A kapcsolatteremtő gyógyítás és a démoni manifesztációk

Több hónappal ezelőtt foglalkoztam ezzel a viszonylag új energiagyógyászati irányzattal. Már akkor is írtam, hogy valami nagyon nincs rendben ezzel az egésszel, túl sok a negatív jel. Közben elolvastam a kapcsolódó könyvet, talán nem kellett volna. Még több aggasztó dologgal találkoztam. Ezeket pontokba szedtem és kifejtettem.

Automatikus írás


Eric egyik páciense elmesélte neki, hogy a kezelések után elkezdett automatikus írással írni. Nos, az automatikus írás a gonosz lélek egyik "kedvelt" kapcsolatfelvételi módja. Hasonlít a médiumi tevékenységhez, amikor az egyén személyisége háttérbe szorul, és az idegen hatalom veszi át az irányítást, ő kommunikál az emberen keresztül. A New Age keresztény szemmel könyvben a médium fogalomnál említi az automatikus írást: "Közlő eszköz, közlő személy. Az ezoterikus gyakorlatban,
elsősorban a spiritisztáknál, azt az egyént jelenti, aki által egy másik szellem szól, megnyilvánul, beszéd vagy automatikus írás révén."
Alice Ann Bailey is automatikus írással kapta a New Age alapjait az emelkedett mesterektől, amit viszont csak később hozhatott nyilvánosságra.

Egy másik szerző hasonlóképpen fogamazza meg az automatikus írás definícióját.
"Olyan üzenetek, amelyeket az egyén transz-szerű állapotban ír le. A kéz szellemi erők
vezérlésével írja le a „túloldalról” származó üzeneteket. Hasonló jelenség még az automatikus
rajzolás, az automatikus festés és az automatikus beszéd."


Paranormális jelenségek


Többen felhívták az alapítót, hogy a közelükben az elektronikai eszközök megbolondultak. Több eszköz magától ki- és bekapcsolt, anélkül, hogy bárki és használta volna. Ez lehetett TV, hűtő vagy éppen audio eszköz. A háztartási gépek több alkalommal produkálták ezeket a furcsa és ijesztő jelenségeket.

Meg kell jegyezni, hogy az un. parajelenségek (tehát tárgyak mozgása, furcsa szagok és hangok megjelenése, stb) leggyakrabban okkultizmusnak kitett helyen jelentkeznek, ahol pl. szeánszokat végeztek, jóslással foglalkoztak vagy más, a démoni erőket igénybe vevő cselekményeket folytattak. Amorth atya könyveiben az is szerepel, hogy a "fertőzött" személyek is produkálhatnak hasonló jelenségeket.


"Vannak azonban összetettebb esetek is. Vannak ajtók, amelyek maguktól kinyílnak és becsukódnak egy bizonyos időpontban; léptek hallatszanak egyes folyosókon; tárgyak tűnnek el és kerülnek elő ismét a legváratlanabb helyeken; láthatatlan állatok mozgásának nesze hallatszik."

Valószínűleg ebben az esetben a "gyógyítás" közben fertőződtek meg az emberek, amikor az "idegen erő" hatott rájuk.

Testrészek bizarr mozgása


Eric több betegénél megfigyelte, hogy kezelés közben furcsán mozognak az ujjai a lábai, a térde.
Úgy fogalmazta meg, hogy a páciens ujjai marionettszerű mozgásba kezdtek, tehát sebesen mozogtak. Ezzel együtt mozogtak a nő szemei és a térdei is furcsa és önkéntelen mozgásba kezdtek. Ez semmiképpen nem nevezhető normálisnak.

Ha valaki feltenné a kérdést, hogy ezek miért problémás reakciók, akkor hadd mutassak néhány dolgot. A szabadítással foglalkozó könyvek kísértetiesen hasonló eseteket írnak le a szabadító szolgálat folyamán. Akkor tapasztalnak ilyet, amikor a démonok megnyilvánulnak. Lássuk.

"A kéz, a kar, a lábszár és a lábfej néha vadul mozogni kezd, amikor távozásra kényszerítjük a démonokat. Vannak alkalmak, amikor az ilyen jellegű mozgások elárulják, hogyan jutottak be a démonok."

Megszállottság?


A végére hagytam azokat a jeleket, amik talán legjobban utalhatnak a démoni jelenlétre. Több alkalommal előfordult, hogy egy Fred nevű páciens hátravetette a fejét, a szeme fennakadt és elkezdett mozogni a nyelve, azonban nem a saját hangján szólalt meg. Ez még más esetekben is előfordult. Eric megjegyezte, hogy először egy magas hangon szólat meg az idegen entitás, majd egyre mélyült a hangja, végül egészen öblös mély hangon szólalt meg. De hogy pontos legyek többes számban kellett volna írnom, mert így volt. Biztatták Ericet, hogy jó amit csinál és folytassa bátran. Elmondták, hogy ők a Plejád csillagképből vannak...
Fontos megemlíteni, hogy az egyének küzdöttek ezek ellen a manifesztációk ellen és azok csak nehezen tudtak megszólalni belőlük. A démonokra jellemző, hogy csoportosan vannak jelen az emberben, szinte soha nincsenek egyedül. Nem véletlen tehát, hogy itt is többes számban adták elő mondandójukat.

Nézzünk meg néhány kapcsolódó részt a szentírásból.
"Ah, mi közünk hozzád názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket?" Lk 4

majd máshol

"Jézus megkérdezte tőle: „Mi a neved?” – „Légió” – válaszolta, mert sok ördög tartotta megszállva. 31Arra kérték, hogy ne küldje őket a mélységbe." Lk 8

Tehát egyértelműen látszik, hogy itt szó sincs semmiféle angyalokról, hiszen azok nem többes számban beszélnek az emberből. Sőt, egyáltalán nem beszélnek az emberekből, mert nincs szükségük az emberi testre.
A megszállottság (nem tudom másnak nevezni, mert megszűnik az egyén kontrollja a tudata és cselekedetei fölött) ebben az esetben valószínűleg időleges és csak arra szolgál, hogy a gonosz lélek átadja üzeneteit Ericnek. Hamarosan megszűntek ezek a kommunikációk és semmilyen utalás nincs arra, hogy más, a megszállottságra utaló egyéb tünetek jelentkeztek volna.

Konklúzió


Úgy vélem nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy valaki észrevegye a "rossz gyümölcsöket". Mivel a forrás is okkult, így a végeredmény is csak az lehet. Nem tértem ki rá, de a pácienseknek látomásaik is voltak, angyalokat és egy furcsa papagájt láttak, ami beszélt hozzájuk. Ha mindez nem lenne elég, akkor tudni kell, hogy az állítólagos angyal meglehetősen ideges volt, mert nem értették meg az emberek mit szeretne mondani.
Túl sokat nem érdemes vesztegetni a kapcsolatteremtő gyógyításra, messze el kell kerülni. Még akkor is, ha működik és történnek gyógyulások. Működhet, de mint láthattuk rengeteg mellékhatással jár.

Források:
Gál Péter-New Age keresztény szemmel
Eric Pearl-Kapcsolatteremtő gyógyítás
Peter Horrobin-Gyógyulás és szabadulás
Szentírás

Megjegyzések