"Öltsétek föl az Isten fegyverzetét, hogy a sátán cselvetéseinek ellenállhassatok. Nem annyira a vér és a test ellen kell küzdenünk, hanem a fejedelemségek és hatalmasságok, ennek a sötét világnak kormányzói és az égi magasságoknak gonosz szellemei ellen. Ezért öltsétek fel az Isten fegyverzetét, hogy a gonosz napon ellenállhassatok, és mindent legyőzve megtarthassátok állásaitokat."

EF 6.11-13

2014. szeptember 5., péntek

Belső gyermek meditáció veszélyei

Gál Péter atya könyvében található egy tanúságtétel, ahol egy nő sok más tanfolyam mellett elvégzett egy un. belső gyermek tanfolyamot. Rossz vége lett. De ne szaladjunk ennyire előre. Először utánanéztem mit takar ez a tanfolyam és meditáció, mi a célja. 

Belső gyermek tanfolyam és meditáció

A tanfolyam elsődleges célja a bennünk rejtő "belső gyermek" megtalálása és gyógyítása. Gyermekkorban több trauma, sérülés éri az embert, ami sok esetben a felnőttkorra is kihat. A feldolgozatlan traumák különböző pszichés problémákat okozhatnak. Akadályozhatják a személyiség kifejlődését, a normális párkapcsolat kialakítását. A tanfolyamon ezeket keresik meg és próbálnak megdoldást találni rá. A traumákat felszínre hozzák, újra átélik. 

A belső gyermek meditációval felfedezhetjük az un. szívszentélyünket, ahol béke és nyugalom vár minket. Cél a gyógyulás és a relaxáció. A meditációval próbáljuk kikapcsolni a tudatot, hogy teljesen átadhassunk magaunkat a belső gyermekünk felfedezésének. 


Belső gyermek tanfolyam egy résztvevő szemén keresztül

Első olvasatra a cél jó és szép, hogy begyógyítsuk a múlt sebeit, hogy ezeket lezárjuk és ne akadályozzák többé személyiségünket. Az egyik tansúságtétel szerint van azonban árnyoldala is. Az egyik résztvevő egy ilyen meditáció alkalmával nem igazán tudott "visszajönni". 

Olvassuk el az idevágó részeket:

"Korábbról ismertem valakit, aki reikivel foglalkozott, megkerestük őt, és mint "mesterünkkel" elindultunk a "mélyebb spiritualitás" útján. E kör egyik hívogató szórólapján ez állt: "Belső gyermekünk gyógyítása." Következett a reiki tanfolyam, emellett ismerkedtünk "angyalokkal", a tarottal, horoszkóppal, különféle jóga irányzatokkal, feng-shuival, buddhizmussal, Osho tanításával. "Dimenzió kapuk", energiák, esszénusok és egyéb titkos és kevésbé titkos tanok is a látókörünkbe kerültek. A tanfolyamok során több beavatásba is volt részünk, amelyek mind pénzbe kerültek. Egy-egy hétvégés alkalomnak átlag 10-20 ezer Ft/fő volt az ára.

 Az összejövetelek látszólag nagyon barátságosak voltak. Öleléssel köszöntöttük egymást, és sok szó esett a "szeretetről", magunk és mások "gyógyításáról" és időnként Jézusról is, ami megnyugtató volt számomra, mert "elvileg" római katolikus neveltetést kaptam.
 2006 januárjában indult egy "belső gyermek" című tanfolyam. Itt történt, hogy az elhunytakkal történő bocsánatkérés okán meditáltunk, de ebből a meditációból Johanna nem tudott "kijönni". Megmerevedett és valamit mormogott. A "mester" nem próbálta ébresztgetni, hanem elkezdte kérdezgetni: "Ki vagy, mi a neved?" Na, ekkor aztán megborsódzott a hátam, főleg akkor, amikor Johanna elkezdett válaszolni, de nem egészen a saját hangján. Egyértelműen látszott, hogy nem ura magának, hogy valami nem jó történik. A kérdésekre válaszokat is kaptunk, melyben egy régen, gyilkosságban meghalt személy "szelleme" válaszolgatott és elmondta, hogy már több száz éve halott és úgy halt meg, hogy nyakon szúrták, stb. A kérdezz-felelek végén a "mester" "visszavezette az eltévedt szellemet a síkjára" és "lezárta azt a kaput, melyet megnyitott". 

Némi megkönnyebbülést éreztem és vártam, hogy mielőbb hazaérjünk és kialudjuk magunkat. Hazafelé menet Johanna rám nézett, felkiáltott, elkapta a tekintetét és elkezdett reszketni, sőt szinte pánikba esett. Amikor kérdeztem, hogy mi a baj, azt kiáltotta, hogy nem tud rám nézni, mert "másokat lát a szememben". Teljesen megrémített! Hazaértünk, de otthon még rosszabb lett az állapota. A "mesterrel" visszajöttünk a lakásunkba, aki reggelig "varázsolt" valamit körülötte. A várt megkönnyebbülés azonban nem történt meg. Innen kezdve az életünk egy pokol lett. Johanna éjszakánként nem aludt; nem mert elaludni, mert álmában mindenféle rettenetes látomása volt. Én sem aludtam jól, és amikor éjjel többször is felébredtem, éreztem, hogy nem alszik, mereven feküdt mellettem és szinte áradt belőle a félelem és a nyugtalanság. Ez egy ment heteken keresztül. (Johanna saját tapasztalatát  mindezekről dőlt betűkkel különböztetem meg az enyémtől.)

Tudni akartam a másvilágról, illetve szellemi fejlődésem érdekében többek között transzcendentális meditációval kezdtem el foglalkozni. A "belső gyermek" tanfolyam második hetében egy ilyen meditációból nem tudtam "felébredni". Teljesen összezavarodtam. Már semmi sem volt a kontrollom alatt. Éjszakánként az ágyon fekve arra riadtam, hogy a testem ugrál, felemelkedik az ágy fölött és forog. Valódi őrület volt. Hangok beszéltek körülöttem, cipők kopogtak, lépdeltek, megöleltek, belém másztak lények és rám ragadtak, fojtogattak, elengedtek, dobáltak, rángattak. Teljesen kimerültem, de aludni nem tudtam. Emellett valami furcsa szag áradt a bőrömből. Látomásaim voltak, álomképek, amik nem hagytak, csak jöttek és jöttek. Az időérzékem teljesen elhagyott és hónapokig nem volt nyugalmam. Minden nap egy küzdelem volt a sötétség ellen, amit szememmel láttam a saját szememben, amikor a tükörbe néztem. Valahányszor valakivel kommunikálni próbáltam, elviselhetetlen sötétséget és feneketlen ürességet láttam. Nem azt az embert akire néztem, hanem valami mást.
Segíteni szerettem volna magamon, de minden cselekedetem mérhetetlen erőfeszítésbe került. Egyetlen szó kimondása, két lábamra állás vagy csak egy lépés: mind súlyos teher volt. 

Azt azonban nem tudtam, ki szól belőle hozzám. Értettem, és bennem élt, amit olvastam. Egy háború folyt a háttérben, amely a szemnek láthatatlan. Ezt tapasztaltam meg és mikor olvastam Isten igéjét, megértettem mi történik velem. Valóságos történés volt, egy ütközet, ami vérre ment. Nem csak olvasott szavak, hanem maga az életem, amiért küzdenek a mennyben. Egy egész sereg volt velem.
Aludni még mindig nem tudtam, feküdtem a kanapén és hirtelen a fürdőben találtam magam a tükör előtt, ahonnan ki akart törni valami rettenetes sötétség, de erőt véve magamon azt gondoltam, bátor vagyok és a sötétségen keresztül kimegyek innen. Nem félhetek tovább, már úgy éreztem túl vagyok mindenen, ettől rosszabb már nem jöhet, és elindultam. Ekkor elém állt valaki, a sötétség és közém. Maga mögé intett "karjával". Nem volt teste, hangja, csupán jelenléte. A szívemben szóltak szavai, ahogy a sötétségnek parancsolt. "Jézus Krisztus nevében megparancsolom, hogy távozz!" Többször ismételte. Lassan eszméltem, hogy nekem is csatlakoznom kell hozzá, és mondogatni kezdtem ezt szavak nélkül, egyszerűen a szívemben. Hirtelen ugyanott találtam magam ahol azelőtt feküdtem. Beszélni akartam, elmesélni mindezt, de nem tudtam kinyitni a számat, erőlködtem, de mozdulni sem bírtam. Nem értettem, hogy miért nem tudok beszélni? A fenyegetés ellenére azt éreztem, hogy meg vagyok mentve, azonban még nem ismertem fel Jézust, mint Megváltómat. "
Forrás: Gál Péter- New Age keresztény szemmel

Mi történhetett?

A belső gyermek tanfolyam és meditáció mint oly sok ezoterikus praktika a befelé fordulásra, önmagunk jobb és mélyebb megismerésére épít. Ezt meditációval, a tudat kikapcsolásával éri el. Hasonlóan az agykontrollhoz ki kell zárni a külvilágot és teljesen át kell adni magunkat belső világunknak, a bennünk rejtőző gyermeknek. Ennek azonban megvan az a veszélye ami Johannával is megtörtént, hogy a gonosz birtokba vette a testét és csak az exorcizmus szabadította meg. Bár ez így konkrétan nincs leírva, azonban aki tud olvasni a sorok között és ismeri a megszállottság kritériumait, az rájön. 

Sokszor leírtam, hogy Isten egy alapvető védelmet adott az embernek. A legjobb védelem az, ha összhangban vagyunk Istennel és nem próbáljuk kutatni a "függöny" mögötti világot. A blog címe alatt olvasható az idézet, hogy a szellemi erők ellen kell küzdenünk. Az ördög keresi és megtalálja a leggyengébb pontunkat. Egyike ezeknek a kíváncsiság. Átveréseivel behatol oda ahová nem kellene, a "várfalon" belülre. Egy ilyen tanfolyammal (és ehhez hasonlókkal) pont a védelem egy részét jelentő várkaput engedjük le az ellenségnek. A tudat kikapcsolásával, a megváltozott tudatállapottal a gonosz belép a mi területünkre és munkálkodik. 

Johanna a belső gyermek tanfolyam előtt több más ezoterikus tanfolyamot is elvégzett. Egyértelműen nem jelenthető ki, hogy a belső gyermek okolható a megszállottságért, azonban valószínűleg ez volt az "utolsó csepp" a pohárban.


Meg kell jegyeznem, hogy a legtöbb ezoterikus és okkult tanfolyam után a gonosz már megkezdi működését. Alap esetben egy megkötözöttség jön létre, súlyosabb esetben démonizáltság. Ez nem összetévesztendő a megszállottsággal. A démonizáltság esetén a démonnak hatása van a testi és lelki életedre, de főleg az Istennel való kapcsolatodra. A családfagyógyítással kapcsolatban több szó esik a témáról, a transzgenerációs bűnöknél.

Felhívom a figyelmet arra, hogy mindegy milyen néven fut a tanfolyam vagy beavatás. Amennyiben megváltozott tudatállapottal jár (kikapcsolod a kontrollt), akkor veszélynek teszed ki magad. Ez az a pont, ahol önként engeded be az ellenséget a saját területedre. Amíg csak mint "ordító oroszlán" körüljár, nincs vele gond. De neki ez nem elég. Teljesen akar téged.

Idegen a bensődben

Személy szerint az ilyen típusú meditációkkal az a problémám, hogy megint csak az ember maga a megoldás. Semmi köze Istenhez, de még halvány utalás sincs a szövegekben, hogy esetleg rábíznánk magunkat és Tőle kérnénk segítséget. Mintegy az ember önmagát váltja meg, a belsejében lakozó "gyermekkel"
Továbbmegyek. A meditációs szövegben elég érdekes szavak, kifejezések találhatók. A lényeg, hogy te vagy az isten, vagy legalábbis benned van. Nézzük meg a kifejezéseket, félmondatokat:

  • szíved temploma
  • szíved oltára
  • gyengéd érintés illeti válladat
  • behívtad ide az isteni fényeket amelyek mostantól itt laknak benned
  • elmondhatsz neki mindent
  • lelked mindig veled van, soha nem leszel egyedül
  • most kérd meg a lelket segítsen találkozni belső gyermekeddel

Csak mintegy érdekességként említem meg, hogy számomra elég erős hasonlóság van a szövegben az angyal inkorporációval.

Ezeknél a tanfolyamoknál is azt olvashatjuk, hogy az angyalok csak ránk várnak, hogy egyesülhessenek velünk. Ezt meditációval, "imával" lehet elérni. Szinte ugyanezek a szavak hangzanak el: fény, szeretet, békesség, öröm, lélek, behívod magadba, egyesülsz vele. Akkor azt írtam, hogy minden épeszű embernek szólnia kellene a vészcsengőnek, ha egy idegen entitást (ördög) engedsz be magadba.

Az eredeti szöveg lényege, hogy találkozol "lelkeddel" és együtt beengeditek a templomba a belső gyermkedet és minden jó lesz. A fentebb kiválasztott mondatrészek azt sugallják, hogy van valaki, akivel eddig nem találkoztál, de a meditáció révén megjelenik és most már mindig veled lesz. Soha nem hagy el. Szükséged van rá a belső gyermek eléréséhez. Nos, itt léleknek nevezi a szöveg, de szerintem nem az.

Kérdések:
Miért van szükség segítőre (lélekre) a belső gyermek megtalálásához?
Az ember test és lélek egysége. Ha ez így van, akkor ki vagy mi amivel/akivel találkozik a meditáló?
Mik pontosan az isteni fények?
A félmondatban ez áll: "soha nem leszel egyedül". Miért? Eddig egyedül voltam?


Számomra meglehetősen aggályos ez az egész belső gyermek tanfolyam és főleg a meditáció. A cél az jó lenne, hogy meggyógyítani a gyermekkorban szerzett lelki sérüléseket, de az eszköz nem.
Aki igazán problémával küzd, az inkább forduljon Jézushoz, hiszen nála nagyobb és jobb gyógyítót nem fog találni. Test és lélek gyógyítója.

Imákat találhatsz itt: http://imak.oldalunk.hu/site.php?sd=imak&page=KxcQm4fa8O
Talán kezdd ezekkel és ne okkult meditációkkal. Ne hagyd magad átverni. A báránybőrbe bújt farkas egyszer csak előjön, hogy öljön és raboljon. A lelked a tét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése