Okkult tárgyak és cselekmények hatásai az otthonunkra






Minden embernek fontos a háza és a lakása, hiszen élete nagy részét abban tölti. Mindenki vágyik arra, hogy csend és nyugalom legyen, ha hazaér munkából, vagy jön a hétvégi pihenés és kikapcsolódás időszaka. Lehetnek azonban olyan esetek, amikor a házunk egyáltalán nem a nyugalom szigete, hanem inkább a borzalom házává válik. Nincs békénk és nyugalmunk. Valamiféle megmagyarázhatatlan szorongás és félelem uralkodhat el rajtunk. Valahogy nem érezzük jól magunkat.


Eddie Smith könyvében felsorol néhány olyan tünetet, melyek a szellemi tisztátalanság tünetei lehetnek. Mi a szellemi tisztátalanság? Amikor Istennek nem tetsző dolgokat helyezünk el otthonunkban, vagy ilyen cselekményeket folytatunk.

  • "Hirtelen, krónikus betegségek
  • Visszatérő rossz álmok és rémálmok
  • Álmatlanság vagy szokatlan álmosság
  • Viselkedési problémák
  • Problémák kapcsolatokban-állandó veszekedés, vitatkozás és félreértések a kommunikációban
  • Békétlenség
  • Nyugtalan, zaklatott gyerekek
  • Megmagyarázhatatlan betegségek vagy bűnös kötelékek
  • Szellemek vagy démonok jelenései (ez különösen kisgyermekeknél fordul elő)
  • Olyan szellemek, amelyek különböző zajokat csapnak és tárgyakat mozgatnak
  • Megmagyarázhatatlan, büdös szagok
  • Fojtott légkör, amiben nehéz lélegezni
  • Állandó hányinger és fejfájás"
 Forrás: Eddie és Alice Smith-Szellemi háztakarítás

Szeretném kihangsúlyozni, hogy a fenti tünetek közül több is van, aminek esetleg lehet természetes oka is. Ennél fogva nem kell feltétlenül parajelenségre gondolni, ha valaki összeveszik párjával vagy beteg lesz. Minden esetben meg kell vizsgálni a lehetséges természetes kiváltó okokat. Amennyiben a felsorolásból 4-5 is jellemző rád, a lakhelyedre, akkor már lehetnek gonosz erők a háttérben.    

Gabriele Amorth könyvében az ördög által gyötört házakkal is, érdekes, hogy a problémák jellemzése nagyban megegyezik a fentiekkel.

"A gonosz lélek jelenléte valamely helyen a legtöbbször fizikai természetű zavarokkal jár együtt: álmatlansággal, fejfájással, gyomorfájással, általános rossz közérzettel, amely másutt nem mutatkozik. Ezekben az esetekben könnyű ellenőrizni a feltételezés helyességét, de nehéz megtalálni a jelenségek okát. Tegyük fel, hogy valaki minden alkalommal, amikor felkeresi vendégként egy közeli rokonát vagy barátját, észleli ezeket: álmatlan lesz, rossz a közérzete, fáj a feje... és ezek a bajok esetleg napokig is eltartanak; ugyanakkor nem szenved ezekben olyankor, amikor másfelé jár. Ezekben az esetekben könnyedén ellenőrizhetjük, mi a helyzet. Az ok kinyomozása már nehezebb kérdés."

Forrás: Gabriele Amorth-Egy ördögűző tapasztalatai


Okkult és mágikus tárgyak


A leggyakoribb "fertőző" forrás az okkult tárgyak, könyvek és egyéb eszközök tárolása és használata a házban. Ahogyan terjed a mindennapokban az ezotéria és a mágia különböző formája, úgy lesznek egyes lakások tele mindenféle "szerencsehozó" és egyéb eszközzel. Korábban már írtam erről egy bejegyzést, hogy mennyire nem szerencsés az ilyen tárgyak birtoklása és használata.

Lássunk először néhány példát a teljesség igénye nélkül:

  • mindenféle "szerencsehozó" szobrok és tárgyak (pl. felfelé álló ormányú elefánt, teknős, stb.)
  • Pogány istenségek ábrázolásai, képei
  • Okkult, ezoterikus, könyvek, írások
  • Mágiához és ezoterikus tevékenységekhez használt eszközök, tárgyak (ingák, Quija tábla, tarot kártya, szimbólumok, stb.)
  • Mágusok, jósok által "megáldott", "energetizált" tárgyak és képek
  • Rontást okozó tárgyak


Katona István atya egyik könyvében foglalkozott a gonosz lélek jellemzőivel, fajtáival. Megemlíti az okkult tárgyakat mint a gonosz behatolására okot adó dolgokat.

"A gonosztól szabadult embernek meg kell szabadulnia az otthonában levő okkult tárgyaktól is. Ezek lehetnek amulettek, okkult ékszerek, vagy képek ezek. A gonosz lelkek ezeken keresztül is erőt tudnak nyerni. "

Szintén még  a könyvében található az alábbi példa a tudatlanul "behurcolt" okkult tárgyakra.

"Megtörtént, hogy egy orvos házaspár, amikor hazajött Afrikából, gyermekének hozott egy ébenfából kifaragott kis szobrocskát. Bevitték a gyerekszobába, és nagyon örült a gyerek, hogy milyen szép szobrot kapott, ám a szülők azt vették észre, hogy attól kezdve nem tudott aludni. Álmából többször fölriadt. Amikor egy lelkésszel ezt megbeszélték, akkor ő azt mondta nekik, hogy ez a szobor bálványistent ábrázol, ami démonikus kapcsolatot hozhat létre. Ezért sürgősen össze kell törni a szobrot, és ki kell dobni a szobából. A szülők bármennyire is sajnálták a művészileg szép tárgyat, mégis megtették gyermekük érdekében. Öszszetörték, kidobták a lakásból. Attól kezdve a gyerek teljesen rendbejött, nyugodtan aludt, és semmi félelme nem volt. Az okkult tárgyak és amulettek vonzzák a démonokat. Ez ahhoz hasonlítható, hogy a kereszt vagy egy szép szentkép megerősíti a hitet, vonzza a hívő ember tekintetét és szívét. Erőt nye-
rünk, ha rápillantunk egy szentképre, vagy Jézus keresztjére. A démonokat a különböző amulettek, okkult tárgyak vonzzák, és a működésüket megerősítik.
"

Forrás: Katona István-Űzd el a farkasokat, Pásztor!

Egy másik könyvben szerepelt az alábbi történet. Egy imacsoportot hívtak el egy olyan házba, ahol egy anya egyedül nevelte gyermekét aki furcsán viselkedett. Rémálmai voltak és szellemeket látott. Felmászott a szekrény tetejére  és úgy viselkedett mint a leopárd. Mint kiderült a kislány apja afrikai varázsló doktor volt és a könyvespolc tele volt pogány és okkult könyvekkel.
"Az általa összegyűjtött könyvek vonzották magukhoz a démonokat és megadták a jogot nekik, hogy szellemileg beszennyezzék a lakást, és gyötörjék a benne lakókat. Ezek a könyvek mintegy meghívólevélként szolgáltak a démonok láthatatlan világában, és azt az üzenetet hordozták, hogy a nő engedélyt ad arra, hogy ezek a tisztátalan szellemek a lakásban tartózkodjanak."

Forrás: Eddie és Alice Smith- Szellemi háztakarítás


Okkult, ezoterikus, spiritiszta szertartások


Az eddigi ismereteim szerint a legsúlyosabb fertőzéseket és utána "paranormális" jelenségeket a mágikus, okkult és spiritiszta tevékenységek okozzák. Lássuk ezeket is.

  • Spiritiszta szeánszok
  • Quija tábla, inga, stb. használata
  • Szövetség démonokkal
  • Fekete mise
  • Kapcsolat halottakkal, channelling
  • Angyal idézés, inkorporáció
  • Reiki, Prána és egyéb -vélhetően okkult erőket igénybevevő- energiagyógyászat  
  • Varázslás, boszorkányság, mágia használata


Amort atya foglalkozott házak megáldásával (exorcizálásával) és leírta, hogy mely esetek voltak a legnehezebben kezelhetők.

"Súlyosabb esetekben többféle problémával kell szembenéznünk. Például kellett olyan lakásban ördögöt űznöm többször is, ahol hosszú időn keresztül tartottak szellemidézéseket, vagy ahol olyan boszorkánymesterek laktak, akik otthonukban fekete mágiát űztek. Még rosszabb a helyzet, ha valahol sátánimádási kultuszokat végeztek. Voltak esetek, amikor olyan kitartó volt
az ördögi jelenlét és olyan nehéznek bizonyult a teljes szabaduláshoz vezető út, hogy inkább azt kellett tanácsolnom az illetőknek, hogy költözzenek máshova.
"

Forrás: Gabriele Amorth- Egy ördögűző tapasztalatai


Javaslatok

A fentiek alapján egyértelmű, hogy az okkult tárgyak birtoklása, használata és az okkult cselekmények gyakorlása kihatással lesz otthonunkra. Vannak akik tudatlanságból vásárolnak meg különböző tárgyakat csak mert tetszik, míg mások tudatosan mennek be és keresik a "szerencsehozó" pénzeket, talizmánokat, könyveket. Ezek alapján is jogot formálhat a gonosz otthonunkra, de az igazi veszélyt a mágia, varázslás okozza. Úgy vélem senkinek nem kellene a gonosztól gyötört házban laknia, de nekünk is tenni kell ez ellen. A legjobb minden esetben a megelőzés. Ezen kívül 1-2 évente érdemes lenne a lakásunkat felszenteltetni, mert ez a legjobb amit megtehetünk. Sokan költöznek máshová, vagy mert első saját otthon, vagy mert egyéb okok miatt kellett lakást cserélni. De tisztában vagyunk azzal, hogy előttünk ki lakott ott és mivel foglalkozott? A legtöbb esetben nem. Ezért arra kell törekednünk, hogy Jézus legyen jelen az otthonunkban, nem a gonosz. Kérjünk meg egy atyát és szentelje fel a lakásunkat vagy házunkat.

Aki pedig korábban foglalkozott bármilyen ezoterikus vagy okkult dologgal, akkor semmisítse meg, égesse el azokat. Semmit ne tartson meg a múltjából, bármennyibe is került. Ne legyen semmilyen jogalapja a gonosznak az életterünkre. 

Nem tudom nem megemlíteni a különböző ezoterikus hirdetéseket, ahol házak, lakások "tisztítását" vállalják a "negatív erőktől". Ez lenne a legutolsó amivel élnék. Ők nem Isten áldásával dolgoznak, nem szentelményekkel. Mágikus és ezoterikus szertartás keretében végzik el a tisztítást. Nem ez a jó megoldás. A pénztárcánk biztosan bánni fogja, de lehet, hogy a nyugalmunk is. Átmeneti javulás után még rosszabbra fordulhat minden, aztán ismét igénybe kell vennünk a "szakember" szolgáltatásait      

Megjegyzések