Deeksha az isteni áldás



A deeksha vagy más helyen oneness egy Indiából származó energiagyógyászati módszer. A szó jelentése áldás. Céljai között szerepel a magasabb tudat elérése, az istenivel való kapcsolat, bőség és gyógyulás az egyén életében, Hívhatjuk isteni energiának is, amit kézrátétellel és akár távolból lehet megkapni. Az alapítói Sri Amma, Sri Bhagavan. Vallástól függetlenül bárki megtanulhatja ezt a fajta energiaátvitelt. Végső cél az egység, a megvilágosodás, magasabb tudat elérése.

Az alapítókra úgy tekintenek mint istenségekre, avatarokra. Imádkoznak hozzájuk, kérnek tőlük.

A Deeksha jótékony hatásai:


  • Szeretetet visz a kapcsolatokba
  • Gyógyítja a testet és a szellemet
  • Bevonzza a pozitív energiákat
  • Elősegíti a Felébredést
  • Neurobiológiai változást idéz elő az agyban
  • Az érzékek felszabadulnak az elme állandó zavaró befolyásától
  • Eltávolítja a siker útjában álló blokkokat
  • Feloldja a traumákat
  • stb.

Problémák a Deekshával



Van egy mondat a Deeksha leírásában, ami érdekes lehet, ha jobban megvizsgáljuk. "A deeksha neuro-biologiai változást idéz elő az agyban, mely folyamat befejeződésekor az érzékek felszabadulnak az elme állandó, zavaróan befolyásoló hatásától, így a dolgokat tisztán, valóságosan, torzításmentesen érzékeljük..." Én ezt úgy értelmezem, hogy az elme zavaró befolyása a tudatos gondolkodás, az egyik védekező rendszerünk. Ha ez megszűnik, akkor már olyan erők hatnak ránk, melyeket nem tudunk majd kontrollálni.

Nézzünk meg egy másik mondatot:
"Akármit is tapasztalsz, a deeksha által a felébredés folyamata elindul benned, egy folyamat amit az Isteni áldás irányít a saját természetes állapotod megtapasztalásáért, mely vezethet fokozatos, vagy spontán felébredéshez." Egy olyan folyamatnak leszek része amit nem én irányítok, hanem egy ködösen körülírt, ismeretlen erő és hatalom. A spontán ébredés lehet az, amikor ez az idegen hatalom átvette az irányítást és onnan kezdve már nem vagyok teljesen a magam ura?   

Nem egy angol nyelvű leírásban olvashatunk negatív tüneteket, melyek követték az energia átadást. Tehát a nagyfokú extázis mellett szép számmal előfordulnak nem éppen pozitív tünetek. A jó fa teremhet rossz gyümölcsöt? Tehetnénk fel a kérdést. Elvileg nem. Akkor itt a fordítottjáról van szó, tehát a rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt.

Az egyik Deeksha energiát kapó a "beavatás után bánatot, csalódottságot és egyben vágyakozást érzett. Később félelmet és fáradtságot érzett.

Egy másik leírásban azt feltételezik, hogy a szeretet energia adása közben más dimenzióbeli lények megnyitva a korona csakrát az embertől "vesznek" el energiát. / "The source of the diksha energy is from aliens in the 4th or 5th dimension, and they are hi-jacking the upper chakras of the recipient. Through this hi-jacking they gain access to take energy from human beings. This is the trade that goes on."/
Még ugyanezen szerző panaszkodik egyfajta tudatállapot változásra ami megijesztette. 


A magyar nyelvű leírásokban (megtapasztalásokban) a következőket találtam aggályosnak:

  • energia átadás (áldás) utáni félelem és közben fájdalom érzése
  • különböző testi tünetek, pl nyelési nehézség, fáradtság, levertség megjelenése
  • napfonat csakra aktiválás utáni rosszullét
  • többen leírnak erős gyomortáji fájdalmat
  • idegen jelenlét érzése
  • többek látták Bhagavant, Jézust vagy éppen a Szűzanyát "előbújni" a szobában lévő képből. Egy alkalommal a Jézus kép szeméből energia áramlott ki. Máskor a Jézus kép három dimenzióssá vált és fény áradt belőle.
  • otthon is többen megtapasztalták valakinek a jelenlétét, amit isteninek neveznek 
  • volt akinek a "Szűzanya" beült az autójába és hazament vele
  • az egyik női résztvevőt a szobában lévő valaki olyan erővel lökte fel, hogy majdnem felborította a paravánt. Ugyanez a jelenlét pattogósan és keményen utasította dolgokra, szinte kizavarta a termekből... 
  • többen leírtak fizikai érintést, egyszer egy kisfiú is beszámolt erről az otthonában
  • Bhagavant és Ammát Istenként tisztelik, úgy imádkoznak hozzá és kérnek. Az egyik nőnek Bhagavan magát mint Istent nyilatkoztatja ki. 
  • a Bhagavan képből valamiféle látható energia áramlott ki az előtte imádkozóba  
  • egyeseknek bizarr és félelmetes látomásai voltak
  • a meditációk során az egyénnek gyakorlatilag csak a hibáira és gyengeségeire hívta fel az "isteni" a figyelmét
  • az egyik résztvevőt a szentélyben utasította egy hang az alázatra. Ugyanezt a személyt az "isteni" a saját lakásába sem engedte be addig, míg engedélyt nem kért tőle. Az "isteni" birtokba vette a lakást.
  • többen beszámolnak a "beavatás" után hangokról melyek segítő szándékkal "javaslatokat tesznek" az életükkel kapcsolatban
  • az egyik nőnek egy este megjelent egy entitás aki a fiára hasonlított, majd erős mellkasi fájdalom kíséretében mint egy forgószél beköltözött a testébe 

Démoni forrás?


Sajnos azt kell feltételezni semmi köze Istenhez ennek az alapból sok ember számára szimpatikus energiagyógyászati irányzatnak. Több kérdés merül fel bennem miközben olvasom a problémás részeket. Kitől van pontosan ez az energia? Univerzum? Mindenség? Isten? Nem valószínű. A hívószavak a szeretet, béke, egység, emelkedett szellemi állapot, egyesülés a Mindenséggel, gyógyulások, talán még a világbéke is. Azonban ha jobban megfigyeljük a kísérő tüneteket, akkor már sokkal árnyaltabb a kép.

Jézus Krisztus kinyilatkoztatta nekünk önmagát és a Mennyei Atyát. Tudjuk honnan jött és mi a célja. Minden ember számára megadni az üdvösség lehetőségét. Ő az Út, az Igazság és az Élet. Habár Isten, de egyben alázatos és erőszakkal nem akarja senkire sem ráerőltetni akaratát. Világosan megmondta, hogy a tolvaj és rabló az, aki nem a kapun megy be a juhok aklába. A Deekshában elég sok félrevezetés és megtévesztés tapasztalható. Ha mindez nem lenne elég, akkor nagy valószínűséggel erős démoni hatások is érvényesülnek. Néhány dolgot kiemelek a felsorolt problémák közül.

1. A Szűzanya látható jelenléte és viselkedése

Aki valaha is olvasott a Mária jelenésekről, annak rögtön megszólal a vészcsengő a fejében. Gyakorlatilag minden alkalommal amikor megjelent valakinek, akkor az egész emberiség számára fontos kéréseket intézett és nem "jópofiskodott" a jelenés résztvevőjével. Az üzenetek szinte mind ugyanarról szólnak: megtérés, bűnbánat, imádkozni másokért, Jézus felé fordulni. A Deeksha "látomásokban" semmi ilyen nem olvasható. Túl profán a Szűzanya megjelenése és maga a hely is "érdekes", egy ezoterikus szentély. Egy-egy ember látja, de a megtérésről egy szó sem esik.

2. A "beavatás" során érzett nagyfokú fájdalom és rosszullét

A karizmatikus megújulás része a másokért mondott ima, a közbenjárás. Ekkor a Szentlélek segítségét kérik és bekövetkezhetnek gyógyulások. Akiért imádkoznak, az gyakran érez forróságot az adott testrészen, azonban fájdalmat soha. A gyógyulások valódiak, nem múlik el a hatás egy időn belül és nem alakul ki egy másik testrész vagy szerv betegsége a régi helyett.

3. A parancsoló és utasítgató hangok

Ezek már egyértelműek a démonvilág felé visznek bennünket. Kísérteties a hasonlóság a korábbi cikkben leírt Quija tábla használata közben tapasztaltakhoz. De ez csak egy a sok közül. A Deekshához kapcsolódó leírásban a hangok keményen utasították tiszteletre és alázatra az egyéneket és nem riadtak vissza a fizikai tettlegességtől sem (amikor egy nőt egy láthatatlan erő fellök, és majdnem felborítja a paravánt). Ne feledkezzünk meg arról a férfiról, akit az "isteni" a saját lakásába sem akart beengedni csak megfelelő alázat és engedélykérés után.

Összehasonlítva Jézussal az igazi Istennel nagy a kontraszt. Róla mondja a Szentírás, hogy " 2Nem kiált, nem emeli fel hangját, és nem hallatja az utcán. 3A megroppant nádszálat nem töri össze, és a kialvó mécsbelet nem oltja el; hűségesen visz igazságot."  Iz 42
Ott van az Úr az Oltáriszentségben, mégsem lök senki sem a földre és nem parancsol alázatra, ha bemész egy templomba. Mindenkit szeretettel vár, azonban a szabad akarat miatt választhatod a rosszat is, az örök halált.  A démonok azonban elvárják a tiszteletet és alázatot, amit maradéktalanul behajtanak. Nekik fontos az, hogy az ember istenként tisztelje őket és mivel alacsonyabb rendűnek tartják az embert, így elvárják a megfelelő tiszteletet feléjük.
Az angyalok nem így működnek, legalábbis az igazi angyalok.

Belegondolt valaki, hogy ha nem az isteni akarata szerint teszel akkor mi történhet? Csak próbálj ellentmondani neki. Lásd meg mi történik. A vidám és pajkos segítők hirtelen követelőzni és durván parancsolgatni kezdhetnek... 

3. Az entitás beköltözik a testbe

Az entitás alatt én inkább ördögöt értek, de nem mindenki szereti ezt a szót... Itt arra az esetre gondolok, amikor egy nőnek megjelent egy szőke, göndör hajú szellemi erő, majd forgószélhez hasonlóan eltűnt a mellkasában. Az angyalos bejegyzésben írtam, hogy az angyaloknak soha nincs szükségük az emberi testre, de az "egyéb entitásoknak" annál inkább. Ha már bent vannak akkor berendezkednek hosszú távra és kínozhatják az embert. Valószínűleg hasonló történhetett ebben az esetben.

4. Meditáció során a negatív dolgok kihangsúlyozása

Ez is lehet egy tipikus démoni jelenség, amikor a jó dolgokat elhallgatva csak a rosszra hívják fel a figyelmet a hangok. Te senki vagy! Te semmire nem vagy jó! A misztikus szenteknél is gyakori ez a jelenség, amikor Isten engedélyével érdemszerzés miatt a gonosz lélek zaklatja az embert. Kihangsúlyozza a legkisebb hibákat is, elefánt méretűvé nagyítja fel. Más alkalommal vádolja el nem követett bűnökkel.

Vegyük észre, hogy egy olyan világban élünk, ahol a gonosz lélek már nem rejtőzködik ahogyan Szent Pál leírja, hogy körüljár mint az oroszlán, éppen ezért folyamatosan figyelnünk kell és ébernek lennünk. Most is ugyanezt csinálja a gonosz, csak éppen báránybőrbe bújt farkasként ront be az életünkbe. A hátsó ajtó, a kiskapu itt a "csakrák kinyitását", az ezzel járó megváltozott tudatállapotot jelenti. A nagy extázisban észrevétlenül belép személyes életterünkbe és még csak nem is szólhatunk semmit, hiszen mi bontottuk le a védelmi vonalakat.

Az álarc mögött


János levelében az alábbiakat olvashatjuk:
"1Szeretteim! Ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, vajon Istentől vannak-e, mert sok hamis próféta ment szerteszét a világba." Jn 4

A Deeksha megtapasztalások során megjelenik az isteni, Bhagavan/Amma néha a Szűzanya, máskor meg Jézus. Gondolom mikor ki ér rá.  Mindenesetre érdekes, hogy élő emberek "kivetülése" jelenik meg egy másik helyen. Ezt hívhatnánk bilokációnak is, azonban ezt csak kevés embernek adta meg az Isten. Ilyen volt pl. Szent Pio atya.
A démonok azonban sok dologgal képesek az embert megtéveszteni, egy ilyen "trükk" nem kerül nagy erőfeszítésükbe. 

Három a magyar igazság


Te biztos vagy benne, hogy akit isteninek hiszel az valóban az? Valóban az Istentől (direkt nagybetűvel írva) jönnek ezek a lelkek? A magyar népmesékben a szegény fiúnak három próbán kell átmennie, hogy elnyerje jutalmát. Te is megpróbálhatod (hívhatjuk ezt lelkek megkülönböztetése egy fajtájának is) ezeket az un. isteniket. Valószínűleg nem fog nekik tetszeni. Nézzük a próbákat, hiszen "3Ezért tudtotokra adom, hogy senki, aki Isten Lelke által szól, nem mondja: »Átkozott legyen Jézus!«, és senki sem mondhatja: »Jézus az Úr«, csakis a Szentlélek által." Kor 12

Első próba
A kedves istenit kérd meg, hogy dicsőítse az Istent. Csak egy mondat.
"Dicsőség Jézus Krisztusnak aki szent vére által megváltotta a világot!"

Második próba
Mivel a mennyben lévő lelkek és angyalok nagyon tisztelik a Szűzanyát, így egy Üdvözlégy Mária imát igazán elmondhatna a veled lévő és segítő isteni. Szó szerint. A név nem helyettesíthető azzal, hogy "Az" vagy "Asszony" stb.

Harmadik próba
Idézze a szentírásból a Filippiekhez írt levél 2. fejezetének 6-12 verseket. "6Ő Isten formájában volt, és..."

Ezeket egy ember simán el tudja mondani/fel tudja olvasni  vallástól függetlenül, az emelkedett lelkeknek meg pláne nem okozhat nehézséget. A legbonyolultabb atomfizikai összefüggéseket is képesek szó szerint idézni. Ezzel sem lehet probléma. A hallgatás és egyéb kibúvók nem fogadhatók el.  
Tedd próbára tehát istenidet!

Személy szerint senkinek nem javaslom sem a Deekshát, mert nem "tiszta forrásból" jön az energia, hanem okkult csatornán keresztül.

Források:

http://healingarts.tribe.net/thread/fcec5cf6-b612-492a-981c-11ca5a1a0f1a

https://sites.google.com/site/deekshasite/Home/deeksha---az-egyseg-aldasa

http://jonathanevatt.com/exploring-deeksha-folly-or-freedom-1771/

http://jonathanevatt.com/the-dark-side-of-the-oneness-movement-1773/

https://onenessuniversity.org/oneness-deeksha/

http://deekshahungary.ning.com/page/csodak-magyarorszagrol

Megjegyzések

  1. A megismerés hiánya vezet a téves megítéléshez. Nem kötelező áldást venni a deeksha által, ha valaki elfogadja, tegye úgy, hogy a kedvezőre várakozik, és megkapja. Hogy mi a tiszta, és mi nem, azt pedig majd a fizikai test elhagyása utáni filmvetítésen mindenki megláthatja. A démonok pedig a tiszta szívű, tiszta szándékú emberen nem tudnak erőt venni!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése