A Johrei gyógyításról

 

A Johrei gyógyításról


 "A nemzetközi Johrei mozgalom Japánban kezdődött Mokichi Okada (aka Meishu-sama 1882-1955) tevékenységével. Isten kinyilatkoztatta neki, hogy a paradicsom megteremtése a Földön nagyon rövid időn belül bekövetkezik. A kinyilatkoztatások által megtanulta, hogy a három szerencsétlenség (betegség, szegénység és konfliktusok) okai spirituálisak, és ezen okok nagymértékben megszüntethetők a JOHREI® közvetítésével."
 Tartják a reiki egyik irányzatának is, hiszen hasonló elven működik. Célja az univerzális energiával összekapcsolódni, becsatornázódni és ezzel megtisztítani az egyén spirituális testét az évek alatt rárakódott negatív dolgoktól. A Johreivel megemelhető a rezgésszám így mentálisan és fizikálisan is egyensúlyi állapot jön létre. Aki a Johrei technikát alkalmazza, megtisztul fizikai testben a toxinoktól, megfürdik az isteni energiában.
Amerikába és a többi országba 1953-ban került be ez a gyógyító technika. Hazánkban nem jellemző a használata, itt a klasszikus reiki típusok terjedtek el. 


Hogyan működik?


A gyógyító (nevezzük így) becsatornázza a fényt (Nap) és az energiát, amit megkap a páciens. Használnak kézmozdulatokat. Nem csak a test gyógyul meg, hanem a lélek is egyensúlyba kerül. Leírások szerint nagy gyógyulások következnek be már a tanfolyamok alatt is. A gyógyító energia jó hatással van mindkét félre, tehát nem csak az energiát kapóra, hanem a küldőre is.
A reikihez hasonlóan kézmozdulatok vannak, melyekkel átviszik az energiát a beteg testbe. Energiát küldenek a fejbe, a mellkasba, a hátba. 


Johrei beavatás


A szükséges 4 beavatást egy hétvége alatt meg lehet kapni és rögtön mester szintre jutni. A résztvevők megkapják a 4 szimbólumot, közte a mester szimbólumot is. Egy leírásban szerepel a (magyarra fordítva) Tűz-Sárkány Lélegzete metódus, amit megkapnak a beavatásnál. Az energia mind vízszintesen, mind függőlegesen áramlik a beavatás/behangolás után. Sok ezoterikus tanfolyamhoz hasonlóan itt van vezetett meditáció, ahol a tanuló találkozhat szellemi vezetőjével, a lelki reiki mesterével. Egy tanuló leírja, hogy a beavatás után becsatornázódott egy entitás számára, aminek érezte a hatását. Hasonlónak írja le, mint a Kundalini jógában előforduló élményt.

A Johrei és a reiki más fajtája sem javasolt keresztények számára, mert ugyan magasztos eszmékkel fűszerezett és vallási köntösbe bújtatott, azonban az erő és energia okkult forrásokból származik. Titkos beavatások és szimbólumok használata miatt, nem tudjuk pontosan kitől vagy mitől kap az ember energiát. Nem Istentől nem a Szentlélektől van, nem tiszta forrásból. 


Felhasznált források: 
http://en.wikipedia.org/wiki/Johrei
http://healing.about.com/od/energyhealing/tp/energy-medicine.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16970532
http://www.sipi46.hu/aranyhid-reiki/iranyzatok.html#Tibetan
http://vajra-reiki.tripod.com/E_Lineage.html

Megjegyzések