Okkult és ezoterikus szimbólumok

Szeretnék néhány szimbólumot bemutatni a teljesség igénye nélkül. Vannak közöttük olyanok is, amit bár használnak az emberek/cégek, mégsem tudják mi van mögötte. Úgyis lehetne mondani, hogy átalakult a mögöttes jelentés, új nevet kapott és "megszelidült" a szimbólum.

A béke jele




Ez elég érdekes, mert talán ez az ami átalakult a múltban, és ma mást jelent mint régen.
Sok helyen látni, van aki a nyakában hordja vagy gyűrűn, a fiatalokon meg tornacipőn látni. Jópofának tartják, mert mégis csak a békét jelenti. De biztos vagy benne? Kötődik a nukleáris fegyverkezés elleni mozgalomhoz is, de a köztudatba inkább a hippik által került be. Ruhákon és kitűzőkön használták.

Most jön a lényeg. A jelkép sokkal idősebb mint gondolnánk és teljesen mást jelent. Ősi rúna jelképrendszerekben a halál és a pusztulás a jelentése, tehát gyökeresen eltér attól, mint amilyen jelentéssel később felruházták.
Jelképezi még a csirkelábat is, amit meg a voodoo-ban használnak. Ezek után én erősen elgondolkodnék azon, hogy használjam-e.
Ez pont olyan, mint ahogyan most a mágiát és okkultizmust átnevezték parapszichológiára. Hűha. Így már tudonyos és szelíd felhangja van.


A pentagramm


Ez is visszatekint ránk pár helyről. Honnan is? Lássunk néhány példát.




 

Rengeteg helyen megtalálható, zászlón, sörön, ott a Pentagon épülete, az amerikai zászló. Mindenki ismeri és elfogadottá vált. Nem valószínű, hogy bárki is venné a fáradtságot, hogy utánanézzen eredetének.

"Mitológiailag már a babiloni időkből ismert a pentagram, amely a minden gyámságtól (Isten) megszabadított ember, a legmagasabb lény számára áll, akit stilizáltan ábrázol (lábbal és a magasban széttárt karokkal). "

Megtalálható a szabadkőműves szervezeteknél is.

"A pentagramm sugárzó csillagot jelent: fényhordozó, vagy az olasz szó "illuminati", a letaszított fényhordozó, Lucifer jelképe...
Úgy látszik, hogy az emberiség nagy része Lucifer jelképe alá került, és hatáskörében van. Ahogy a keresztény egyházak oltárán áll a kereszt, úgy áll a sátáni misék oltárain a pentagramm, mint Lucifer jelképe. "

Megfordítva a fekete mágia jelképe.

A szétterjesztett ujjak "V" alakban, a győzelem jele







Szinte nincs is olyan ember, aki ne ismerné ezt a híressé vált képet és főleg a gesztus, a győzelem jele (victory). Nos, ez sem az aminek látszik, de azóta használják sztárok, sportolók és "egyszerű emberek".
Már van aki megkérdezi, akkor mégis mit jelentenek a széttárt ujjak?

"A meghamisított Krisztus jelről, vagy a hamis pápa jeléről van szó.
... Végül a szétterjesztett ujakkal a beavatás magas foka jut kifejezésre. Kb. 1940-ig a legmagasabb beavatottak számára volt ismert. De amikor a szabadkőműves mágiában bízó Churchill 1940-ben attól félt, hogy Anglia áldozata lesz Hitler sikeres kézmágiájának, és Hitler számára a csatornán átvezető szabad úttá válik, ekkor tanácsadója, az ismert sátánista Alister Crowley azt ajánlotta, hogy ezzel a veszéllyel a mágiából ismert széttárt ujjak mágiájával szálljon szembe. A szimbólumot Győzelem-jelként forgalomba hozták."
Most már legalább tudjuk, hogy mi van a háttérben.


A védelem jele


Hivatalos nevén a Triquetra vagy hármas hurok. A szimbólum eredete kelta és a wicca vallásokban keresendő. Társítják a fehér mágiához is. 
Ezt a jelet láthatjuk tetováláson, ilyen például Tóth Gabi hátán van bőven. Mivel igencsak sok köze van az ezoterikus dolgokhoz, így ez nála természetes. Úgy nyilatkozott, hogy a gonosz erők elleni védi, ezért csináltatta.




Különböző ékszereket is készítenek belőle, fülbevalót és nyakláncot, stb.



Csak mintegy érdekességként jegyezném meg, hogy a Lyoness logó is erre hajaz. Véletlen?




Sarló és a kalapács



Sajnos ezt a szimbólumot volt időnk megszokni és megtanulni több évtizeden keresztül. Szinte mindenkinek a kommunizmus jut eszébe róla. A valós jelentését én sem tudtam, de most ez is kiderül. Kettős jelentése van.

"1.Szabadkőműves holdsarló, egyúttal az apokalipszis "holdja" (Jel 12). A filozófia valláspótlékként általánosítja, ezért egyben a hamis papság jele is.
2.Kalapács, a hatalom és erőszak szabadkőműves és kommunista jelképe, egyezés az 'ököllel', máfelől a szabadkőművesek felemelt tenyerével. Az autokrata elvhez kötött , ezért pszeudo-imperium szimbóluma.


Kéz kör logó



Érdekesség, hogy ez a logó egy katolikus naphoz kötődik amit a németországi osnabrücki egyházmegyében tartottak meg. A forrásul szolgáló könyv szerzője fedezte fel a meghívón és más tárgyakon ezt a logót és "leesett" neki mi van mögötte.

"Nézegettem egy ideig ezt a kézkör-logót, végül félre akartam tenni, s akkor mintha hályog esne le a szememről. Talán a fáradtságom okozta, hogy eddig nem vettem észre? Hiszen már régen elmúlt éjfél. Amit most látok az felháborított. A körbe rendezett öt kéz világosan láthatóvá tesz egy ötágú csillagot, egy pentagrammot! Lucifer jelképét.
... Így ez a kézkör logó három szabadkőműves szimbólumot is tartalmaz (pentagramm, nyitott kéz és szétnyitott ujjak), sőt az egyházi szabadkőművesség is közte van!"


Fordított háromszög

Egyértelműen a gonoszra utal, a mágiában gyakran használják. Ezoterikus körök és tevékenységek is bevették a logójukba, persze nem nagyon tűnik fel, ha valaki elsőre látja.

Gál Péter a következőket írja róla:

"A lefelé mutató hegyű egyenlőszárú háromszög a Sátán-elv ábrája, a fekete mágia jele, az elsötétülés jelképe."

Ez a szimbólum megtalálható az agykontrollban:
"Hangsúlyos és világosan felismerhető a fekete mágia fordított háromszöge."


és a teozófia logójában is.
"Tartalmazza a hindu svasztikát, a farkába harapó ouroborosz kígyót az örökkévalóság és visszatérés, valamint a rejtett erő jeleként. A fehér és a fekete mágia háromszögeivel, és az egyiptomi termékenységvarázsló ankh-jellel. " 




Zárszóként csak ismételném önmagam. Nagy keletje van az ezoterikus tanfolyamoknak, az okkult beavatásoknak. Ezekben előfordulhat, hogy különböző jeleket, szimbólumokat kell használni, aminek adott jelentése. Elmondják neked, hogy mit jelent és elfogadod. Azonban mint a fenti szimbólumoknál is látható, nem biztos, hogy minden az aminek látszik. A szimbólumokat egyesek kisajátíthatták és "új jelentéssel" ruházták fel. Emiatt nem tudhatod, hogy pontosan mit csinálsz és milyen erőket mozgatsz meg, amikor ezeket használod.
Hogy konkrét legyek ott a reiki, a prána, a fekete és fehér mágia. Ezekben biztosan kell szimbólumokat használni. Az utolsó kettőnél nagyjából lehet tudni, hogy mi van mögötte... És a többinél?

Felhasznált irodalom:
Paul Josef Jakobius- Utolsó harc a fény és a sötétség között
Gál Péter- New Age keresztény szemmel

Megjegyzések

  1. Ha nekem, mint gyakorlo agykontrollosnak valaki be tudja bizonyitani, hogy satani amit csinalunk az ismeroseimmel, emelem kalapom. On- es masok gyogyitasa, segitese satani? Mert ha a jelkep az, gondolom a modszer is az.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az agykontroll egy rontott meditáció.

      Törlés
    2. Dr. Virág Mária pszichiáter nem egy beteget kezelt, akik agykontroll, reiki vagy egyéb pszichotechnikák gyakorlása során szereztek pszichés sérüléseket. A szakorvos nézete szerint az emberi idegrendszer elhordozhatatlan terhelést kap, amikor a pszichikus tréningek alkalmával a tudat alatti tartalmak felszínre buknak, és ezek megmaradnak feldolgozatlanul. Virág Mária tapasztalatai szerint az elsô tünetek bűntudat, szorongás, kényszergondolatok formájában jelentkeznek, s ezek késôbb depresszióhoz, súlyos tudatzavarhoz vezethetnek – általában egy hosszabb-rövidebb felfutási idô, eufórikus szakasz után. Magyarországon a hipnózis alkalmazását törvény szabályozza. Ennek értelmében kizárólag szakorvos alkalmazhat akaratátvitelt, a pszichoterápiás kezelés keretein belül. A rendelkezés betartását, úgy tűnik, senki sem ellenôrzi, nem kéri számon. Magyarországon szaporodnak a hipnózist, autohipnózist és tömeghipnózist alkalmazó, metafizikai hátterű, önmegváltást hirdetô tanok.

      Törlés
    3. Kedves Roland!

      Ha van erről több infód, akkor olvasnék még róla szívesen. Amúgy az angol nyelvű szakirodalom is hasonló állásponton van. Emellett az okkultizmus hosszú távú következményei között is szerepelhet a mentális összeomlás.

      Törlés
  2. Hiszek benne. Létezik és hatékony.

    VálaszTörlés
  3. Jó, hogy ez az oldal foglalkozik ezzel a dologgal. A Sátán azzal csapja be az embereket, hogy először segít, többet igér. Megszerzi az ember bizalmát aztán kegyetlenül elbánik vele.

    VálaszTörlés
  4. Ha valaki nem az ajtón megy be a házba az a tolvaj, aki azért jött, hogy lopjon öljön és pusztítson. Jézus az ajtó a szellemvilágba való belépéshez. Aki Jézuson kívül lép be a Szellemvilágba az bukott szellemi lények befolyása, és uralma alá kerül, ha ezzel nincs tisztába ez akkor is megtörténik.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése