Démoni megkötözöttség

A (démoni) megkötözöttség egy vallási fogalom. Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor valamilyen bűnben való megátalkodottságot jelent. Személy szerint ide sorolnám a függőségeket is, hiszen a legtöbb vagy mind bűnnek számit. Gondoljunk csak a kábítószerre vagy éppen egy túlzásba vitt szerencsejátékra. A megkötözöttség "tünetei" megegyezhetnek a függőséggel. Vagyis ugyanazt a cselekményt újra és újra elkövetjük.
Talán eszedbe jut, hogy ez nem jó, máskor meg nem merül fel ez benned. Csak amikor már valaki figyelmeztet a hibára. A függőségnek lehet fizikai oldala is, mint az alkohol vagy dohányfüggőknél, ahol a megvonás komoly tünetekkel jár.

Orvosilag is kimutatható elváltozások jönnek létre, illetve bizonyos kapcsolatok alakulnak ki az agyban.
Amennyiben abból indulunk ki, hogy  bűn és a betegség a sátántól ered, akkor itt is egyértelmű az összefüggés. A bűnben való megátalkodottság és a függőségek is eredeztethetők az ördögtől. Neki a célja az ember gyötrése, eltávolítása Istentől.
Sokszor a megkötözött ember maga is tudja, hogy nem jó amit tesz, azonban szinte vagy egyáltalán nem tud belőle megszabadulni.
A függők újra és újra elkövetik azt, ami megnyugvást, kielégülést okoz nekik. A bűnösök is bár megbánják amit tettek vagy éppen nem tettek, de megint csak belekeverednek abba a bűnbe. Így mehet ez akár évtizedekig is. Az ördög, ha már megszerzett magának valakit, akkor aztán nehezen engedi el.

Aki fogyókúrázott már az életben, az jól tudja milyen kísértés akár csak az utcára is kimenni, vagy kinyitni egy újságot. Szinte biztos, hogy előugrik valahonnan egy jó kis hamburger reklám vagy az újságban a legínycsiklandóbb étel receptjét írják le gusztusos képekkel körítve. Így van az ember a bűnnel is. Sokszor próbálozik és sokszor elesik. Aztán van aki segítséget kér és van aki feladja végleg. Ha úgysem tud belőle szabadulni, akkor minek harcolni ellene. Mert kutya kemény lerakni a cigit, nem falni ezerrel este, nem káromkodni többet, nem internetezni vagy játszani órákon át.
A reiki mester is leírta könyvében, hogy neki is hosszú időbe telt megszabadulni a démonoktól.

Amorth atya külön ír a bűnökben való megátalkodottságról, ami egyértelmű az ördög műve:

"3) A súlyos bűn állapotában való csökönyös kitartás. Most azt az okot kerítjük sorra, amely napjainkban, sajnos, mindinkább terjed, s ezzel kapcsolatban nő azoknak az embereknek a száma, akiket befolyása alá vonhat az ördög. A dolog gyökeret tekintve, az igazi ok mindig a hit hiánya. Minél inkább hiányzik a hit valakiben, annál nagyobb teret nyerhet benne a babona; ez a tény, úgymond, matematikai igazság. Úgy gondolom, az evangélium jól szemlélteti ezt Júdás
alakjának példájával. Tolvaj volt; ki tudja, mennyire igyekezett Jézus, hogy jobb belátásra térítse, de válaszul csak elutasítást kapott és a bűnben való csökönyös kitartást. Addig-addig, amíg el nem érte a mélypontot: „Mit adtok nekem, ha kiszolgáltatom nektek őt? Azok harminc ezüstpénzt fizettek neki.” (Mt 26,15). Az utolsó vacsora leírásánál pedig ezt a szörnyű mondatot olvassuk:
„A falat után mindjárt belé szállt a sátán (Jn 13,17). Semmi kétség afelől, hogy az ő esete is tényleges ördöngösség volt.
A jelen társadalomban a család teljesen szétzilálódott. Több olyan esetem volt, amikor az ördög befolyása alá került emberek rendezetlen házassági viszonyok között éltek és más bűnöket is elkövettek; voltak köztük olyan nők, akik többször elkövették az abortusz vétkét, amellett, hogy más bűneik is voltak; találkoztam olyan személyekkel, akik aberrált szexuális perverzióikon túl még erőszakos cselekményekre is hajlottak, voltak olyan homoszexuálisok,
akik kábítószereztek és ezzel kapcsolatban még további bűnöket követtek el. Mindezekben az esetekben, talán felesleges mondanom, a gyógyulás útja az őszinte megtéréssel kezdődhet."


Forrás: Gabriele Amorth-Egy ördögűző tapasztalatai


Több könyvben is olvastam, hogy bár vannak örödögök akiknek van nevük is (ilyet a Biblia is tartalmaz) azonban sokan vannak akik a "funkció" alapján kapták a nevüket. Pl. harag, paráznaság, stb.
Ilyet a szentek életében is találunk, amikor próbálta őket megkísérteni. Természetesen nem ment.

A blog témáját adó mágia, okkultizmus és ezotéria is nagy erővel bír. Mármint ez egy csúszós lejtő vagy inkább egy útvesztő. Nagyon könnyű belekerülni, de annál nehezebb kiszállni. Csak gondold végig. Elkezdesz jósolni, kapcsolatba lépsz a "túlvilággal", "gyógyítasz" az univerzum erejével. A sort lehetne folytatni. Ha már egybe belekezdtél, akkor miért ne próbálnád ki a másikat is. Hol van ennek a vége? Hát sehol. Az ördög meglobogtatja mindenki előtt a mézes madzagot, van aki él vele, van aki nem.

Felmerül a kérdés, hogy ha már benne vagy a sűrűjében és szabadulnál tőle, milyen lehetőségeid vannak. Nos, aki megkötözöttnek érzi magát vagy nem tud szabadulni az okkultizmustól és egyéb hasonló praktikáktól, akkor kezdésnek a legjobb lenne egy csoport imáját kérni. Egy karizmatikus csoport imádkozzon fölötted szabadító imákat. Ha erre nincs lehetőséged, akkor te imádkozz szabadító imákat. A blogban a kapcsoldó oldalaknál van ima részleg, ahol találhatók szabadító imák is.

A függőség sokkal nehezebb dolog, hiszen ott fizikai függőség is szóba jön. Az orvosi kezelés mellett az ima segíthet. Ebben az esetben gyógyító imákra van szükség. Ki kell hangsúlyozni, hogy mindkét esetben nagy ereje van a Szűzanya közbenjárásának. Már említettem egy bejegyzésben a Csodásérmet. Ezt se felejtsük el. A Mária jelenések helyein rengeteg megtérés és orvosilag dokumentált gyógyulás is történt és történik ma is.
A sokat emlegetett rózsafüzérnek hatalmas ereje van. Szinte mindent el lehet vele érni.

Isten sok lehetőséget a kezünkbe adott, tudjunk vele élni.      

Megjegyzések