Üzeneted érkezett, avagy Kryon a vonalban




Böngészés közben találkoztam néhány honlappal, ahol a Kryon név szerepelt, mint magasabb szinten lévő szellemi lény, aki üzeneteket küld médiumokon keresztül az emberiség számára. Utánajártam mit lehet róla tudni, miben áll az üzenetek lényege.

A médium

Lee Caroll amerikai médium, előadó és szerző több könyvet jelentetett meg az un. Kryon közvetítésekről, melyeket egy nálunk magasabb szellemi szinten lévő entitástól kapott. Több könyve jelent meg ezoterikus témákban. Társszerzője olyan könyveknek mint Az indigó gyerekek. 1989-ben kapta az első üzeneteket, melyeket több is követett.
Könyvei közül több tudományos témákat feszeget, vagy a mindenhol jelenlévő szeretetről szól.
Több országban léteznek un. Kryon csoportok, ahol megfelelő beavatott személyen keresztül üzeneteket kaphatunk ettől a szellemi lénytől. Hazánkban is voltak Kryon rendezvények és úgy tűnik már szervezés alatt van a következő.


Érdekes dolgokat olvashatunk Lee Carroll-ról. A lényeg, hogy a kezdeti állapothoz képest ma már egészen áthatja Kryon az életét, eggyé vált Felsőbb Énjével. Bármikor képes csatornázni és üzeneteket, könnyedén ki- és bejár ebbe az állapotba. Kryon szerint az ilyenfajta összeolvadásra minden gyógyítónak és médiumnak szüksége van. 

A titokzatos Kryon

Nos, eléggé titokzatos valamiről van szó, hiszen nincs túl sok információ róla. Szűkszavúan csak annyit írnak róla, hogy angyali lény (ez még fontos lesz később) és különböző üzeneteket továbbít az emberiség számára. Ebben benne van a jelen és a jövő is. Érdekes, hogy csak médiumokon keresztül hallat magáról. Állítása szerint nem lesz  Világháború, sem Armageddon, sem Apokalipszis. Valószínűleg a Jelenések könyvét nem túl sokat forgatta...
Ki kell hangsúlyozni, hogy médiumokra van szüksége az üzenetek továbbításához. Öndefiníciója szerint ő a Központi Napból származik. Érdekes, hogy nem a mennyországot írja, ahol inkább vannak az angyalok, mint egy ilyen megfoghatatlan helyen.

Isten küldötte?

Mint azzal sokan tisztában vannak, az angyalok Isten teremtményei és mint ilyenek, Istent szolgálják. Természetesen az angyalok Isten parancsára/engedélyével segítik az embereket, hiszen mindenkinek van őrangyala. Ezen kívül ott vannak még az angyali karok, stb. A Biblia tele van angyalos történetekkel. Isten a Paradicsom kapujába egy angyalt állított; Ábrahámot egy angyal akadályozta meg abban, hogy feláldozza fiát; Jézus feltámadása után angyalok jelentek meg a sírjánál, stb . Több probléma van Kryonnal, ami miatt nem valószínű, hogy Isten küldötte. Nagyon kilóg a lóláb...

Az igazi angyalok a legtöbb esetben nem fedik fel kilétüket, de lássuk további jellemzőiket:

  • Minden esetben Isten utasításai szerint tevékenykednek, folyamatosan kapcsolatban vannak Istennel. Soha nem fordul elő olyan, hogy önállósítják magukat és saját akaratuk szerint működnek. 
  • Amikor kapcsolatba lépnek az emberekkel, akkor megmutatják magukat és fenséges a megjelenésük. 
  • Miután átadták üzenetüket, utána eltűnnek. Nem állnak le cseverészni. Az üzenetük mindig rövid és tömör, csak a lényegre koncentrál. Soha nem terjengősen beszélnek.
  • SOHA de SOHA nincs szükségük a testünkre! Nem mondják, hogy nyissuk meg magunkat nekik, mert csak így tudnak általunk üzenni. Erre csak az ördögnek van szüksége. Általában sugallatok útján "beszélnek"hozzánk.
  • Folyamatosan imádják Istent. 
  • Az angyaloknak soha nincs szükségük emberekre mint közvetítőkre, hiszen önmagukban is képesek Isten üzeneteit átadni.  


Sajnos Kryon nem fér bele ebbe a képbe, bármit is hirdet magáról. Nekem rögtön megszólalt a vészcsengő, amikor azt olvastam, hogy médium útján üzen nekünk. Aki olvasta az üzeneteket, feltűnt, hogy rendkívül terjengős és áltudományos. Felmerülhet az is az emberben, hogy ez az egész egy globális átverés része. Ennek ellent mond, hogy több országban vannak követői és több ember is médiummá vált a beavatás után. 

További probléma az, hogy Kryon azt állítja a Központi Napból származik és nem a mennyből. Nem a megtérésre és a bűnbánatra szólít fel minket, hanem nagy változásokról és átalakulásoktól kapunk híreket.
Összességében rengeteg a kérdőjel Kryon körül, de azt szinte biztosan állíthatom, hogy nem Istentől van és nagy valószínűséggel nem Isten angyala. 

További furcsaság, hogy Kryon megkérdezték van-e ördögi tevékenység, létezik-e az ördög. A válasz felettébb érdekes.

"Nincsenek "ördögi lények”. A legnagyobb ördögi erő a bolygótokon az emberi tudatban és szándékban létezik. Ugyanúgy képes manifesztálni a sötétséget, ahogy a világosságot. Erről már beszéltünk korábban (publikált Kryon könyvekben). Következésképp folytatjátok a saját valóságotok teremtését… ördögit vagy angyalit."
Forrás:http://www.kwhe.hu/index.php?mod=forum&akcio=uzenetlista&temaid=283&page=10

Azt sokan tudják, hogy az ördög legnagyobb átverése, hogy ő nem is létezik. Nos, ez a Kryon is maximálisan tagadja azt, hogy a gonosz létezne és működne.  Jó stratégia....


A fentiek alapján valószínűsíthető, hogy Kryon nem más, mint egy démon, aki megpróbál minél több embert átverni zagyvaságaival és megnyerni magának és társainak a beavatásokon keresztül.

Zárásképp jöjjön egy kapcsolódó vers a Szentírásból.

"1A Lélek világosan állítja, hogy a végső időkben némelyek elpártolnak a hittől, megtévesztő szellemekre és ördögi tanításra hallgatnak." Tim 4

Megjegyzések

  1. Igen, Krion valóságos lélek. Soha nem volt emberi testben kimondottan egy nagy tudású lélek. Azt kell róla még tudni,hogy Ő irányítja és csinálja a földön a mágneses szolgálatot. Ezenkívül jelen van a leszületéseknél is. Egyébként a Gaián 8 médiummal tart
    fenn kapcsolatot különböző országokban. Több könyve íródott, el kell olvasni, érdemes. Na és még annyit, hogy nincs pokol nem csak Ő mondja Hanem Jézus is és még a drága jó Anya Atya isten is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ferenc!

      Csak a hozzászólásod végére reflektálnék. A pokol sajnos létező dolog, és túl sokan vannak ott akik azt gondolták, vagy ilyet olvastak, hogy nincs. Erről pont maga Jézus is beszél az Evangéliumokban, nem beszélve a számtalan Mária jelenésről és magánkinyilatkoztatásról. A démonok egyik legnagyobb megtévesztése pont ez, hogy nincs pokol. Néhány példa:

      Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem majd fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta. (Mt 16,18)

      Amint a pokolban kínok között felemelte tekintetét, látta távolról Ábrahámot és kebelén Lázárt. (Lk 16,23)

      Hiszen Isten még a vétkező angyaloknak sem kegyelmezett, hanem a pokol bilincseibe zárva a mélységbe taszította őket, hogy ott fogva tartsák őket az ítéletre. (2Pét 2,4)

      A tenger kiadta a benne levő halottakat, a Halál és a Pokol is kiadták a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki a maga cselekedetei szerint. (Jel 20,13)

      Törlés

Megjegyzés küldése