A csakra aktiválás mellékhatásai



A csakrákról

Szinte nem létezik olyan ezoterikus honlap, ahol ne foglalkoznának a csakrákkal. Kínálnak csakra tisztítást és harmonizálást, csakrák feltöltését, stb.
Miért fontos a szerepük? Mert ezek a test különböző részein lévő energiaközpontok. Bizonyos technikák révén ezek a csakrák tisztíthatók és helyrehozható működésük. Nagyjából 7 főcsakra található meg a testben, ezek a gyökér, szakrális, napfonat, szív, torok és homlok. Vannak olyan irányzatok, melyek szerint ennél jóval több csakra is működik bennünk.
A csakrák rendellenes működése különböző betegségeket okozhat. Ezek megfelelő technikával helyrehozhatók.

Csakrák és mellékhatások

Nem túl sok szó esik róla, de a csakrák "bolygatásának" lehetnek mellékhatásai. Nem egy erősen emlékeztet az energiagyógyászati beavatásoknál megszokott tünetekhez. Nézzük végig az egyes csakrák aktiválásánál milyen mellékhatások jelentkezhetnek.

  • Korona csakra: a csakra kinyitásánál olyan érzése van az embernek, mintha a fejünkön műtétet végeznének. Olyan, mintha rudakat vagy tűket szurkálna valaki a koponyádba. Előfordulhat migrénes fejfájás. Az energia felszabadulásakor melegség és bizsergő érzés is jelentkezhet a testben (főleg a gerinc, a fej, kezek és lábak környékén). Előfordulhat elektromosság érzés is a gerinc vezetékben.
  •  Homlok csakra: ennek a csakrának a stimulálásával szintén érezhetünk elektromosságot, esetleg különböző színeket, árnyékokat, képeket, szikrázó fényeket és lelkeket/szellemeket láthatunk. 
  • Torok csakra: a csakra aktiválásával olyan érzésed lesz mintha gyorsan és folyamatosan beszélnél, vagy energikusan énekelnél. Hallhatsz belső hangokat, zajokat vagy beszédet.
  • Szív csakra: ennek az aktiválásával a szívedben fájdalmat vagy izgalmat érezhetsz. Előfordulhat még szomorúság, sírás. 
  • Napfonat: az aktiválásával félelem és remegés testszerte előfordulhat, esetleg hasmenés. A harag kitörését még kísérheti ordítás, sikítás, esetleg émelygés és hányás. 
  • Szakrális: ennek az aktiválásával mindenféle szexuális gondolataid és érzéseid lehetnek. 
  • Gyökér csakra: amikor ez a csakra megnyílik, akkor a test különböző pontjai forróságot érezhetsz, főleg a gerinc alsó részében. Nehéznek érezheted a tested és változhat a testsúlyod. A lábaid érzékenyek lehetnek és energia áramolhat fel és le. 


A csakrák aktiválásának további negatív hatásai:

  • térbeli és időbeli dezorientáltság
  • bizarr, élénk, szexuális töltetű, lidérces, túlvilági álmok
  • túlzott érzékenység a szagokra, zajokra, a fényekre, beszédre
  • félelmek és szorongás
  • elhagyatottság érzése, idegenség érzése, elidegenedés érzése, kilátástalanság és öngyilkossági gondolatok
  • kábultság és zavartság, emlékezeti problémák, megőrülés érzése
  • változás a személyiségben
  • kialakulhat korábbi szokások elhagyása vagy utálata (étkezés, sport, kapcsolatok, munka, hobbi, stb.)
  • az elektromos eszközök zavart működése, zárlatossága
  • különös zajok és hangok
  • zsibbadás vagy bénultság a test valamely részén

Úgy vélem nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, itt valami nagy baj van. Bár a forrásként használt honlap írója mindenkit megnyugtat, hogy ezek teljesen normális folyamatok. A hivatalos magyarázat szerint csakrák aktiválását követő negatív jelenségek mindössze a megváltozott és megnőtt rezgésszámmal és energiaáramlással, a korábbi blokkok feloldása miatt keletkeznek. Csak legyen aki ezt elhiszi és elfogadja. Ámbár megfelelő tudományosnak tűnő magyarázattal körítve sokan bedőlnek ennek.

Aki tisztában van a szellemek/lelkek megkülönböztetésének kritériumaival, annak bizonyára feltűnt, hogy több (vagy szinte az összes) kísérő jelenség a gonosz lélekre jellemző. Ezek pl. a düh, harag, depresszió, fájdalom, hallucinációk, öngyilkossági gondolatok.
A csakrák és azok aktiválása meglehetősen ingoványos terület. Ingoványos, mert szintén megtévesztésen alapul. Vessük össze néhány energiagyógyászati beavatás mellékhatásaival. Hasonló negatív jelenségekkel fogunk találkozni. Nagy valószínűséggel egy a forrás, csak más néven szerepel.

Út az ismeretlenbe

A csakrákhoz hangzatos és tudományosnak tűnő fogalmak, leírások társulnak. A szervezetben zajló negatív folyamatokat sok esetben a csakrákon keresztül áramló energiafolyamatok zavarával magyarázzák. Tehát van egy probléma és erre megoldást kínálnak különböző beavatkozások a csakrák rendszerébe. Ez csak a felszín, de mi lehet a jelenség mögött.

 Valószínűleg a csakrák rendszerébe való beavatkozás kinyit bizonyos kapukat a szellemvilágra. Ugyan úgy tűnik csak az univerzális energia áramlik rajtunk keresztül, de itt inkább valamiféle intelligens entitással állunk kapcsolatban. Nem lehet elmenni amellett, hogy komoly személyiségváltozások állhatnak be a csakrák aktiválásával. Változások állnak be az érdeklődésünkben és az érzelmi életünkben. Az álmokban bekövetkező változások pedig a személyiség mélyebb rétegeit, a tudattalant is érintik. Erre személytelen energia nem képes. Elmész egy szoliba vagy egy mellkas röntgenre. Ezekben az esetekben energia éri testünket (fény és röntgensugár), mégsem áll be változás sem az érdeklődésünkben, sem a személyiségünkben.

Említik a testben a forróságot és bizsergést. Ezek előfordulnak akkor is, ha valakiért imádkoznak és Isten gyógyít. Meg akkor is, ha valaki kéri a Szentlélek keresztséget. Ekkor is Isten lép be az életünkbe, aminek a testben érezhető jelei vannak. A lényeg, hogy intelligens szellemi erő avatkozik be az életünkbe. Csakhogy Isten nem fog átverni és nem részesülünk utána negatív élményekben. 

Láthatjuk, hogy mindenki aki elmegy valamilyen csakra beavatkozásra, megnyitja magát valamilyen intelligens "energia" számára, mely nagy hatással lesz az életére. Ezoterikus praktikákkal csak a bukott angyaloknak nyitjuk ki az ajtókat, az Isten által felépített védelmi vonalakat. Ha már egyszer nyitva állnak az ajtók, akkor bárki és bármi beléphet rajta. Nem fog engedélyt kérni hozzá. Hiszen mi megadtuk neki azzal, hogy elmentünk egy "szakemberhez" aki ezoterikus megoldást kínált életünkben felmerülő problémánkra. Ezért rálépünk az ismeretlen és veszélyes világba vezető útra. Csak ekkor már nem mi döntjük el mi történik velünk az úton...


Forrás: http://www.spiritportal.org/signs.html

Megjegyzések