Báránybőrbe bújva

Több weboldalt megnéztem már, ami ezotériával, mágiával és okkultizmussal foglalkozik. Többen kínálnak különféle tanfolyamokat is. A lényeg az összejövetelekről és az egyéb cselekmények közben készült képeken van.
A figyelmes szemlélő felfedezhet itt-ott képeket angyalokról, Jézusról, Máriáról. Van aki kitesz feszültetet, gyertyát, egyéb a vallásra utaló tárgyat. Az egyik reikivel foglalkozó cikkben külön leírják, hogy a gyógyító elhelyezte az asztalon a Bibliát is. Kérdem én, hogy egy New Age-es irányzatú cselekményhez miért kell a szentírás.
Persze láttam már jóslással foglalkozó "szakemberek" mosolygó képein is keresztény utalásokat.

A kereszténységre utalás gyakorlatilag minden esetben a megtévesztést szolgálja. Ha egy nem éppen aktívan vallását gyakorló keresztény elmegy egy ilyen rendezvényre vagy okkultizmussal, ezotériával foglalkozó személyhez, akkor valószínűleg nem gyanakszik semmi rosszra. Ott vannak az általa ismert, vallásra utaló jelek, képek. Ezek jól ismeri régről és összekapcsolja az áhítattal és Istennel. Itt jön a bárányba bújt farkas. A külsőségeket használja arra, hogy megvezesse az ingatag vagy a vallással nem teljesen tisztában lévőket. Utána már be lehet vezetni a megfelő "kapun" ami aztán jó messze visz Istentől.
Semmi köze nincs Istenhez és a valláshoz az ezotériának, a mágiának, a jóslásnak, az energiával való gyógyításnak, stb. Persze a megtévesztésnek itt még nincs vége.

Ha már a honlapokról esett szó, akkor megemlíteném az angyalos honlapokat is. Itt az a lényeg, hogy vegyük fel a kapcsolatot angyalunkkal, fogadjuk be, stb. Egy másik honlapon olyan imákat és szövegeket találtam, amit Jézus és Mária küld az emberiségnek. "Új kiadású" és értelmezésű evangéliumokat is láttam, magyar szerző tollából. Természetesen köze nincs a valósághoz.

Sokáig lehetne folytatni a sort, rengeteg megtévesztő honlap, magándoldal létezik. Jézuson keresztül akarják beetetni az embereket a New Age-es eszméket. Mindig legyen gyanús, ha ilyenek szerepelnek mint fény, rezgés, harmónia, eggyéválás, isteni erő, szellem, tisztánlátás, Földanya, stb.
Itt is alkalmazni kell azt, ami a lelkek megkülönböztetéséről szól. Meg kell vizsgálni, hogy az adott honlap felépítése, mondanivalója, mögöttes tartalma milyen értékeket sugall számodra. Van-e olyan dolog, ami nagyon elüt az eddig megismert hitigazságtól.
A legjobb, ha a hittel, vallással kapcsolatos dolgokat inkább a hivatalos portálokon keresed és nem csak úgy böngészve a neten. Kisebb eséllyel futsz bele megtévesztő oldalakba. 

Megjegyzések