Reiki/pránanadi vs. gyógyítás adománya

Ebben a bejegyzésben megpróbálom összehasonlítani a két gyógyító eljárást. Mindezt a teljesség igénye nélkül. Miről is van szó. Mindkét esetben a cél, hogy egy meglévő betegséget meggyógyítsunk, vagy legalábbis csökkentsük a szenvedés mértékét.
A reiki és a prána meg a hasonló más néven futó un. energiagyógyászati eljárások nagy népszerűségnek örvendenek. Honlapokon és újságokban iskolák és magánszemélyek is hirdetik, hogy rajtuk keresztül megszerezhető a megfelelő tudás, amivel minden önjelölt gyógyító nekivághat áldásos (?) tevékenységének. Sokakat a pénz motivál, mert természetesen szeretnének ebből megélni, mások pedig inkább humanista beállítódásuk miatt segítenének másokon. Mindenesetre a pránanadi és a reiki vírusszerűen terjed az emberek között. Egyre többen végeznek ilyen tanfolyamokon és természetesen többen nem állnak meg az első szintnél.


Az alapok


A pránanadi és a reiki is tanfolyamon, pénzért megszerezhető oklevelet ad. A reikiben 3, míg a pránában 7 fokozat van. A fokozatok növekedésével az energia is növekszik, amit le lehet hívni az univerzumból. Mert hogy onnan van a gyógyító erő, csak előtte ezt be kell csatornázni, be kell rá hangolni magát az embernek.
Ami a lényeg, hogy a behangolás után gyakorlatilag mindenkinek működik az energia átadás, a "gyógyítás".

A magasabb szinteken szükséges a különféle szimbólumok használata, mert ezekkel lehet "feltöltődni", ezek használatával áramlik jobban ez energia. A beavatás mester által történik, egy mozzanata az olajjal megkenés a kézen és a homlokon. Illetve szimbólumok, mantrák használata. A magasabb szint arra is jó, hogy működik az un. távgyógyítás, vagyis másoknak távolba is lehet küldeni energiát.

Idézek néhány mondatot egy korábbi kapcsolódó bejegyzésből, amit egy megtért reiki mester írt magáról. Főleg a szimbólumokkal kapcsolatosak.

"Amint a szimbólumokra gondoltam, már éreztem magamban az erőt. Jól kinyíltak a csakráim, sok energiát tudtam befogadni és továbbadni, éreztem az energia erős áramlását.

"Igen, így tévesztett meg engem is az isteni fényszimbólum a reikiben."

"Felpillantottam az isteni fényszimbólumra, és máris belém költözött a reiki ereje:" 

Mellékhatások


Sajnos vannak bőven, főleg a behangolás után. Ezeket tisztulási folyamatnak hívják, bár véleményem szerint nem az. Nem csak testi, hanem lelki változások is végbemennek, tehát személyiségváltozással is jár. Persze valószínűleg ez tűnik fel a legkevésbé. A hivatalos verzió szerint a tisztulási folyamat alatt távoznak a méreganyagok és emelkedik a rezgésszint. Ezért vannak ezek a furcsa dolgok amik veled történnek és ezért kell sok folyadékot inni.

Az egyik honlap szerint


"A Reiki beavatások után egy 21 napos tisztulási folyamat veszi kezdetét, ami annak az eredménye, hogy a beavatott személy energiái gyorsabban kezdenek működni, ezáltal megszűnnek az energiablokkok és a szervezet kidobja magából a méreganyagokat, segít megszüntetni a negatív beidegződéseket, szokásokat. Az energia kb. három nap alatt áramlik végig a hét csakrán, s bár a szív csakra és a korona csakra között nyílik meg a Reiki csatorna, ugyanolyan fontosak a test alsó részén található csakrák is, és ezek rezgésszáma is a felsőkéihez igazodik. A 21 nap alatt ki-ki egyéni tisztulást élhet meg, van akinek az álmain keresztül jönnek üzenetek, van aki fizikai illetve érzelmi változásokon megy át, régi szokásokat hagyhatunk magunk mögött. Ezek nem mindig kellemesek, mivel a Reiki energia felhozza a kellemetlen energiákat, de ha elfogadjuk a változást, akkor hamar túl lehetünk rajta." Hát köszi!

Milyen mellékhatásai vannak a beavatásnak:


  • Erős fejfájás, megfázáshoz hasonló tünetek, orrfolyás, stb. 
  • Lelki változások, személyiség változások, érdeklődés megváltozása, szokások megváltozása
  • Izületi fájdalmak
  • Előfordulhatnak rémálmok és idegen jelenlét érzése
  • Párkapcsolati problémák
  • Hányinger, hányás, kiütések, a vizelet elszíneződése
  • Előjöhetnek régi betegségek tünetei

Számomra csak az a furcsa, hogy ezt az un. tisztulási folyamatot mindenki elfogadja úgy, ahogyan van. Senki nem tiltakozik ellene és senki nem mondja, hogy ez nincs így rendjén.

Fizikai hatások



Többen leírták, hogy reiki/prána kezelés közben a tenyerükben forróságot éreznek, máskor meg mintha áram menne végig a kezükön.


Hogy mi lehet emögött az egész mögött, azt csak feltételezni lehet, a jelekből lehet rá következtetni. Kevéssé valószínű, hogy ez az energia az univerzumból való. Ez nagyon jól hangzik, de akkor már minden ezzel működne, ha ilyen egyszerű lenne a befogása. Felmerül még a kérdés, hogy ha valóban onnan van, akkor meg mi szükség szimbólumokra?

A legvalószínűbb, hogy ez az energia démoni és nem univerzumból jövő. Ezt többen leírták már. Miért? Nézzük meg a jeleket. Ahogyan a Bibliában áll, gyümölcseiről ismeritek meg. Gondold végig, ha valaki azt mondaná, hogy inkorporáld az ördögöt és cserébe gyógyító hatalmat kapsz, akkor belemennél a dologba? Persze, hogy nem. Ha viszont van egy fedősztori minden gyanakvást elaltat, akkor semmi gond. Ekkor már jöhet a 21 napos tisztulási folyamat is, ami szintén nem biztos, hogy az ami. Engem egyfajta vírusfertőzésre emlékeztet. Mint amikor nincs immunrendszered és mindent elkapsz.

Valamilyen értelmes lénynek kell mögötte állnia, mert élettelen dolog - nevezzük univerzális energiának-, nem valószínű, hogy személyiségváltozást okoz. Nézzük meg a szavakat, mondatokat a tisztulási folyamatból:

  • segít megszüntetni a negatív beidegződéseket, szokásokat.
  • álmain keresztül jönnek 
  • érzelmi változásokon megy át, régi szokásokat hagyhatunk magunk mögött. 

Nézzünk meg még egy részletet a behangolás jellemzéséről.

"Ez az utolsó behangolás azzal válik teljessé, hogy lepecsételik a csatornát, hogy így fenntarthasd ezt a megnövekedett képességedet a Reiki-energia továbbítására életed hátralévő részében. Ezért nagyon fontos, hogy megkapjad mind a négy behangolást, mert csak így tudod Reiki-csatornádat nyitva tartani egész életedben. Ha egyszer már ráhangoltak a Reiki energiájára, ez nem szűnik meg soha."

Ez egy nem tűnik veszélyesnek, pedig a dőlt betűs részben van a lényeg. Vagyis azért kellene minden behangolás (minden szint), hogy örökre nyitva légy a reiki energia részére. 


A gyógyítás karizmája


A Szentlélek adhat (?) különféle adományokat a hívőknek. Ezeket meg lehet különböztetni rendes és rendkívüli adományokra. A lenti példában csak a gyógyítás karizmája szerepel, mert erről szól a bejegyzés.

"Ha a hívő egyszerűen imádkozik egy beteg gyógyulásáért, és a be­teg fokozatosan, normális módon meggyógyul, a gyógyítás rendes adományával van dolgunk. Ha a beteg váratlan hirtelenséggel, or­vosilag megmagyarázhatatlan módon meggyógyul, a Szentlélek a gyógyítás rendkívüli adományával avatkozott be."http://hagiosz.net/?q=node/497

A Szentlélek adományait leggyakrabban a Szentlélek keresztségben kapja meg az ember, de Isten egyéb helyzetekben is megadhatja ezt. Van aki fizikai, más meg lelki gyógyítás karizmáját kapta meg. Ilyen pl. Mary Usha nővér. Gyógyulásért bárki imádkozhat, azonban inkább a karizmatikus közösségek tagjaira jellemző, hogy kezüket a másikra téve (ahogyan az ősegyházban is tették) imádkoznak.

Itt is vannak fizikai jelei, aki imádkozik a másikért, az érezhet melegséget vagy bizsergést a tenyerében. Néha az is érzi, akiért imádkoznak. Van aki semmit nem érez, mindegy, hogy ő imádkozik vagy más érte.
Itt van egy hasonlóság a reiki/prána gyógyítással, de csak a fizikális érezhető jelben.
Gondolkodjunk egy kicsit. Ha te hívőként a Szentlélekhez imádkozol és Ő gyógyít rajtad keresztül, megvan a melegség érzés is, akkor nem merül fel a kérdés, hogy a másik okkult praktika esetében ki vagy mi adja az energiát?

Csak felsorolásszerűen nézzük meg a különbségeket, összehasonlítva a gyógyítás karizmáját a reiki/prána/akármilyen nevű energia gyógyászattal.


  • A Szentlélek adományai soha nem kerülnek pénzbe és nem lehet tanfolyamon megkapni. Jézus is azt mondta az apostolainak amikor elküldte őket az emberekhez: "Betegeket gyógyítsatok meg, halottakat támasszatok fel, leprásokat tisztítsatok meg, ördögöket űzzetek ki! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok. 9Övetekbe ne szerezzetek se arany-, se ezüst-, se rézpénzt! 10Ne vigyetek magatokkal az útra tarisznyát, se két ruhát, se sarut, se botot! A munkás ugyanis megérdemli a bérét." MT 10 
  • Nem mindenki kapja meg a gyógyítás karizmáját, sőt valószínűleg elég kevés ember. Míg ha elvégzel egy reiki tanfolyamot, már ott a kezedben az "erő", használhatod. 
  • Nincs semmilyen mellékhatása annak, ha valaki megkapja a gyógyítás adományát, sőt nem kell hozzá beavatás sem. Kell viszont Isten kegyelme, amit feléd gyakorol. Nem kell beavatáson és behangoláson részt venned. Nem szakad szét a fejed és nem leszel náthás, nem kell "tisztulnod".  
  • Nincs szükség okkult szimbólumokra. Közvetlenül Istenhez imádkozol, Aki véghezviszi a gyógyítást. Te csak egy eszköz vagy. 
  • Aki ima által meggyógyul az végleges és nem jön elő másik betegség helyette. Vagyis nem csak elnyomja a betegséget, hanem Isten valóban gyógyít. 
  • Nincs szükség szellemi vezetőkre, akik irányítanak és segítenek. 

Végezetül visszatérnék még a szimbólumokra. A szimbólumoknak mindig van egy jelentésük egy mögöttes tartalmuk. Az energia gyógyászatnál használt szimbólumokhoz tartozik a név, ami egyben egy mantra. A hivatalos verzió szerint ez segít növelni a rezgéseket és több energiát átadni a használójának. A jel látható formában jeleníti meg a szimbólumot, míg a név akusztikusan, hogy hallható legyen. 

Minél magasabb szinten vagy és minél magasabb szintű szimbólumot ismersz és használsz, annál jobban tudsz energiát átadni. Amennyiben megmaradok annál a hipotézisnél, hogy a reiki/prána energia démoni eredetű -legalábbis biztosan nem Istentől van-, akkor a különböző vagy magasabb szinten használt szimbólumok erősebb démonhoz kapcsolódnak. Emiatt lehet az, hogy több energia áramlik, jobban feltöltődik az ember.
Álljunk meg egy kicsit a mantráknál. A jelek, szimbólumok kimondva egy mantrát jelentenek.
Mi a mantra:

"Mágikus formula (hang, szótag, szó vagy rövidebb mondat, ill. szavak sorozatának ismételgetése), vallásos szöveg, fohász, varázsige, vallásos misztikus mondat, ill. költemény, amely a védikus hagyományra volt jellemző.
... a felsőbb erőkkel való kapcsolatba lépéshez szükséges fohászként értelmezik. "
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mantra

"A hagyomány azt tartja a mantrákról, hogy azok a felsőbb síkon működő erők (Istenségek) energiáinak hangbeli formáját hordozzák, jelenítik meg. "http://jogagrubedli.hu/olvasni-hallgatni/mi-mantra

Amennyiben a fentiekből indulunk ki, akkor pontosan kihez is "imádkozol" amikor kimondod a szimbólumokat hangosan? Amennyiben minden energia az univerzumból jön, akkor miért van erre szükség? 
Természetesen sok kérdést lehetne még feltenni, de talán nincs rá szükség. Ami a lényeg, hogy az energia a semmiből nem jön. Persze lehet egy jó kis fedősztorit kerekíteni az egészhez, mert különben senki nem használná és nem hagyná magát átverni. 

Van aki azt mondja, hogy ez nem lehet gonosz és semmi köze a démonokhoz, mert ő nem lett megszállott és nincs semmi olyan tünete ami erre utalna. Nincsenek hangok a fejében, nincsenek emlékezet kiesései, ha éppen gyakorló keresztény (remélem nincs ilyen), akkor tud imádkozni és nem érez undort a megszentelt helyeken vagy tárgyak közelében, stb. 
Egy valamit nem szabad elfelejteni. "1A kígyó ravaszabb volt a föld minden állatánál, amit az Úristen teremtett. " Ter 3 Ez ma is így van. Ha valakire hatással van a hazugság atyja, akkor próbálja okosan csinálni a dolgokat. Aki olvasta Amort atya könyveit az tudja, hogy a démonok próbálnak elrejtőzni és "csendben" maradni az exorcizmus alatt, azonban az ima erejének nem tudnak ellenállni. 
Ha valaki túl van egy behangoláson és rögtön előjönne és megnyilvánulna benne, akkor vajon ki lenne az a hülye, aki magába engedne egy démont, hogy használja a testét. Senki. Neki az a jó, ha titokban és rejtve működhet. Csak sok-sok év múlva nyilvánul meg, amikor már senki nem gondol a kiváltó okra. 

Mindenki gondolkodjon el azon, hogy minek teszi magát, amikor ilyen és ehhez hasonló okkult beavatásokon vesz részt. Megér annyit ez az egész, hogy kiszolgáltatod magad egy ismeretlen hatalomnak csak azért, hogy "gyógyíts"?

Megjegyzések

  1. Érdekes megközelítés..sok benne a téves infó amúgy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Steluta!

      Kérlek fejtsd ki bővebben a sok téves infót. Én is tanulok belőle meg az olvasók is. Köszönöm!

      Törlés
    2. Én keresztény létemre elmentem pránanadira. Érdekelt, sokat meséltek róla, állítólag vallástól független, gondoltam miért ne. Jelentem buthizmus az alapja! Szóval 2 urat nem lehet szolgálni. Az "avatás" egy buthaszobrokkal, mindenféle kövekkel díszített oltár elött történik. Kikötik, hogy mindenféleképpen hajolj meg, ne fordíts hátat az oltárnak. Lélekvándorlásrol beszél, ami szintén nem keresztényi. Gyógyulások vannak a pránanadi kezeléstöl, de erre a gyógyításra az ördög is képes. Bár nem hiszem hogy a buthizmus ördögtöl való. Naponta első 3 hétben 90 percet kell kezelni, gyógyítani magad a p.nadin tanultak szerint. Kérdem én ha egy keresztény naponta másfél orát imádkozna, szüksége lenne ilyen buthista tanokra? NEM! Egyre jó volt nekem a p.n., hogy tudjam hol a helyem! Jézussal az én Mesteremmel való kapcsolatom tökéletesítésén kell munkálkodnom, és nem budhista tanok pránanadijával tevékenykedi

      Törlés
    3. Azt hozzá kell tennem, hogy egy keresztény lelkigyakorlat többet ad, mint egy pránás beavatás vagy meditáció. Gyakorlatilag én semmit nem éreztem, hogy bizseregne vagy melegedne bármim

      Törlés
    4. Kedves Zuzmo!

      Én örömmel venném, ha esetleg a témát bővebben kifejtenéd, és kirakhatnám a blogba külön bejegyzésként.

      Törlés
    5. Kedves ragazzo!
      Nem szeretnék mocskolódásba kezdeni a pránásokkal szemben! Ha valaki akarja, csinálja. Csak azért írtam néhány sort, hogy aki kereszténynek érzi magát,ne foglalkozzon ezzel! Mert 2 urat nem lehet szolgálni! Ez két külön tábor, ahol átjárás, csipegetés innen onnan nem lehetséges. A buthizmus nem hiszem hogy rossz, de az egy másik földrész, más világnézet! Nem kell őket kereszténynek téríteni és nem kell sátáni erőt sejteni benne. Mindenki a saját malmában őröl! Sokszor hallom mostanában keresztényektöl hogy meditál. Ez nem kerestény szó! Helyette az elmélkedés helyénvalóbb. Különben a pránás meditáció teljesen ugyan az mint egy keresztényi. A ráhangoló történet pl hogy találkozol valakivel, beszélsz vele....kerstsztori hasonló, csak a behelyettesítés más. Jézus v. Butha, büneidet bánod v. kinyitod a csakrád.
      Fizetni kell érte?! De Te is idézed A MUNKÁS UGYANIS MEGÉRDEMLI A BÉRÉT! Keresztény lelkigyakos házak is horror összegeket kérnek. Pl manréza 10600 Ft per nap.
      Eszembe jutott 2 napos pránás oktatás alatt a bűnbeesés rész a Bibliábol. Csak arról a fárol nem lehet enni, a minden tudás fájárol, mert olyan lehetsz tőle mint Isten. És akkor beugrik a pránás tevékenység: követ materializálsz(teremtesz). Hát igen, lehet hogy tudnék, de én ebböl az almábol nem kérek. Csontot hajlítsak? Minek? Mi értelme?! Ha valaki beteg az sajnálatos, de van egy régi mondás. Épp testben épp lélek, és ez odavissza működik.

      Törlés
    6. Azért még ugye emlékszünk amikor a Dalai láma találkozott IIJánosPál pápával?! A pránanadisoknak a Ő a vezetőjük, rendszeresen tartják vele a kapcsolatot, látogatják. Szeretett Pápánk már csak tudta mit csinál :)

      Törlés
    7. 6 fokozatot végeztem a pránanadin. rengeteget töprengtem a lényegén és a "gyanus" vagy kissé "zavaros" dolgain. Van tapasztalható pozitív hatása de szerintem üzleti vállalkozás, sőt:köze lehet a szientológiához. Sokat tudnék mesélni "mesterekről" tanítványokról, tanfolyamokról. Sok mindenben egyet értek ragazzoval. Ha valaki beletekint, és figyel akkor sok érdekes dolgot láthat. Egy biztos: nem tiszta dolog. De van tapasztalható és használható hatása.

      Törlés
  2. Véleményem szerint teljesen mindegy,hogy ki mitől érzi jól magát. Ha valakinek a meditáció segit, meditáljon, ha lelkét gyakoroltatja hát csak hajrá, ima? ámen.
    Mind ugyanarról a fehér elefántról beszélünk.
    Lényeg, az elfogadás.
    Szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az kellene, hogy legyen a fő cél, hogy jól érezzük magunkat (és ezzel nem azt mondom, hogy ne érezzük jól magunkat!!!), hanem hogy jól legyünk! Nem minden dolog vezet jóra, ami jó érzéssel tölt el, avagy nem minden arany, ami fénylik!
      Elfogadás? Isten elfogad olyannak, amilyen vagy, de túlságosan szeret ahhoz, hogy olyannak hagyjon, amilyen vagy. S nekünk is ilyennek kell lennünk. Az embert a döntésével el kell fogadni, de ha a döntése rossz, azt nem szabad, sőt az embert is figyelmeztetni kell.

      Törlés
  3. Üdv mindnekinek!
    Szeretnék megosztani egy saját történetet a témával kapcsolatban. Kicsit hosszú lesz, de talán meríthettek belőle, segíthet a döntésben.
    Előtte picit magamról: nem vagyok vallásos, megkeresztelve sem. Vannak rosszalható dolgaim (némi gyarlóság, káros szenvedélyek), de összeségében úgymond a "jó" oldalon állok. Legalábbis vallásos fogalmakkal élve Istennek van helye a szívemben, a Sátánnak nincsen. Próbálom a békét, megértést, a szeretetet elhinteni, megvetem a gonoszságot és a szándékos ártást.
    Régebben érdekelt a lélek fejlődése, kerestem a megvilágosodást. Jó 12 évvel ezelőtt volt is egy "teljesség" élményem, sikerült eléggé kinyílni. Boldog voltam: ok nélkül, tisztán.

    Egy évvel azután történt, hogy a főnökömmel való beszélgetés közben rátaláltunk egy közös érdeklődési pontra, a spiritualitásra. Mint kiderült, Nadi mester.
    Őszintén szólva nem nagyon hittem benne, mert nem tűnt teljesen stabilnak az illető. Míg én abban az időszakban eléggé az voltam (úgy éreztem sokkal inkább taníthatnám én, mint ő engem).
    Ennek ellenére belementem az ajánlatába. "Miért is ne" alapon, plusz a főnököt nem szerencsés ugyebár visszautasítani. Úgy voltam vele, hogy baj nem lehet, csak egy tapasztalat.
    Maga a néhány napos tanfolyam nem volt nagy szám. Végig azt éreztem, hogy a nadis hölgy sokkal inkább "aggyal", magolásból dolgozik, mint szívvel, átérzésből.

    A beavatásra viszont annyiban kitérnék, hogy az már akkor egy furcsa dolog volt. Mivel egy kisebb csoporttal végeztük a tanfolyamot, a személyes beavatás alatt egyenként átvonultunk a "mesterrel" egy másik szobába. Ez őnmagában érthető is lenne, hiszen az ember jobban felenged, ha közben nem bámulják a társai.
    Ami már akkor is visszás volt, hogy a szobában koromsötét volt. Persze mondhatjuk, hogy akár a zavaró fényforrások kizárása miatt, de (kicsit keserűen elviccelve) csak remélni merem, hogy a szoba nem pentagramokkal és Baphomet szobrokkal volt körbe rakva.
    A szemem végig be volt hunyva, a jó ég tudja, mit csinált a beavatóm.

    Mint említettem, mindezek előtt elég emelkedett időszakomat éltem. Olyannyira, hogy többek között energiát is éreztem. Azt a különös bizsergést, fényt, melegséget a testemben. Ismerkedtem, játszadoztam vele.
    Ezt csak azért hangsúlyozom, mert mindez a tanfolyam után, elmúlt. Legalábbis durván lecsökkent, zavaros lett.
    Tisztában vagyok a tisztulási folyamat elméletével. De ez nem az volt. Az az ajándék, amit úgy éreztem, a saját utamon megkaptam, halványulni látszott.
    Elég nyilvánvalóan, közvetlenül a tanfolyam után (úgy, hogy közben más tényező nem változott az életemben). Akkoriban ezt annak tudtam be, hogy a "mester" kókler volt, nem tudta mit csinált, és ahelyett, hogy megnyitott volna, sokkal inkább elzárt valamit.

    << Folytatás lentebb >>

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. << Folytatás >>

      Egy-két hónappal később meghalt a nagymamám, elhagyott a barátnőm, kitettek az állásomból. A dolgok elég rosszra fordultak úgy általában, nem találtam a helyemet.

      Félreértés ne essék, jól tudom: az ember, ha kisiklik az élete, szeret rögtön mást hibáztatni, felelőst keresni. Nem ez a célom, és akkoriban ezt össze sem kötöttem a Nadival. Mégis, sok év elteltével, néha előbukkan a semmiből a gondolat, hogy az a pillanat (a beavatás) többről szólt, mint hittem akkor. Újra mondom, nem szeretnék vádaskodni, hiszen mindenki a saját szerencséjének a pogácsa. Viszont valahogy ez nem hagy nyugodni. Ma rá is kerestem, lehet-e összefüggés, másnak is volt-e hasonló élménye. Így jutottam ehhez a bejegyzéshez.

      Ha ma dönthetnék, nem mennék el a tanfolyamra. Hinnék (az akkor még tökéletesen működő megérzéseimben), hogy erre nincs szükségem.
      Mivel realistának tartom magam, nem hiszek el semmit, de nem is tagadok meg semmit. Nyitott vagyok minden lehetőségre: lehet a véletlen játéka, de akár az is elképzelhető, hogy akaratom ellenére (ha nem is sátáni), de egy sötét energiákat képviselő rituálé áldozata lettem. Akkoriban ezekben nem hittem, de sajnos azóta be kellett látnom, hogy meglepően sokan foglalkoznak sötét dolgokkal a világban.

      Nos, ez az én kis beavatós történetem. Bocs, ha hosszú volt, de alapos akartam lenni. Ha valakinek van hasznos meglátása, hasonló élménye, vagy ismer egy jó ördögűzőt (vicceltem), szívesen várom.

      Törlés
    2. Kedves Freeman!

      Ezt a hozzászólást kirakom külön postba. Úgy többen fogják olvasni és talán lesz komment is rá.

      Törlés
  4. Sziasztok.. ÉnÉmá túltvagyok a 22 tanfolyamon a nadiban.. MondhatomM hogy életem legszebb dolga történt velem.. Baptisták közé jártam 10-16 éves korom között.. Aztán jártam a magam útját.. Amit megtanultam:ha valaki azt mondja, hogy az Ő Istene az egyetlen igaz Isten akkor elkerülöm messzire.. Az igaz Isten nem ítélkezik, szabadságot ad, hogy tapasztaljak.. A szeretete feltétel nélküli .. Ahogy elnézem itt inkább van ítélkezés, mint elfogadás vagy szeretet .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy igaz, élő Isten van, amit vagy elhiszel, vagy nem. Ha igen, nyilván Őt akarod mind jobban megismerni, s "magadénak tudni"; ha nem nincs miről beszélni.
      Fontos különbségtétel:
      - Isten gyűlöli a bűnt, a bűnöst (embert) szereti; s nekünk is ehhez kell hasonlítanunk.
      Ítélkezést látsz? Természetes, hogy elítéljük azt, ami rossz (az ideológiát, a bűnös gyakorlatokat), DE NEM AZ EMBERT, aki áldozata lett ezeknek!

      Törlés
  5. Túl a 22 tanfolyamon? 9-ig avat itthon PJ és ő is 16-os jelenleg tudomásom szerint, ami a legnagyobb szint Európában. Szóval gratulálok hozzá. Emberek! Itt annyi sületlenség van kiírva, hogy hihetetlen. Kedves keresztények! Isten báránya nem különbözik tőlünk. Nem Isten gyermekei vagyunk-e mindnyájan? Nem mondta-e Jézus hogy amit én cselekszem azt fogjátok ti is cselekedni? Mit is? Hát teremteni! A magyar-magor a mag népe. A nyelvünkben is kódolva van a teremtés képessége. ELKÉPZEL - LÉTRE HOZ .. Ha nem tudsz LÉTRE HOZNI -KÉPTELEN vagy.... Mindenki teremt! Hisz nem létezik semmi Istenen kívül, vagy bárki nevezze bárhogy. Ragazzó! Valóban rengeteg a téves infó, de valójában ez a dolgok kifordítása. Nem magyarázom, pontosan tudod mit és miért írtál. Aki nem nyitott a dolgokra az veled tart aki halgat a szívére azt meg csak megerősíti az írásod. Kívánom neked és mindenkinek, hogy minél többet megértsetek magatokon keresztül a világból, azaz Istenből!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért ne lehetne 22 tanfolyam? Tudod miről beszélek?! Nem azt mondta, hogy 22 szint.

      Törlés
  6. Reikis vagyok .Én most esek át a tisztulási folyamaton ,hát nem kellemes olyan mint egy vírusfertőzés tart már kb két hete remélem hamar túl leszek rajta...

    VálaszTörlés
  7. Énok könyve szerint a pránanadit és hasonlókat a bukott angyalok egy csoportja adta az emberiségnek, és a föld vérrel és háborúval megtelt: Semihaza tanította a bűvölést és a gyökérvágást, Hermoni tanította a bűbáj feloldását, a mágiát és a varázslatot és a praktikákat. Baraq'él
    tanította a villámok jeleit, Kokab'él tanította a csillagok jeleit. Zíqi'él tanította az égi tüzek jeleit, Ar'atoqof tanította a föld jeleit, Samsi'él tanította
    a nap jeleit, Szahri'él tanította a hold jeleit és mindannyian kezdtek titkokat felfedni feleségeiknek.

    VálaszTörlés
  8. És Azázel megtanította az embereket arra, hogy hogyan csináljanak maguknak kardokat, és késeket,
    és pajzsokat, és mellvérteket, és megismertette velük a föld mélyén rejlő különböző fémeket, és azok
    megmunkálásainak műveleteit, és a karkötők, és ékszerek, és az öntvények használatát, a szemhéjak
    kifestését, és mindenféle értékes köveket, és minden színeknek festéshez való keverését. [Q: Aszá'él
    megtanította az embereket hogy készítsenek (...) ] 2. És megsokasodott az istentelenség, és
    paráznaságokat követtek el, és mindnyájan eltévelyegtek, romlottakká lévén minden utaikban. 3.
    Shemjáza tanította meg nekik az elbájolást és a gyökerek vágását, Ármáres az elbájolás alóli feloldást,
    Barákjéel (tanította) az asztrológiát, Kokábel a csillagképet, Ázákéel a felhők és jelek ismeretét, Szerákiel a
    földnek jeleit, Szamszávéel a nap jeleit, Száriel a hold útját.

    VálaszTörlés
  9. És ahogyan az emberek pusztultak, felsírtak, és siralmaik feljutottak a mennybe. És Mikháel, Gábriel, Uriel és Rafael letekintve a mennyből, és látták a sok vérontást, ami a földön történt, és minden törvénytelenséget, ami a földet sújtotta.

    VálaszTörlés
  10. A fentiekből is kiderül, hogy milyen Isten ellenes dolgok ezek, átkot von maga után.

    VálaszTörlés
  11. Ne felejtsük el, hogy a bukott angyalok közös átok alá vonták alá magukat, mielőtt az emberiséget mágiára kezdték el tanítani az apokrifok szerint, ehez hasonlót a pránanadiban is aláírsz magasabb szinten ! Hoppá ! Kezd leesni ?!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése