Ima pánikbetegség és fóbiák ellen

A téma meglehetősen eltér a blog témájától, azonban érdemes foglalkozni vele. Hazákban és valószínűleg máshol is meglehetősen sok embert érint a pánikbetegség és a különböző fóbiák. Hogy miért írok róla? Mert véleményem szerint imával fel lehet venni a harcot a betegség ellen. Az orvosi kezelés mellett meg kell próbálni kérni Jézus segítségét kérni. Jézus a test és a lélek gyógyítója. Bízzunk Benne és kérjük Tőle a gyógyulást a betegségből.

A pánikroham amit sok dolog kiválthat, meglehetősen ijesztő tünetekkel zajlik le. A legrosszabb, hogy az egyén úgy érzi elvesztette minden kontrollját, rendkívül intenzív félelemmel jár.

Tünetei:

  • Szapora szívverés
  • Remegés és reszketés
  • Izzadás
  • Fulladásérzés, légszomj
  • Szédülés, bizonytalanság, ájulásérzés
  • Hányinger, hasi diszkomfort
  • Félelem a megőrüléstől vagy az önkontroll elvesztésétől
  • Halálfélelem, stb.

A pániketegség kialakulása pontosan nem ismert, szerepet játszhatnak benne biológiai, genetikai, pszichológiai, környezeti tényezők.
A fóbiák közül a leggyakoribb az agorafóbia és a klausztrofóbia. Természetesen ezenkívül még sokféle fóbiát jellemez a szakirodalom. Súlyos esetben az előbb említett két fóbiában szenvedő személy akár teljes izolációban is szenvedhet. Képtelen még a lakásból is kimenni.
Forrás: Buda Béla: A pszichiátria magyar kézikönyve

Jézusom, kérlek segíts, hogy megszabadulhassak az engem fogva tartó szorongásból, a különböző fóbiáktól, a pánikrohamoktól. Áraszd ki rám a Szentlélek gyógyító erejét, hogy elmúljon minden alaptalan félelmem, ami gúzsba köt. Lépj be az életembe, töltsd ki szívemet teljesen. Te, aki segítettél a bénákon, a különböző testi és lelki betegséggel küzdőknek, gyógyíts meg engem is, hogy teljes életet élhessek. Világosítsd meg lelkemet, űzd el a rossz gondolatokat, szüntesd meg a betegség szellemének megkötöző erejét. 
Irgalmas Jézusom, bocsásd meg bűneimet, és add, hogy egészen a Tiéd lehessek! Hálát adok Neked, mert meghallgatsz és kinyújtod felém kezedet. Ámen.

Megjegyzések