A rossz fa gyümölcsei

17Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt. 18Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa jó gyümölcsöt. Mt 7

Rendkívül sokat idézett rész a Bibliából az, amikor Jézus beszél a hamis prófétákról és tanításairól. Ezzel indítom el ezt a bejegyzést, ami az ezoterikus és okkult praktikák és tanok alapítóiról szól. Ezen praktikák művelői azt mondják, hogy ez nem lehet rossz, hiszen csak segítek vele és nincs benne semmi rossz.
Ez azért nem teljesen így van, hiszen nagyon is fontos, hogy kitől van az a tanítás és ő milyen úton jutott hozzá.

Jézust sokan támadták a farizeusok és írástudók. Amikor egy alkalommal ördögöt űzött ki egy emberből, akkor azt mondták neki, hogy ezt azért tudja megtenni, mert Belzebub segítségével űzi ki az ördögöket. Nem akartak neki hinni, hogy Ő Isten Fia, hogy a Szentlélek működik benne. Jézus pedig több alkalommal világosan kifejtette, hogy ki Ő és honnan jött.
"57Amint engem küldött az élő Atya, és én az Atya által élek, ..." Jn 6

A New Age tanításai sokakat megvezetnek, sokan bedőlnek a "fület csiklandoztató" tanításoknak, a hatalomnak és tudásnak. Még gyakorló keresztények is foglalkoznak ezoterikus dolgokkal, mert nem néztek utána a "fának", csak annak csábító gyümölcseit látják.
Néhány alapítót megvizsgáltam, hogy mivel foglalkozott, honnan vette tudását mielőtt előlépett vele a nagy nyilvánosság elé.


Kapcsolatteremtő gyógyítás-dr.Eric Pearl


dr.Eric Pearl mielőtt megkapta különleges képességét, azelőtt egy okkultizmussal, jóslással foglalkozó asszonnyal találkozott. Ettől az asszonytól kapta meg gyógyító képességét,amit nem kevés negatív jel kísért. A nőről semmilyen információ nincs, hogy pontosan ki ő, honnan jött és neki honnan voltak képességei.

Rudolf Steiner


Nevéhez fűződik a Waldorf iskola, az euritmia, építészeti és pedagógiai irányzatok, mezőgazdasági újítások, stb. Mielőtt megalapította az antropozófiát mint irányzatot, foglalkozott különböző okkult tanokkal. Tagja volt a teozófia társaságnak, foglalkozott titkos tanokkal. Lucifer néven még újságot is kiadott. Kutatta az "ősi tudást", érdekelte a spiritizmus és foglalkozott is vele. 

Usui Mikao- Reiki


A leírások szerint több hétig meditált, böjtölt és imádkozott. Misztikus módon egy kinyilatkoztatás által kapta meg ezt a képességet és erőt. Hogy honnan van és kitől vagy mitől, ezt homály fedi.


Ez a jövő?

Várhatóan egyre többen próbálják majd tanaikat terjeszteni és megtéveszteni az embereket. Úgy tűnik egyre erősebb lett a verseny az "energiagyógyászat piacán", az alapítók próbálnak rálicitálni a "konkurenciára". A saját maguk hirdette gyógymódot tartják a legjobbnak, a többi ezekhez képest csak silány másolat.
Jelenleg a reikinek áll a zászló. Nem véletlenül. Árban a többihez képest elérhető, és könnyen elsajátítható. Úgy terjed mint egy rossz vírus, gyógyító hatalmat ígérve. Az elmúlt 30-40 évben rengeteg új irányzat látott  napvilágot boldogulást és hatalmat hirdetve. Úgy tűnik Jézus Krisztus és tanítása háttérbe szorult, mert ezotériával sokan helyettesítik az Isten által kínált örök boldogságot. Sokan már itt a földön vágynak a hatalomra, sikerre és hírnévre, amit sok esetben az okkult praktikák meg is adnak.

Kicsit olyanná vált az emberek többsége mint az édenkerti Ádám és Éva. Látták az ízletes gyümölcsöt, amit a kígyó képében megjelenő sátán kínált nekik mint a tudás és hatalom forrását. Ettek belőle mert bedőltek a "jó marketingnek".  El kell az gondolkodnunk, hogy a New Age által kínált javakkal élünk-e, igénybe vesszük-e "ismeretlen forrásból" eredő hatalmat és tudást, vagy pedig a Jézus Krisztus által kijelölt úton érjük el az örök boldogságot. Még akkor is, ha ez az út sokszor nehéz és fárasztó, tele van szenvedéssel és nehézségekkel.

Jelenleg úgy tűnik az okkultizmus és ezotéria megállíthatatlan, mint az álomban szereplő tarlótűz söpör végig nem csak hazánkban, de az egész világon. Elfogadottá vált, gyakorlatilag beépült a mindennapi életünkbe a New Age és annak mérgező gyümölcsei. Esszük, mert kívül szép és kívánatos. A hosszabb távú következményekkel meg senki sem számol. Csökken a vallásosság, nő a babona és az újpogányság. Most úgy tűnik nem jó irányba haladunk, azonban hiszek benne, hogy a látszat ellenére a jó győzedelmeskedni fog. Ahol elhatalmasodik a bűn, ott túlárad a kegyelem.

A gonosz lélek ugyan próbálja utánozni Istent mindenben, azonban ez csak torz formában megy neki. Az elején lehet, hogy jó élményeid vannak, azonban ez csak rövid ideig tart, aztán jönnek a negatív hatások. Néha már egészen az elején. Megmutatkoznak a rossz gyümölcsök. 

Tehát ne feledjük el mint mondott Szent Pál, hogy vizsgáljuk meg a lelkeket és tanításokat. Ne higgyünk mindennek és mindenkinek, bármilyen csábító amit nyújtana nekünk. Ha forrás szennyezett, akkor ennek gyümölcse is az lesz. 

Megjegyzések