Reikit kísérő negatív jelenségek

A magyar nyelvű oldalak és könyvek egyáltalán nem beszélnek a reiki kezelés negatív hatásairól és a veszélyekről. A szellemi hátteret és ennek az erőnek a forrását már kitárgyaltam egy korábbi bejegyzésben. Angol nyelvű honlapokon olyan információk érhetők el, melyeket gyakorló reikisek tapasztaltak a pácienseiknél. Csak a magyarított verziót írom ide, a forrásmegjelöléssel együtt.

Reiki kezelés és a fájdalom

Az egyik úriember két kliensénél tapasztalt fájdalmat a reiki kezelés alatt. Azt tapasztalta, hogy amikor a kezét a kezelendő területre vitte, akkor a kezelt résznél fájdalom alakult ki. Érdekesség, hogy fájdalom követi a kezét. A fájdalom mellett pulzálást is jeleztek neki.
A kérdésre választ adók mindenféle magyarázatot írtak neki, ami valószínűleg nem fedte a valóságot. Az egyik válaszadó szintén beszámolt fájdalomról, amit a kliensei éreztek.
Egy nyugdíjas válaszadó csakra tisztítást végzett egy lánynál, pontosabban a Solar Plexis volt a bűnös. A lány nagy fájdalmat érzett és után rosszul lett a folyamattól.
Forrás: http://www.linkedin.com/groups/Client-in-pain-during-Reiki-117032.S.99692016

A fájdalom dolog azért érdekes, mert azh egyik reikit jellemző honlapon ezt írják:
"Reiki energy does not cause pain or ill effects on any conditions."
Forrás:http://www.handsofki.com/id43.html

Ha mégis előfordulna fájdalom vagy betegség a kezelés után, akkor csakis te lehetsz a hibás. A negatív energiáid okozzák a problémát. 

Egy Joseph nevű férfi azt kérdezte, hogyan lehet megmagyarázni a kezelés után kialakuló fejfájást, amit a kliensei tapasztaltak, mivel magyarázható. Mindenféle magyarázatot kapott, de egy sem elégítette ki. Különböző mesterek különbözőképpen magyarázták. Volt aki azt írta ne adjon energiát a korona csakra fölött, más azzal magyarázta, hogy a fájdalom csak egy jel, mert a kezelt személy valamit elenged magából. Valószínűleg ezt spirituálisan kell érteni. 
Forrás: http://www.reikilearninglounge.com/t1881-headaches-caused-by-reiki-session

Ugyanez a kérdés még sok fórumon olvasható. Mindre csak hivatalos válasz van, ami az energiákkal kapcsolatos. 

Reiki és a depresszió, a harag és egyéb pszichés problémák

Ez is egy érdekes tapasztalat. Egy férfi elment egy reiki kezelésre. Feküdt az ágyon és nyugodt, ellazult volt. Kezelés közben furcsa remegést érzett amikor a hölgy a fejéhez közelített, ami nem volt jó neki. 
A kezelés óta depressziós, könnyen elsírja magát és dühkitörései vannak. 
A válaszolók itt is csak a hivatalos válaszokat adják. Mélyen benne voltak ezek az értések, a reiki csak előhozta ezeket.  
Forrás: https://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20110717124756AAH8Uuu


Érdekes esetek

Gál Péter könyvében a reikihez kapcsolódik az alábbi történet. Egy később megtért nő meséli el, az ismerőseivel megtörtént esetet.

"Egy ismerős, aki korábban reikivel gyógyított, egyszer elmesélte, hogy mindig szeretett volna ufósokkal találkozni. Egyszer különös dolog történt vele. A csengő megszólalt, ő ajtót nyitott, és egy pislákoló fény állt előtte. Bejött a lakásba és a mellkasára tapadt. Ő mindössze egy nyomást érzett. Aztán a fény eltűnt, és ő nem értette, mi történt vele. A többi reikis barátjával megbeszélte az esetét. Kiderült, hogy nem ő az egyedüli, akinek hasonló élményben volt része. A kicsiny fénylő lények az emberek szeretetét veszik el -- ezek után már tudom, a bukott angyal jelent meg nála. Ez az ember rendszeresen kezelte a családját és ismerőseit reikivel és ingával. A gyermeke kitűnő tanuló és mintagyerek volt. A kezelések hatására megváltozott, kicsapongóvá vált és nem akart továbbtanulni. Nem hittek nekem, hogy a sátáni
sugárzás közvetítése az oka a szerencsétlenségeiknek. Később a fiú elutasította az anyja transzcendentális kapcsolatfelvételeit, és megváltozott. Az ő élete rendeződött, de az anyjáért még mindig imádkozom."
Forrás: Gál Péter- New Age Keresztény Szemmel

Fehér fénnyel mások is találkoztak reiki kezelés közben. A hivatalos magyarázat szerint ez csak a szeretet és az isteni energia megjelenése.

Néhány példa:

"I see a lot of white light during my reiki self healing sessions, what does it mean? All insights welcome :)"

" I often experience this White Light with the Energy of intense indescribable Loving energy. Some refer to it as Divine White Light, Angelic light, Highest Energy etc and experience healing. I also identify with Marian's comments regarding chakras. White light is also seen in auras. I also associate /see white light with/in the third eye as it opens up ( brow chakra.

" I often "see" bright white light during the first position (over eyes)."

Egy fórumban találtam a következőt. Egy reiki gyakorló energia átadás közben egyszer csak számára ismeretlen nyelven kezdett el beszélni. A szavakat nem ő mondta ki, hanem rajta keresztül ment át. (I started to speak in a strange language (not even a language...it sounded almost snake-like). The words were not coming from me but rather through me.)
Nem is nyelvnek írja, inkább valami másnak, valamiféle "kígyó nyelvnek". Ezen kívül fehér fényt látott a lány torkánál ami megtámadta (?) őt. Utána sötétséget látott a lány torkában, ami kavargott, örvénylett.
Forrás: http://www.spiritualforums.com/vb/archive/index.php?t-9188.html
Aki olvasott már az exorcizmusról, annak itt be kellene villannia valaminek. Az ördögi megszállás egyik jele pont az addig ismeretlen nyelveken való beszéd. Nem keverendő össze a Szentlélek adományával, amit a lélek keresztségben megkapunk. A másik jellemző még az eltorzult beszéd, amit nem a megszállt mond. Ebben az esetben is VALAMI beszélt rajta keresztül.

Jellemző általános negatív kísérő jelenségek

 Még egyszer a beavatás közbeni/utáni testi/lelki panaszokról

  • Borzalmas fejfájás
  • Hányinger és hányás
  • Láz
  • Hasi diszkomfort érzés
  • Elektromosság érzése a testben
  • Lehangoltság, sírás, depresszió
  • Torokgyulladás és fájdalom
  • Régebbi lelki problémák, szokások újra előtörnek
  • Nyugtalanság, aggódás, félelmek, esetleg halálfélelem
  • Harag, frusztráció
  • Személyiségváltozás, a gondolkodás megváltozása
  • A behangolás során érezhet valaki testen kívüli élményt, láthat színeket vagy az aurát. Mások üzenetet kapnak vezetőjüktől. Van aki melegséget és fehér fényt lát. 
Csak mintegy érdekességként bemásolom ide a lelkek megkülönböztetésénél használt gonosz lélek által okozott lelki problémákat. Meglepő lesz a hasonlóság.
A Biblia és sok keresztény író felhívja a figyelmet a szellemek megkülönböztetésére. Ezt mindenkinek gyakorolni kellene, hogy ne ejthessék át a gonosz lelkek. A reikinél egyértelműen nem Isten működik közre, még ha a mesterek és a tanfolyamok ezt sugallják vagy propagálják a tanfolyamot elvégzők fel.
Aki egy kicsit is hisz Istenben, annak a gyanakvását elaltatják a külsőségek, mint pl. Biblia az asztalon, Jézus és Mária kép a falon, és a fülnek jól csengő szövegek mint "szeretet", "isteni vagy pozitív energia", stb. Mindez csak a megtévesztést szolgálja. Bocsa József könyvében találhatunk jó néhány megkülönböztetést szolgáló szempontot. Ezeket érdemes megfontolni és összehasonlítani a reiki beavatás közben is utáni "tünetekkel".

Elsőként kérdések vannak, melyek alapján könnyebben dönthetünk.


  • Nem okoz-e nyomottságot?
  • Nem okoz-e félelmet?
  • Nem okoz-e levertséget?
  • Nem okoz-e görcsösséget?
  • Nem okoz-e zavart?


Mik a gonosz lélek lelki jellemzői? Hogyan hatnak ránk? Ezek fontos kérdések, mer ez is a megkülönböztetést szolgálja. Az ördög sokszor báránybőrbe bújva férkőzik be az emberhez, aztán levedli azt, de akkor már késő.
Működését a következő lelki jelenségek kísérik:

  • Nyugtalanság, búskomorság, zavar
  • Gyűlölet, kedvetlenség, harag, irigység
  • Gőg, kevélység, hatalom utáni vágy
  • Szorongás, félelem
  • Lelki függőség
  • Istentől való elfordítás, személyiségváltozás

Forrás: Bocsa József Sch- Szellemek megkülönböztetése

Világosan látni, hogy a reiki nem Istentől való dolog és rengeteg negatívum kíséri. Csak alapul véve a szellemek megkülönböztetését, egyértelműen démoni.  Ha valami jó, akkor nem szabadna ennyi rossznak történni közben.

Vegyük alapul a fizikai tüneteket. Nem hasonlít egy jó kis vírusos megbetegedésre, amikor egy kórokozó behatol a testedbe? Láz, fejfájás, levertség, torokgyulladás, émelygés és hányás.
Nagyon jól hangzik, hogy ez csak tisztulási folyamat. De! A szervezet a mérgektől és salakanyagoktól a széklettel a vizelettel esetleg az izzadás folyamán szabadul meg. A fő méregtelenítő a máj, ennek a feladata a szervezetben lévő káros anyagok lebontása. Ha egy kórokozó belép a szervezetbe, akkor pedig az immunrendszer kapcsol be, a fehér vérsejtjeink, stb. Akkor lehet gyulladás és láz, mint a védekező mechanizmus része.

A reiki intelligens valami?

Valószínűleg ezt a kérdést nem nagyon szokás feltenni. Miért is lenne intelligens, az emberre ható nevezzük entitásnak.  
Felötlött bennem, hogy a reiki energia mögött valamilyen intelligens és az emberre ható entitásnak kell meghúzódnia. Hogy miért? Mert a jelek erre utalnak.
Ugyan a hivatalos verzió szerint a reiki csak egy univerzális vagy kozmikus energia, azonban mégsem olyan, mint egy röntgen sugár vagy a napból érkező fény. Normális esetben a röntgennek (pl. egy mellkas vagy egyéb felvételnél) nincs semmilyen káros hatása az emberre, ugyanez mondható el a Nap fényéről is. Kis mértékben jótékony hatású, nagy mértékben káros lehet. De! Egyik sem hat a pszichédre, nem okoz személyiségváltozást, nem változtatja meg szokásaidat.

A reiki univerzális energiája viszont eléggé belenyúl az emberbe. Kezdődnek a fizikai tünetekkel, aztán jönnek a lelki hatások, mint pl. lehangoltság, harag és depresszió, végül a személyiséged is megváltozik. Ez utóbbi szinte észrevétlenül.
Csak egy példa. Ha valakit átadja magát Jézusnak, akkor normális esetben felhagy régi szokásaival ami a bűnt jelenti. Isten olyan hatással van az emberre, hogy teljesen átalakul, jó irányba. A behangolás után is történhetnek változások a szokásokban és érzelmileg is felkavarják az embert. Erre egy személytelen energia nem képes.

Másik lényeges momentum, hogy a reiki ott hat, ahol a befogadónak leginkább szüksége van rá. Az emberen kívül intelligens teremtett szellemi lények az ördögök és az angyalok. Szabad akarattal és értelemmel bírnak, intelligenciájuk van és képesek hatni az anyagi világra. Képesek sugallatokat adni az ember elméjébe. Lényegi különbség, hogy az angyalok csak azt és csak annyit tesznek, amit Isten engedélyez nekik. Nagyrészt az ördög is így működik, azonban ha valaki bármilyen úton kitárja a kaput számára, akkor már szabad ki-be járása lesz hozzá és jogot formál rá. Tesz csodákat, gyógyít, eksztatikus élményekben részesít, de mindez csak mézesmadzag. Egyszer eljön az ő ideje.

Többen leírták, hogy a behangolás alkalmával látták Jézus, Buddhát, Kálit vagy Krisnát, esetleg más valláshoz köthető képet. Egy személytelen energia ilyet nem képes előidézni. Érdekes, hogy mindenki aki ilyen élményben részesült, a saját vallásához kötődő képet látott. Mi ez, ha nem intelligencia. Azt láttatja, amiben hiszel.  

Gondolkodj el, szerinted honnan van az energia és miért kíséri ennyi negatív jelenség a beavatást és néha a "gyógyító" folyamatot.

Néhány ellenőrző kérdés aktív reiki gyakorlóknak:


  • Ha előtte keresztény voltál, eltávolodtál-e Istentől? Kevesebbet imádkozol? Megváltoztak korábbi vallásgyakorlással kapcsolatos szokásaid?
  • Mennyi időt bírsz ki reiki nélkül, anélkül, hogy magad vagy másokat kezelj? Egy-két napot, vagy akár heteket is?
  • Ha egy darabig nem foglalkozol vele, akkor nincsenek "elvonási tüneteid"? Nem érzel nagyon erős ingert vagy késztetést arra, hogy foglalkozz vele? Kicsit olyan, mint amikor valakinek hiányzik az alkohol vagy a nikotin. 
  • El tudnál mondani egy dicsőítő imát anélkül, hogy rosszul éreznéd magad, vagy nehézséget okozna? Pl. ezt. Aki nem vallásos, az is el tudja olvasni. Könnyen megy, vagy elkalandoznak a gondolataid? Ima közben nem ugranak be zavaró képek vagy a reiki szimbólumai?
Áldott legyen az Isten!
Áldott legyen szent neve!
Áldott legyen Jézus Krisztus, valóságos Isten és valóságos ember!
Áldott legyen Jézus neve!
Áldott legyen szentséges Szíve!
Áldott legyen drága szent Vére!
Áldott legyen Jézus a legméltóságosabb Oltáriszentségben!
Áldott legyen a vigasztaló Szentlélek!
Áldott legyen Isten fölséges Anyja, Mária!
Áldott legyen szent és szeplőtelen fogantatása! Áldott legyen dicsőséges mennybevétele!
Áldott legyen Szűz Mária szent neve!
Áldott legyen Szent József, Mária tisztaságos jegyese!
Áldott legyen Isten az ő angyalaiban és szentjeiben! Amen.


Álpróféták és álkrisztusok fognak fellépni, és nagy jeleket és csodákat visznek végbe, hogy megtévesszék, ha lehet, még a választottakat is. (Mt 24,24)
Nem ez zajlik napjainkban?

Mert nincsen jó fa, amely rossz gyümölcsöt terem, sem rossz fa, amely jó gyümölcsöt hoz. (Lk,6) 
A reiki egyértelműen rossz gyümölcsöt terem, mert bár isteni hatalmat kínál, a gyógyítás hatalmát, mindezt okkult burokba csavarva, ami nem Istentől való. 

Megjegyzések