Interjú Jose Antonio Fortea-val, egy exorcista pappal


Jose Antonio Fortea, a valódi ördögűző


Fortea atya aki valódi ördögűző, plébános és szerzője a Interview With an Exorcist c. könyv szerzője, a démoni megszállottság és az ördögűzések ismerője. Fortea atya már több mint 20 éve végez szertartásokat a katolikus egyháznak. 


Egy diplomamunka vezetett az első esethez


LTK: Fortea atya, hogyan került kapcsolatba az ördögűzéssel? 

JF: Éppen befejeztem egy kétéves képzést a Navarra Egyetemen Spanyolországban. Nem sokkal ezután a püspök egy eset miatt hozzám fordult, mert már bizonyítottam a tudásomat ebben a témában. Ezután volt egy másik eset is, és eléggé meglepődtem, hogy két eset is előfordult másfél éven belül. Miután befejeztem az első könyvemet, sok ember felhívott, így rájöttem a probléma sokkal gyakoribb mint gondoltam. Az első esetkor én voltam az egyetlen ördögűző Spanyolországban, más papok nem voltak elérhetők. Az első esetet a lelkészem küldte hozzám. Egy vagy két évvel ezután volt egy második esetem is. Ez az első könyvem után történt, amikor több eset is felbukkant. 

LTK: Mikor határozta el, hogy megírja az első könyvét az ördögűzésről? 

JF: Az alapját a szakdolgozatom adta, úgy éreztem meg kell ismertetni a témát az emberekkel, hogy segítséget kapjanak. Amikor először kerültem kapcsolatba ezzel a területtel, még senki nem tudott róla. Amikor beszélsz róla, akkor sokan nem értik ezt az egészet. Például az Egyesült Államokban mindössze négy ördögűző volt. Az Egyház csak most kezdett el ördögűzőket kinevezni. Volt egy kiadatlan könyv annak idején Spanyolországban, de semmi más a témában. Azonban a dolgok drámaian megváltoztak az elkövetkező tíz évben, és az emberek elkezdtek panaszkodni, hogy nem kapnak segítséget senkitől sem. Az Egyesült Államokban volt négy ördögűző, Olaszországban három, Spanyolországban senki sem, és talán Franciaországban egy. Németországban nem volt egy sem. 


A nyilvánosság tanítása


LTK: Mit gondol, minden megváltozott?

JF: Ami igazán mindent megváltoztatott, az Gabriele Amorth atya aki mindenhol elkezdett beszélni a nyilvánosságnak a témáról, démoni megszállottságról. Öt éven belül már tisztán lehetett látni a változást. Világos, hogy sok pap megváltoztatta a gondolkodását. Ha megkérdezett egy papot a 80-as, 90-es években, liberális eszmét valott. Végül felismerték, hogy talán van valami sokkal több annál, mint a könyvekben szereplő elmélet a megszállottságról. Mi történik akkor, ha valaki jelentkezik és megkéri a papjukat imádkozzanak együtt, az amikor az emberek elkezdenek egymás között beszélgetni, és így egyre többen mernek segítséget kérni. Ez történt amikor Gabriel atya elkezdett beszélni Olaszországban. Amikor láttam mit vitt végbe, elhatároztam, hogy ugyanezt fogom csinálni Latin Amerikában. 


Megszállottság vagy elmebetegség?


LTK: Azok közül akik önhöz fordulnak, hány százalékukat találta szimplán pszichés segítségre szorulónak és nem megszállottnak?

JF: Sokan azt gondolják, akiket megszállottnak hívnak azok őrültek. Ez nem igaz. Sok ember van aki elmegy egy paphoz tanácsot kérni a problémájára. A legtöbben teljesen normálisak. A maradéknál, nagyjából húsz vagy harminc százalék, felmerül a démonizáltság. Ez egy valós félelem. Valami furcsa történt velük, de nem őrültek. 

LTK: Van valami módszere arra, hogy elkülönítse egymástól a szimplán mentális problémával küzdőket?

JF: El kell jönniük a plébániára egy interjúra. Megállapítom, ha mentálisan egészségesek és ettől függetlenül imádkozom értük. Amikor látom az ima által kiváltott reakcióikat, abból döntöm el hogy ez démoni vagy természetes eredetű. Csak az ima válaszolja meg a kérdését. 


Démoni megszállottság ellenőrzése


LTK: Azok közül az esetek közül amiket látott, körülbelül hány százalékra mondható biztosan hogy megszállott?

JF: A hozzánk forduló emberek közül 50 százalékról mondható el, hogy esetleg megszállottak. A fennmaradó emberek kevesebb mint 1 százaléka valóban megszállott. Ez nem jelenti azt, hogy a többi ember nem szenvedhet olyan dologtól ami a szellemvilághoz tartozik. Sokan szenvednek a démonoktól, de nem a megszállottságtól. 

LTK: Honnan tudja, hogy egy személy valóban megszállott?

JF: Vannak bizonyos jelenségek melyeket ismerünk, egy minta, amit nem láthatsz a tv-ben vagy a moziban. De mi felismerjük ezeket, és felismerjük azt is, ha az emberek az ima hatására jobban lesznek. Volt olyan esetünk is amikor pszichológushoz került egy démonizált és nem tudta mit tegyen. 


Két példa a démoni megszállottságra


LTK: Tudna példát mondani egy ilyen esetre?

JF: Igen. Egy kilenc éves gyerek, egy bájos gyerek, elmesélte hogy látott otthon egy szörnyű démont, és utána állandóan sírt. El kellett vinniük a gyereket orvoshoz. Beutalták egy egyetemi kórházba a gyereket a pszichiátriai osztályra. A gyerek eltöltött ott néhány hetet bármiféle javulás nélkül. A pszichiáterek azt mondták a szülőknek, hogy nem tudják mi történt a gyerekkel. Újabb egy hét múlva az agyi képalkotó eljárások azt mutatták ki, hogy a gyerek egészséges, így elhatározták hogy egy paphoz fordulnak. Engem is behívtak, és amikor megláttam őt latinul megkérdeztem a nevét. Elmondta a szobában lévő embereknek, hogy megkérdeztem a nevét. Ez egy teszt volt, mivel a gyerek még nem érthette a latint. Elmondtam az orvosoknak " Ő hetekig  kórházban volt- Reggel elmegyünk sétálni" Így elhozták őt a plébániára. Aznap teljesen jól volt, és a következő 24 órát otthon töltötte. Nem szenvedett többé. A következő évben több alkalommal visszatért a plébániára mint egyházi tag és gyönyörű fiatal hölgy. Ez egy egyértelmű eset volt, mert nem volt semmilyen más oka a feltételezett "betegségnek". 

LTK: Az ördögűzések folyamán volt-e bármilyen furcsa vagy váratlan jelenség amit a saját szemével is látott?

JF: Rendkívüli jelenség? Nem. Aminek szemtanúja voltam néhányszor, habár ritkán, más nyelvek ismerete, hatalmas erő, olyan dolgok ismerete amiről nem tudhatott, és két alkalommal levitáció. 

LTK: Látott levitációt?

JF: Be kellett csuknom a szemem, imádkoztam, amikor ez történt, de mások akik jelen voltak láttak levitációt két alkalommal. 

LTK: Mi volt a leginkább meggyőző élménye?

JF: A legmeggyőzöbb Márta esete volt, most már híres eset és még nem fejeződött be. Ez volt az az eset, amikor két alkalommal levitációt tapasztaltunk és még más érdekes jelenséget. Az eset azért is volt híres, mert- nagy megdöbbenésemre- rejtett kamerát használtak és sugározták a TV-ben. Meg vagyok győződve az esettel kapcsolatban, mert kérdeztem egy olyan dolgot tőle, amit biztosan nem tudhatott, és a válaszában elmondta egy személy nevét. Egy másik alkalommal azt mondtam neki latinul, hogy mondja el a 22. Zsoltárt. Elkezdte mondani spanyolul a tökéletesen betanult zsoltárt. Nem hogy a püspökök, de maga a pápa sem képes megtanulni szóról-szóra a teljes Bibliát, és megismételni egy teljes szakaszt  kérésre. 

Zárszó


LTK: Mit üzenne a LoveToKnow olvasóinak, akik úgy érzik, valahogyan a saját életükben is megtapasztalják ezeket a dolgokat? 

JF: Meg kell különböztetni a mindennapi kísértéseket a rendkívüli jelenségektől. Sok ember hisz a démonokban, vagy megtapasztalt valamit. Ha ez csak egy hétköznapi kísértés, akkor imádkozniuk kell és megerősödniük a lelkiéletben. Amennyiben valami rendkívülitől szenvednek, el kell menniük a püspökségre és kérni egy specialista egyházmegyés papot. Hogy ha nincs ilyen pap a püspökségen, akkor el kell kérni a legközelebbi püspökség nevét, ahol van specialista pap. De soha ne keressenek fel olyan személyt a Yellow Pages-ből, aki pénzt kér és híján van mindenféle tapasztalatnak. 

LTK: Fortea atya, köszönöm, hogy ma este megosztotta lenyűgöző munkáját a LoveToKnow olvasóival.

JF: Nagy örömömre szolgált. Legyen kellemes estéje és Isten áldja.    

        
Forrás: http://paranormal.lovetoknow.com/Real_Life_Exorcist

Megjegyzések