módszereknek, és feltehetően nagy veszélyt jelent mind a praktizőrnek, mind a kliensnek. Az amerikai püspökök tudták mit csinálnak, amikor minden katolikus intézményben elítélték a reiki használatát mondván, hogy "nem lehet alátámasztani sem a természettudományokban sem a keresztény hitben. Egy katolikusnak hinni a reiki terápiában megoldatlan problémát jelenthez. Valakinek vagy valakiknek a testi egészségéről való gondoskodás során, általában nem bölcs dolog tudományosan nem alátámasztott (vagy akár elfogadott) technikát alkalmazni.              

Forrás:
http://www.womenofgrace.com/blog/?p=46458

Megjegyzések