Te meddig bírod?




Az ezotériával és okkultizmussal foglalkozó emberek sok esetben érvelnek azzal, hogy amit csinálnak az nem káros, nincs semmilyen hatása. Már évek óta reikiznek, jósolnak, szellemeket idéznek vagy éppen "Szent Mihály arkangyallal" társalognak. Nem éreznek semmi különöset, sőt segítenek másokon és azzal foglalkoznak amit szeretnek. Esetleg ebből élnek meg. Nem lettek sem megszállottak, de még paranormális jelenségek sem történnek ott ahol ezzel foglalkoznak. 

Az érvelések lehetnének akár helytállóak is, de sajnos nem azok. Miért? Amennyiben valaki elkezd ilyen dolgokkal foglalkozni, akkor akár tud róla akár nem, a gonosz lélek befolyása alá kerül. Mivel ezzel foglalkozik, így a gonosznak nem érdeke, hogy bántsa vagy zaklassa. Hiszen őt szolgálja, tőle van a tudás és a hatalom. Egészen addig nincs is gond, amíg meg nem gondolja magát. Ha már szeretne kiszállni a "hintából", akkor az valószínűleg nem lesz könnyű. A láthatatlan főnök nem engedi el könnyen "dolgozóját". Nézzünk meg néhány példát. 

"A lelkigyakorlatok után újra felerősödött a küzdelmem önmagammal, megint támadásba lendültek a Gonosz Erői..."
"A következő évben a Gonosz több támadásával kellett megküzdenem..."
"Képtelen voltam megszabadulni a reiki démoni erejétől, amely megszállt és hatalmában tartott."
Forrás: Margarete Armstorfer-Megtérésem története

"Egy alkalommal pl. kifogásolni mertem, hogy nem haladok a munkámmal, mert minden időmet ők kötik le. Épp egy piros lámpa előtt álltam, amikor akaratom ellenére elindult a kocsim a tiloson át az autók között cikázva (a lábam nem nekem engedelmeskedett), csoda, hogy nem lett semmi bajom."
"Minden egyes esetben, amikor a reikis, vagy ingás barátaimért imádkoztam, azt kérve az Úristentől, hogy szabadítsa meg őket is a gonosztól, világosítsa meg elméjüket, mutassa meg nekik is, hogy tévúton járnak, -- a sátán valamilyen retorziót alkalmazott. Gyakran a gyermek zaklatásával próbálkozott."
Forrás: Gál Péter-New Age keresztény szemmel


"Ismét hazudtam, hogy nekem is váratlanul jött ez a tanfolyam, de majd jelentkezem, ha vége lesz, — mert jobban féltem akkor a betegeim véleményétől, mint az Úrtól, akinek megfogadtam, hogy soha többé nem gyógyítok. Ennek egyenes következménye lett, hogy ismét jött a kísértés, hiszen már nem okkult módon gyógyítottál, és hogy tudsz ennyi embert cserbenhagyni, és hagytam magam meggyőzni."
"De amikor szabadulni akartam, akkor mutatkozott meg teljes valóságban, hogy a démoni erők igazi célja az ember elpusztítása, mert félelmek által öngyilkosságba akartak hajszolni. Amikor ez nem sikerült, akkor autóbaleset által akartak megölni, de Isten csodálatos módon megszabadított."
Forrás: Becse Tamás-Természetgyógyász voltam

A fenti tanúságtételekben az a közös, hogy mind foglalkoztak egy vagy több okkult/ezoterikus dologgal. Egészen addig ezzel nem is volt probléma, amíg nem akarták abbahagyni ezek gyakorlását, nem fordultak Isten felé. Az, hogy mennyire súlyos a megkötözöttség, nagyban függ a cselekmény fajtájától. Az elválásnak és emiatt az ördögi tevékenységnek különböző fokozatai vannak. Egyeseknél csak erős kísértések akadályozzák a szabadulást, de másoknál akár lelki vagy fizikai hatások is előfordulhatnak.

Aki foglalkozik valamilyen okkult/ezoterikus praktikával az kipróbálhatja a következőket. Első lépésben csak csomagoljon össze mindent egy dobozba és ne foglalkozzon azzal amit eddig csinált. Tegye el a szobrokat, képeket, könyveket, mindent! Ne is gondoljon rá, tegyen úgy, mintha ezek soha nem is léteztek volna. Akinek "kliensei" vannak átmenetileg mondja le őket. Mintha pihenne. Ne használjon mantrákat, jeleket, szimbólumokat. Ne próbálja energiával feltölteni magát vagy másokat, semmi olyat ne tegyen amivel eddig. Ne jósoljon, ne kommunikáljon angyalokkal és halottakkal, stb.

A második lépés lehet az Isten felé fordulás. Aki eddig nem imádkozott, az kezdje el. Csak napi egy Miatyánk. Kezdetnek. A "böjt" alatt figyelje magát, érez-e változást. Vannak-e kísértő gondolatai, "elvonási" tünetei, stb. Kezdetnek elég lesz két hét, esetleg egy hónap. Valószínűleg lesznek olyanok, akiknél semmi nem fog történni, de nem mindenki lesz ilyen szerencsés. Tehát a nagy kérdés, te meddig bírod? Valóban nem vagy megkötözött?  

Megjegyzések