Mágikus amulettek és talizmánok





Már volt egy hasonló témájú bejegyzés, de ebből soha nem elég.
Se szeri se száma azoknak a mágus és egyéb ezoterikus oldalaknak, ahol különböző mágikus tárgyakat és amuletteket lehet kapni. Hozzá kell tennem ezek nem éppen olcsó mulatságok. Főleg, ha az adott mágus ezt "megáldotta", felruházta valamilyen mágikus erővel. Ez lehet pénz vagy sikermágia és egyéb más is.

A nem éppen olcsó mulatság súlyos ezresekben értendő. Láttam szerencsehozó pénzt 3000-ért, hasonló szerencsét bevonzó képet 9000-ért. Ez nem kevés. Persze van a tömeg kínai szerencsepénz százasokért, de azon nincs rajta a mágus áldása.
Szerintem ezeknél a tárgyaknál ketté kell választani az embereket, vannak akik abszolút semmi ilyesmiben nem hisznek és van a másik oldal, aki meg vakon megbízik az amulettekben. Felteheti valaki a kérdést, hogy miért ennyire drágák. Maga az anyagköltség nem indokolja, hiszen nem nemesfémből készülnek, bár valószínűleg olyat is lehet kapni. Az árat az alkalmazott mágia szabhatja meg ami vagy működik vagy nem. Hinni kell benne. Ha valaki túl olcsón adná, akkor nem kellene senkinek sem és nem is hinnének benne. Egyszerű közgazdaságtan. Aminek magas az ára, arról azt gondoljuk sokkal jobb a minősége és többet és ér nekünk.
Vegyünk egy egyszerű pólót. Kínában készítik, jó minőségű pamut, de nincs rajta semmi. Az ára 1500 Ft. Ugyanerre a pólóra rányomva egy nagy világmárka logóját az ár már sokszorosa lesz. Ugyanaz a póló. A talizmán is "üresen" kevesebbet ér, mint mikor mágia van rajta.

Ami a legmegdöbbentőbb volt számomra, hogy az egyik magyar szekta webshopjában olyan amulettet is lehet kapni, ami -kapaszkodjon meg mindenki- csak magyar embert véd. Azt hiszem no comment. 

Véleményem szerint a webshopokban és a mágusoknál kapható amulettek és talizmánok nagy része "nem működik" csak az emberi hiszékenységre építenek és busásan megélnek belőle. Azonban vannak olyanok is amik valamilyen hatással bírnak. Véleményem szerint nem éppen jóval.
Megint idéznék Amorth atya könyvéből, mert jó dolgokat ír a mágikus tárgyakról.

"...Ez azzal is megtörténhet, aki megbízást ad a mágusnak, ha teljesítette az „áldozatot”, vagyis pénzt fizetett, (még ha keveset is), átadta neki a kért dolgokat, és betartotta azokat a szabályokat, amelyeket parancsoltak neki: hét templomot megkerülni, meghatározott módon gyertyát gyújtani, porokat szerteszórni, tárgyakat viselni vagy másra ráakasztani, stb. Ilyen módon az illető személy többé-kevésbé súlyos formában kapcsolatot létesít az ördöggel, s ez
rossz következményekkel jár teste és lelke szempontjából egyaránt. Többször jöttek hozzám segítségért édesanyák, akik gyermekeikkel azelőtt mágushoz fordultak és ebből kifolyólag bizonyos dolgokat viseltettek a kicsikkel, ami a hozzá nem értők számára semmiségnek tűnhetett, de gonosz hatásukból kiderült, hogy valódi átokszerek voltak. Ha az ember átmerészkedik az
ellenség táborába, a fogságába esik, még akkor is, ha valakit a „jószándék” vezérel és csak Isten hatalmas keze szabadíthatja meg az ilyen embert a kötelékektől. Az úgynevezett magasrendű mágia megszentelésekre, áldásokra, lefokozásokra, kiátkozásokra, átkokra osztható. Ezáltal a tárgyakat és személyeket „szent szimbólumokká” alakítják (természetesen a sátán szempontjából szentekké). A mágikus anyagot az asztrológia által megadott pillanatokban „átmágnesezik”. Minden mágus hord magánál, vagy készít mások
számára „pentákulumot” (a görög pantaklea összetételből); ezek általában olyan érmék, amelyeknek a szimbólumai „energiakatalizátorként” működnek. A mágusok szerint ezeknek különleges túlvilági erejük van. Ettől különböznek a talizmánok, amelyek annak a személynek a jellemzőit hordozzák, akit védelmezni hivatottak. A szegény ügyfelek részéről a talizmánok irányában a legmagasabb a kereslet, ha úgy érzik, üldözi őket a balsors, az értetlenség, a szeretetlenség, a szegénység. Még örülnek is, ha kifizethetik az olykor igen magas összegeket ezért a szerencsehozó tárgyért, amelytől azt remélik, hogy megszabadítja majd őket minden bajuktól. Pedig olyan negatív töltést vesznek ezzel magukra, amely nemcsak őket károsítja, hanem veszélyt jelent családjuk tagjai számára is. Ezeknek a tárgyaknak az elkészítéséhez, csakúgy mint a mágia egyéb műveleteinek elvégzéséhez is, széles körben alkalmazzák a tömjént. Ez a tömjén, amit a sátánnak ajánlanak fel, nyilvánvaló ellentétben áll azzal a tömjénnel, amit a liturgia keretében Istennek ajánlunk fel."

Forrás: Don Gabriele Amorth-Egy ördögűző tapasztalatai



A fenti szövegből egy a lényeg. Nem árt vigyázni a mágusok által árult tárgyakkal, amulettekkel. Pont az ellenkező hatást érhetik el, mint amire árulják. Persze valószínűleg nagyon kevesen fognak ok-okozati összefüggést találni a megvett amulett és az utána bekövetkező szerencsétlenségek között. És gondoljuk végig. Ez még jól is jöhet a mágusnak, hiszen ha bajod van, akkor máris megkeresed segítsen rajtad. Persze ez már összeesküvés elmélet.

Ha már valaki mindenképpen hordani akar valamit a nyakában, akkor ne a mágusok talizmánjait viselje. Bármilyen helyzetben vagy keresd Istent. Ez legyen azt első. Ezen kívül a hit erősítéséért és égi támogatásért viselhetsz különböző érmeket ami NEM amulettek. Hittel való viselésükkel a hozzá tartozó szent vagy a Szűzanya közbenjárását vagy kegyelmeit kaphatod meg.
Kettőt emelnék ki az érmék közül. Az egyik a Szent Benedek érem: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Benedek-med%C3%A1l
a másik a csodásérem vagy Szűzanya érem: http://hu.wikipedia.org/wiki/Csod%C3%A1s_%C3%A9rem
Imádkozz a Szűzanyához vagy Szent Benedekhez, esetleg más szenthez, hogy járjanak közbe érted. Hidd el ez működik.

Megjegyzések