"Öltsétek föl az Isten fegyverzetét, hogy a sátán cselvetéseinek ellenállhassatok. Nem annyira a vér és a test ellen kell küzdenünk, hanem a fejedelemségek és hatalmasságok, ennek a sötét világnak kormányzói és az égi magasságoknak gonosz szellemei ellen. Ezért öltsétek fel az Isten fegyverzetét, hogy a gonosz napon ellenállhassatok, és mindent legyőzve megtarthassátok állásaitokat."

EF 6.11-13

2014. június 24., kedd

Atlantiszi gyűrű
Az atlantiszi gyűrű a minden az egyben gyűrűje. Eredete számomra olyan misztikus, mint amilyet a "hivatalos" leírások tartalmaznak. A tudósok, régészek a mai napig sem tudták bizonyítani, hogy Atlantisz valaha létezett volna. Inkább csak a legendákban létezik. Véleményem szerint az Atlantiszról származó gyűrű is ennek a része, egy jól felépített marketinges fogás. Az teljesen emberi tulajdonság, hogy ha valami régi, akkor az biztosan jó vagy értékes. A borokkal biztosan így van, de mint tudjuk nem minden arany ami fénylik.

A siker ebben az esetben is a következő. Végy egy akármilyen tárgyat (főleg ami kicsi, magadon hordhatod), övezd körül misztikummal, találj ki hozzá valamilyen jó sztorit és fűszerezd meg extra képességekkel. Mert a gyűrű története szerint legalább több ezer éves és Atlantiszról származik. Erre persze semmilyen tudományos forrás nincs, de az ezoterikus tanokban hívőket nem nagyon érdekli. Hogy mégis legyen benne valami kézzelfogható forrás, így behozzák a Királyok völgyét és egy szerencsés régészt aki rálelt. Most már minden rendben van.

De nézzük meg, hogy mit "tud" a gyűrű és mire jó. A gyűrű véd, gyógyít és erősíti megérzéseinket. Most tegye mindenki a szívére a kezét. Kinek ne lenne szüksége ilyen mindent tudó gyűrűre.
A következő hatásai vannak:


  • Elektromágneses hullámokat bocsát ki, védőpajzsot borít a viselőjére.
  • Megvéd a káros energetikai befolyásoktól, a légkör rezgéseinek zavaró hatásától. 
  • Megvéd a rontástól, átoktól egyéb mágikus agressziótól. 
  • Tiszteletben tartja szabad akaratunkat, tehát öngyilkosok nyugodtan lehetünk...
  • Helyreállítja az energetikai egyensúlyt. 
  • Érzékennyé teszi viselőjét a külső eddig nem érzékelhető hatásokra. 
  • Fehér fénnyel sugároz, melyet fénykép és igazol.
Józan ésszel is belátható, hogy ennek a felsorolásnak valószínűleg a fele sem igaz. De jól hangzik és pont olyan dolgokra kínál "megoldást", amivel a legtöbb ember küzd. Olyan mint a svájci bicska. Mindenre jó,de igazából semmire sem.

Az elektromágneses hullámokról itt egy cikk. Az rögtön kiderül, hogy elsősorban elektromossággal működő eszközök bocsátanak ki ilyen hullámokat. Ezen kívül a fény és a röntgen sugárzás is ide tartozik. Jól hangzik, hogy ez a gyűrű is képes erre, de ez inkább parasztvakítás. Az meg,hogy még védőpajzsot is borít a viselőjére a blődség teteje. Persze hinni bármiben lehet. Az elektromágneses hullámokat mérni, érzékelni lehet. Érdekes módon sehol nincs erre vonatkozó adat, hogy pontosan milyen típusút bocsát ki és ha igen az veszélyes-e az emberre. Mert vannak közöttük veszélyesek is. Senkinek nem tesz jót, ha órákat áll a mikró előtt vagy egy mobil átjátszótorony közvetlen közelében.

Sokan a mágusokat, jósokat a vélelmezett rontások miatt keresik fel, nem kevés pénzt kifizetve nekik a "kezelésekért" és a rontás levételéért. Aki olvasta Amorth atya könyveit, az tudja, hogy az átok és a rontás valós és létező dolog. Többnyire fekete mágiával, az ördög segítségével lehet elérni, hogy valakinek egészségében, párkapcsolatában, anyagi helyzetében negatív változás álljon be. De! Ha valakin rontás lenne -amit egyáltalán nem könnyű "diagnosztizálni"- azt valószínűleg egy ilyen gyűrű nem védené meg. Megvédi azonban az Istennel való szoros kapcsolat, a hit gyakorlása, a szentségek rendszeres vétele. Hiszen Isten nem engedi meg az ördög működését azok fel, akik Istennel élik mindennapjaikat, Neki átadva életüket.
Az átkok és rontások elsősorban lelki oldalon hatnak, de persze van hatásuk a testi részen is. Tehát az Atlantiszi gyűrűnek a rontások ellen vajmi kevés hatása van.

Az, hogy tiszteletben tartja döntésünket, még szép. Ha már egy élettelen tárgy is ilyen hatással lehetne döntéseinkre, az régen rossz lenne.
Az energetikai egyensúly és az eddig nem érzékelhető hatásokra való fogékonyság megint csak megfoghatatlan fogalmak. Elvileg az akupunktura is helyreállítja a negatív energia áramlásokat, még sincs különösebb hatása az Afrikában élő népekre. Erre viszont voltak kutatások. Placebohatása lehet a gyűrűnek.

Persze lehet más hatása is a gyűrűnek. Negatív. Az egyik angol nyelvű leírásban ezt találtam:
"The case of one nineteen-year-old girl gives an exceptionally clear picture of the degree to which an evil spirit can take control of a person. After wearing the Atlantis ring for several years, she had to work extremely hard to be freed of its effects. She made frequent confession and renounced her occult practices despite intense spiritual resistance. She even received Holy Communion. But when asked to remove the ring from her finger, she hid her hand behind her back, protested feverishly, and grimaced unnaturally. Once again she is being tormented by the devil and is now being treated in a psychiatric ward."
Forrás: http://www.loamagazine.org/nr/magic_idolatry_spiritual_threats/the_atlantis_ring_a.html

Végül van még egy fontos dolog, amiről nem szabad megfeledkezni. A gonosz az évezredek alatt bizonyos szimbólumokkal, jelekkel összekapcsolódott. Úgymond igényt tart rá. Tipikus példa erre a pentagram vagy a fordított háromszög. Ugyan az Atlantiszi gyűrűn lévő jelhez is van hivatalos magyarázat, mi mit jelent és mire jó. De! Mindig felteszem a kérdést az okkult és ezoterikus jeleknél és szimbólumoknál: biztos vagy benne, hogy az az eredeti jelentése amit leírnak? Jó példa erre a reiki szimbólumai. Van hivatalos magyarázat hozzá, van mögötte erő és hatalom, de honnan van és ki vagy mi áll mögötte, ez a nagy kérdés. 

Egyértelműen nem lehet eldönteni, hogy az Atlantiszi gyűrűnek van-e egyáltalán bármi hatása a placebón kívül, de üzletileg biztosan megéri a gyártóknak, forgalmazóknak. 

 

2 megjegyzés: